POZDRAVLJENI RABIM VAŠO POMOČ. IMAM OPEL ASTRO KARAVAN 1.6 55KW V MAŠINI MI NEKAR ROPOČE NEVEM PA KAJ TOČNO JE. BRAL SEM DA SO MOGOČE VENTILI. SEM PA TUDI SLISAL DA JE MOGOCE VENTILE TUDI NASTAVIT AMPAK ZDAJ NE VEM KAKŠNE SO MERE IN A S EJIH STELA ROČNO ( MEHANSKI ) ALI SO AVTOMATSKI (HIDRAVLUIČNI) ČE MI LAHKO KDO POMAGA BI VAS LEPO PROSIL. KAO IN KAJ ITD. NALJEPŠA HVALA
Dobro bi bilo, če napišeš še letnik avtomobila.Za naslednjič. Tvoj avto ima hidravlične. Ps: gotovo bo kdo imel kaj proti, ker pišeš z velikimi črkami, tako da ne bi bilo slabo če popraviš
Da v motorju nekaj ropoče je lahko veliko krivcev. Tako na pamet: slabo olje, premalo olja, dročniki, obrabljeni "nokli", preskočen pogonski jermen..................... Kako je odziven motor na plin?? Potrebno bo malo več podatkov o zvoku ali pa stopite do lokalnega mojstra/popoldanca/mehanika in vam bo takoj povedal kaj ropoče. Ventili se lahko nastavljajo s ploščicami.
letnik je pa 1996. tako je pred kratkim sem zamenjal olje ter filter.kakšen je zvok? kleplje in to na tretjem ventilu zdej me pa tudi zanima a je kaksna velika nevarnost da mi motor v kratkem zariba ali kaj podobnega. hvala za odgovore