escobar je napisal/-a: Prebral sem tudi na nekemu forumu da je treba šobe s testerjem vpisati v računalnik. Ali je možno da zaradi tega avto slabo vleče? Pa še nekaj je zjutraj ko je avto mrzel in ko ga prižgem se sliši neko ropotanje v motorju ko se pa motor segreje se ga ne sliši več.
zlica22 je napisal/-a:escobar je napisal/-a: Prebral sem tudi na nekemu forumu da je treba šobe s testerjem vpisati v računalnik. Ali je možno da zaradi tega avto slabo vleče? Pa še nekaj je zjutraj ko je avto mrzel in ko ga prižgem se sliši neko ropotanje v motorju ko se pa motor segreje se ga ne sliši več.
Bo kar držalo:)
Lahko bolj opišeš ta ropot?
mr.ramo je napisal/-a:poglej na starih šobah če mas cifre ...sj šobe so pomoje iste,saj gre za praktično isti motor...za ropot ti je najbol avto dvignt in pogledat iz spodne strani
escobar je napisal/-a:Ni mi pa jasno da če ni teh cifer na šobah ne more narediti nič, moram kar nove šobe kupiti. Sem kr malo razočaran. No prosim še za kakšen pameten nasvet.
escobar je napisal/-a:zlica22 je napisal/-a:escobar je napisal/-a: Prebral sem tudi na nekemu forumu da je treba šobe s testerjem vpisati v računalnik. Ali je možno da zaradi tega avto slabo vleče? Pa še nekaj je zjutraj ko je avto mrzel in ko ga prižgem se sliši neko ropotanje v motorju ko se pa motor segreje se ga ne sliši več.
Bo kar držalo:)
Lahko bolj opišeš ta ropot?
Zdaj sem bil na pooblaščenemu servisu kavčič da bi mi sprogramiral šobe toda ko je snel dol tisti plastični pokrov motorja na šobah ni našel nekih števlik ki so potrebne za programiranje v računalnik. Vprašal sem ga kaj lahko v tem primeru naredim in mi je odogovoril da naj kupim nove šobeJe še kaka finta da bi dobil potrebne številke iz šob za programiranje oz. kaj lahko še naredim ker nove so peklenko drage obnavljal starih pa nebi ker že za te iz alfe sem dal dosti denarja in mi je ta prodajalec trdil da bodo delal 100% tudi na stilotu. Kar se pa tiče ropota je kod da bi ropotal bat ali pa ventili čeprav mislim da diesel nima ventilov. Ko zvišam obrate se zviša tudi hitrost ropota vsaj dokler se ne segreje motor. Kako lahko preverim če je katalitator vredu? Hvala sa pomoč
abbe je napisal/-a:ce se ta ropot v motorju pred menjavo sob ni pojavljal potem zvok prihaja od sob.oz od slabega izgorevanaj,ker soba ne sprica tko k more.
najprj uredi to z kodiranjem sob potem pa bos naprej iskal napake,pa cim manj se vozi s takim avtom...
abbe je napisal/-a:ce se ta ropot v motorju pred menjavo sob ni pojavljal potem zvok prihaja od sob.oz od slabega izgorevanaj,ker soba ne sprica tko k more.
najprj uredi to z kodiranjem sob potem pa bos naprej iskal napake,pa cim manj se vozi s takim avtom...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov