Nasveti in napotki ter povpraševanja...

miha_23
Nov uporabnik

Kia Cee'd - napaka serva

Napisal/-a miha_23 To mar 29, 2011 6:07 pm

Zdravo, imam eno vprašanje in upam na vašo pomoč

V glavnem, pred nekje 2 dnevoma se mi je pokvaril servo volan na kia proceed-u pri 20000km. Zvečer je potem spet delal normalno, naslednji dan pa je bil volan spet trd. Pokličem asistenco, avto odpeljejo na servis, kjer odkrijejo, da mi je šel senzor za volan. Na servisu Kia so rekli, da to ne gre za popravilo in da avto lahko odpeljem in ga pripeljem nazaj, ko dobijo cel kompleten volan, ki so ga naročili, kar lahko traja od 1-3 tednov!?
Bili so zelo nekorektni in so se me hoteli čem prej znebiti. Dejali so še, da je 50:50, da se mi ta okvara senzorja ponovi. Sedaj me najbolj skrbi, da se to zgodi med vožnjo, zato sem avto pustil na servisu.
Prosim za pomoč in sprašujem, če bi moral dobiti kakšen nadomestni avto oziroma kako bi ga dobil, saj mislim, če oni (servis) ne dajo avta, da je pri njih na servisu, sam itak ne morem dobiti nadomestnega od zavarovalnice, čeprav imam kasko.

(Edit mod: Popravljen post zaradi kopice pravopisnih napak in dialektnih prvin, da bo razumljiv VSEM - upoštevaj v nadaljevanju! (beri tudi: viewtopic.php?f=20&t=49584 )).

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: kia

Napisal/-a MatejW To mar 29, 2011 6:09 pm

Keri servis pa te je to?
Slika

miha_23
Nov uporabnik

Napisal/-a miha_23 To mar 29, 2011 6:10 pm

kia v kranju

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To mar 29, 2011 7:19 pm

na servisu zahtevaj nadomestni avto...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Kia Cee'd - napaka serva

Napisal/-a chan To mar 29, 2011 8:19 pm

Načeloma bi potemtakem moral rizik neizpravnega vozila ter potencialne nesreče nositi servis...
Za mnenje preveri direktno pri KMAG ter jih opozori na dokajšen rizik, ki ga s tem nosiš sam, kot voznik. Če je vozilo neizpravno ter nevarno, ti v času garancije TAKOJ pripada nadomestno vozilo.

Zakon sicer eksplicitno navaja (20. člen Zakona o varstvu potrošnikov, Ur. l. RS, št. 98/2004 UPB2):
(1) Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.

(2) Proizvajalec oziroma pooblaščeni servis lahko potrošniku za čas popravila blaga, za katerega le ta uveljavlja garancijo, zagotovi brezplačno uporabo podobnega izdelka.

(3) V primeru, da proizvajalec oziroma pooblaščeni servis tega potrošniku ne zagotovi, ima potrošnik pravico do povračila škode, ki jo je pretrpel zaradi tega, ker stvari ni mogel uporabljati, in sicer od trenutka, ko je zahteval popravilo ali zamenjavo, do njune izvršitve.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To mar 29, 2011 8:26 pm

E jaz bi se lepo peljal in pol v kakem "rahlem" ovinku lepo odletel v njivo in potem bi mi KIA najmanj milionček lepo nakazala k bi jih tožil po vseh možnih postavkah!!!

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To mar 29, 2011 8:34 pm

only in usa

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To mar 29, 2011 9:19 pm

fare je napisal/-a:E jaz bi se lepo peljal in pol v kakem "rahlem" ovinku lepo odletel v njivo in potem bi mi KIA najmanj milionček lepo nakazala k bi jih tožil po vseh možnih postavkah!!!

Tolarjev že kr neki časa ni več :lol:

on: Pa kaj je s temi volani, da nimajo neke back-up funkcije?
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr mar 30, 2011 7:32 am

Takoj zahtevaj nadomestni avto, če ne jih pa pošlji nekam oz. zamenjaj servis. Kaj točno se dogaja s temi volani ne vem, ker meni po 35.000 prevoženih km deluje brezhibno (in še ostalim 99,9 % uporabnikom), zgleda da gre za neko omejeno serijo, kjer pač obstaja verjetnost, da crkne servo. Na internetu še vedno ne zasledim, da bi šlo za kako množično napako. Mimogrede, kater motor imaš?
Antiznačkar po prepričanju

rupp
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a rupp Sr mar 30, 2011 8:52 am

------

Edit CHAN: Tema je namenjena pomoči uporabniku ter ne SMETENJU ter potencialnemu kregu! Tvoja tema o problematiki, kjer si "znorel" je bila detajlno opisana tukaj: viewtopic.php?t=82021 , lahko bi svetoval novemu uporabniku ter mu pomagal!
O napakah Cee'da pa obstaja tudi obsežnejša tema: viewtopic.php?f=18&t=62993

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr mar 30, 2011 9:02 am

rupp je napisal/-a:----

pri koliko % Kij je ze to? :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr mar 30, 2011 9:09 am

rupp je napisal/-a:-------

Kaj je pa prhka plastika?

Slike?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr mar 30, 2011 1:51 pm

Ah so mu že brisal komentar, le kaj je napisal... :lol:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr mar 30, 2011 4:41 pm

Vidim da majo eni prevec cajta,...

drugace pa v tem primeru, bi skoraj zagotovo moral dobiti nadomestni avto!
Priporocam menjavo servisa, ali pa kak klic na kmag, kot je ze nekdo zgoraj omenil.
Slika

miha_23
Nov uporabnik

Napisal/-a miha_23 Sr mar 30, 2011 5:05 pm

Danes odšel na kio kjer so mi vaši nasveti zelo pomagali in sem dobil nadomestni avto zato se vam zahvaljujem za pomoč
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov