Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jerinm
Nov uporabnik

Passat 98 Variant 1.9 TDI - sklopka

Napisal/-a jerinm To mar 22, 2011 8:24 am

Živijo!

Pred kratkim sem kupil Passata 1.9 tdi letnik 98 AFN mašina 110 konjski! Zdaj pa po nekaj času uporabe opažam stvari, katere naj bi bilo dobro menat sam ne odkrijem vzroka za vse!
Stvar je taka: Ko se pripelem v križišče, prestavim v drugo brzino stisnem sklopko in pribremzam se včasih (ne zmeraj) zgodi, kot da bi avto cuknu, mašina malo zajamra, kot da bi hotu spelat,avto mau poskače vendar sklopka je pritisnjena do konca! Nato ko spelem avto malo zatrokira, kot da sklopka nebi popolnoma zagrabila ampak, bi drsela, in nato pri predstavljanju v višje brzine ko spustim sklopko avto cukne kot da bi prehitr sklopko spustil!
Kasneje to cukanje zgine in avto normalno speluje in šalta! Kaj bi bilo to?
Avto mi je tudi na začetku metalo v zasilni program, nato sem zamenjal Luftmesser in je bilo en mesec dobro! Ta vikend pa je avto tri dni po 2 uri laufau na mestu (noči so bile hladnejše:)) in učerej mi ga je spet vrglo v zasilni program. Danes sem ga pa spravil na avtocesto in ga ene 3 km tiščau š četrto nad 4000 obrati, ker po logiki, je biul že prej mau zapacan pa sm sprobau če bo to kj prepucal lopatce na turbini in drugo! Zdj me pa še tle zanima a je kj narobe če bi ga po avtocesti tiščau nad 4000 obrati v 4 prestavi okul 20 km, seveda ob topli mašini?
Uf zdj je pa za enkrat dost napisan! :lol:
Da vidmo kaj boste povedal =P

LP!
Z mojim avtom sva eno! Oba greva na CVIČEK!:) (pa še poraba pri enem al pa drugem je nekje tam-tam :P)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Passat 98 Variant 1.9 TDI - sklopka

Napisal/-a joztom To mar 22, 2011 8:45 am

TecDoc kaže, da imaš lahko dvomasni vztrajnik. Pojdi k nekomu, ki kaj ve o teh težavah.

jerinm
Nov uporabnik

Napisal/-a jerinm To mar 22, 2011 12:27 pm

Mene skor bol zanima če lohk avto s 4 po avtocest preteram ne da bi blu kj narobe? Ka bi ga red rad mau prepucau pa kater aditiv naj dodam u nafto?
Z mojim avtom sva eno! Oba greva na CVIČEK!:) (pa še poraba pri enem al pa drugem je nekje tam-tam :P)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To mar 22, 2011 12:31 pm

ni narobe...drugač pa zarad lmm ti nebo metalo u zasilni program...ampak avto pač nebo šel tak ko bi moral...lahka je maf senzor,n75 senzor,kaka podtlačna cevka,štekanje lopatic,doza na turbini..tester bo pokazal...
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

čikev

Napisal/-a čikev To mar 22, 2011 1:13 pm

Ne bi smelo biti nič narobe, če ga dalj časa pelješ na 4000 obratih. Jaz 1.4 HDI skoraj stalno vozim med 3 in 4 tisoč obrati že 40 tisoč kilometrov, pa ni nič narobe.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s To mar 22, 2011 1:42 pm

čikev je napisal/-a:Ne bi smelo biti nič narobe, če ga dalj časa pelješ na 4000 obratih. Jaz 1.4 HDI skoraj stalno vozim med 3 in 4 tisoč obrati že 40 tisoč kilometrov, pa ni nič narobe.

Zdej če pospešuješ do teh obratov ok, če pa voziš na teh obratih pa očitno ne znaš vozit...

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To mar 22, 2011 3:51 pm

hp6715s je napisal/-a:
čikev je napisal/-a:Ne bi smelo biti nič narobe, če ga dalj časa pelješ na 4000 obratih. Jaz 1.4 HDI skoraj stalno vozim med 3 in 4 tisoč obrati že 40 tisoč kilometrov, pa ni nič narobe.

Zdej če pospešuješ do teh obratov ok, če pa voziš na teh obratih pa očitno ne znaš vozit...

Mislim, da je to njegova stvar in ne tvoja... Pa brez zamere.
LP

jerinm
Nov uporabnik

Napisal/-a jerinm To mar 22, 2011 4:02 pm

im nobody je napisal/-a:ni narobe...drugač pa zarad lmm ti nebo metalo u zasilni program...ampak avto pač nebo šel tak ko bi moral...lahka je maf senzor,n75 senzor,kaka podtlačna cevka,štekanje lopatic,doza na turbini..tester bo pokazal...

Sj zadnič sm biu na testerji pa je pokazal sam LMM!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov