Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

smerniki clio 1

Napisal/-a domzikales So mar 26, 2011 12:48 pm

lp

Dejte mi nekaj pomagat. Naprimer ko stisnem levi smernik mi brenči, ko stisnem desni smernik mi brenči in sicer tam na sovoznikovi strani pod predalom. Danes sem zamenjal glavni rele, ker se je tam čulo to brenčanje in ni nič pomagalo. Še zmeraj je isto. Pač ne utripajo smerniki, tudi ko stisnem za vse štiri smernike je isto in samo brenči. Smerniki tudi od zunaj ne utripajo. Tudi znotraj se ne prižiga zelena lučka za smernik ampak pač ko stisnem za levi ali desni smernik začne brenčati in brenči tako dolgo dokler ne dam stikala na sredino. Zanima me ali je možno da je krivo tisto stikalo pri volanu ali je kaj drugega?

Hvala za prijaznost!

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Re: smerniki clio 1

Napisal/-a pixie So mar 26, 2011 1:18 pm

Pa si siguren, da si zamenjal pravi rele? Ker mi to zelo smrdi po napačnem rerleju, ali pa da je ta rele tudi pokvarjen. Vsekakor pa je tudi možnost da je pokvarjeno obvolansko stikalo.
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales So mar 26, 2011 6:34 pm

Evo danes smo zmerili vse z aparaturo in ugotovili, da pride nekje v tej povezavi od ročke pa tja do releja do upadca napetosti in zaradi tega to dela. Namesto 12V teče 7V in ne deluje. Zdej me pa zanima ali ima kdo shemo elektrike v avtu? Rabil bi pa za renault clio 1 1.4 95letnik. Ročka ni kriva, ker aparatura zmeri vse pravilni tudi rele je vredu. Samo ta padec napetosti je potrebno ugotoviti, kje je problem. Zato bi pa rabil shemo, kako je povezana elektrika v tem avtu.

Hvala,

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales So mar 26, 2011 8:54 pm

Rabil bi pa samo shemo elektrike svetil. Hvala.

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Po mar 28, 2011 1:47 pm

Evo težava je rešena. Crknilo je stikalo za vse štiri smernike. Bilo je zamenjano in deluje vse normalno tako kot mora. Temo lahko zaklenete. Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov