Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Redni servis VW

Napisal/-a tristan01 Sr mar 30, 2011 10:00 pm

Kot sem že v nekaj temah omenil, je pri hiši slabo leto star Golf VI z 1.2 TSI motorjem. Števec se počasi bliža 15.000km in avtomobil bo potreben prvega rednega servisa. Zaradi relativno majhne letne kilometrine (cca 15.000km) bo avtomobil ostal na klasičnem intervalu servisiranja.

Zanima me kateri avtohiši zaupati servis? Razmišljal sem, da bi servis poiskal nekje med Ljubljano in Koprom. Do sedaj imam z VW servisi izkušnje le v KP, vendar imam nekaj pomislekov glede servisiranja v KP (izkušnje sicer s Škodo, ki je moje službeno vozilo) ampak vseeno delavnica je ista. Vsaka izkušnja tistih ki si lastite VW-jeve izdelke bo dobrodošla.

Torej, kaj pričakujem. Servis kjer bodo olje in filtre zamenjali kot se spodobi, ne bodo dodatno zaračunali neumnosti kot npr. tekočina za pranje stekel... Kateri servis priporočate?

Če je kdo v kratkem servisiral podoben motor pa bi prosil če napiše še okvirno ceno storitve.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Re: Redni servis VW

Napisal/-a Slicker Sr mar 30, 2011 10:03 pm

okvirna cena storitve = manj kot 100€
rabiš 3.6L 10-w40 olja (na servisu cca. 12€/L) in pa oljni filter, ter tesnilo čepa oljnega korita. filter se mi zdi da je okol 12 al 13€. pa ena ura dela in si na okvirno 100€.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr mar 30, 2011 10:28 pm

A ne gre tukaj sintetično olje 5Wxx?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr mar 30, 2011 10:42 pm

predpisano je 502.00

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če mar 31, 2011 7:35 am

Slicker je napisal/-a:okvirna cena storitve = manj kot 100€
rabiš 3.6L 10-w40 olja (na servisu cca. 12€/L) in pa oljni filter, ter tesnilo čepa oljnega korita. filter se mi zdi da je okol 12 al 13€. pa ena ura dela in si na okvirno 100€.

Slicker hvala. Na kaj takega sem tudi računal, morda do 150 EUR, saj bom dal zamenjat še filter klime in klimo dezinficirat. Ostalo pa je avtomobil tako ali tako nov. Menja se olje, oljni filter, morda zračni in filter klime. In naredi kontrola ostalih zadev.

Če ima kdo dobre izkušnje s kakšnim servisom bi prosil še za priporočilo. Kot sem prebral v LJ servisi niso kaj posebej zaupanja vredni, pa tudi cene znajo biti malce zlatarske. Rad bi da je storitev opravljena korektno in strokovno.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Če mar 31, 2011 8:20 am

Jaz imam dobre izkušnje z AC Kondor na Letališki, poleg BTC-ja. Lani bil tam, ker mi je šlo k vragu neko tipalo temperature motorja, nato so mi nardili še velik servis, ki je bil tako ali tako planiran. Opravljeno je bilo zelo korektno, vse kot dogovorjeno, na koncu sem dobil notranje in zunanje čiščenje avtomobila gratis. Nadomestni avto je bil, ker sem avto rabil za vikend, moj, pa je bil čez vikend na servisu.

Je pa res, da servisiram vedno na pooblaščenih servisih. Sam sem rekel, naj ne dolivajo tekočin za pranje stekel itd. in tega so se držali.

Prej sem servisiral na Malgaju v Trbovljah, pa je blo tudi vedno brez problemov, je pa res, da smo se ob prvem servisu dogovorili kaj in kako bomo delali, tko da so se tega držali.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Če mar 31, 2011 9:03 am

jz ga redno servisiram AH Vrtač KR,..ker teli študenti v AH po ljubljani jim ni za zaupat, skoz jim 2.3 šraufa viška ostane :))
drugač pa več kot kake 120e nebi smelo bit za redni, ker za mkV GTI je redni cca 150e :( :D

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če mar 31, 2011 9:27 am

Jaz sem recimo imel slabe izkušnje na Kondorju. Glede kvalitete servisiranja ne morem nič reči, ker je bil 'servisiran' samo pri 8.000km, ker se je prižgala luč za olje.

In kaj naredim, grem na servis, in tam povejo, da bodo vlili 2dcl olja. Pri tem povem, da bi rad imel še 1l za rezervo.
Pridem domov, pogledam račun in na njemu zaračunana 2 litra olja.

Mene je taka stvar odvrnila. Od takrat servisiram drugje.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če mar 31, 2011 9:31 am

men na temu kondorju deluje kot šalabajzerska posla, tut na poršejčku ni nč boljše..nategujejo kokr se le da :)

najboljš ti je da SAM poservisiraš redni servis, ni nič teškega in veš točno kaj je bilo zamenjano..kaj večjega je pa treba že imet dost izkušenj

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če mar 31, 2011 11:46 am

HaMzO je napisal/-a:men na temu kondorju deluje kot šalabajzerska posla, tut na poršejčku ni nč boljše..nategujejo kokr se le da :)

najboljš ti je da SAM poservisiraš redni servis, ni nič teškega in veš točno kaj je bilo zamenjano..kaj večjega je pa treba že imet dost izkušenj

Ob tem pa na novem vozilu pozabim na garancijo???? Tega nikakor ne mislim početi, še najmanj da bom olje menjal pred blokom na parkirišču. Zato pa iščem servis kateremu gre zaupati. Sam žal VW pooblaščencev ne poznam kaj dosti, bom pa dokler je avtomobil v garanciji definitivno delal servise na pooblaščenem servisu. Kasneje pa definitivno pri osebi kateri bom zaupal da je zadeva opravljena korektno.

Lp Tristan01

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Če mar 31, 2011 1:01 pm

Le zakaj je potrebno pri 1 leto starem avtu potrebno klimo dezinficirat in filter klime menjavat? imaš preveč denarja? Ali kaj ne dela tako kot bi moralo?
IMHO povsem nepotrebno.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če mar 31, 2011 2:31 pm

tristan01 je napisal/-a:
Slicker je napisal/-a:okvirna cena storitve = manj kot 100€

Slicker hvala. Na kaj takega sem tudi računal, morda do 150 EUR, saj bom dal zamenjat še filter klime in klimo dezinficirat. Ostalo pa je avtomobil tako ali tako nov. Menja se olje, oljni filter, morda zračni in filter klime. In naredi kontrola ostalih zadev.

Če ima kdo dobre izkušnje s kakšnim servisom bi prosil še za priporočilo. Kot sem prebral v LJ servisi niso kaj posebej zaupanja vredni, pa tudi cene znajo biti malce zlatarske. Rad bi da je storitev opravljena korektno in strokovno.

Lp Tristan01

Kumu na čast boš šel menjavat filter klime ? Glede na to da stane cca 50 - 100€ samo filter In da ni potrebna menjava vsako leto. Imaš preveč denarja ?
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če mar 31, 2011 2:43 pm

devilkin je napisal/-a:Le zakaj je potrebno pri 1 leto starem avtu potrebno klimo dezinficirat in filter klime menjavat? imaš preveč denarja? Ali kaj ne dela tako kot bi moralo?
IMHO povsem nepotrebno.

Po mojih izkušnjah stane filter klime cca 10, morda 15 EUR in k temu dodaš še cca 20 EUR za razkužilo sistema ventilacije. In je to to. Glede na to da sem pred leti prebolel hujšo obliko bronhitisa se mi zdi za lastno zdravje in dobro počutje 35 EUR na leto povsem sprejemljiv stroške. Če pa se nekateri vozite z neočiščeno klimo iz katere smrdi po plesni in postani vodi, pa je to vaš problem. Vsekakor pa to ni dobro ne za počutje, kaj šele za zdravje potnikov v vozilu.

BTW še vprašanje za AndrejD, od kod ti podatek da papirnat filter skupaj z menjavo stane toliko???

LP Tristan01

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če mar 31, 2011 3:39 pm

tristan01 je napisal/-a:
HaMzO je napisal/-a:men na temu kondorju deluje kot šalabajzerska posla, tut na poršejčku ni nč boljše..nategujejo kokr se le da :)

Ob tem pa na novem vozilu pozabim na garancijo???? Tega nikakor ne mislim početi, še najmanj da bom olje menjal pred blokom na parkirišču. Zato pa iščem servis kateremu gre zaupati. Sam žal VW pooblaščencev ne poznam kaj dosti, bom pa dokler je avtomobil v garanciji definitivno delal servise na pooblaščenem servisu. Kasneje pa definitivno pri osebi kateri bom zaupal da je zadeva opravljena korektno.

Lp Tristan01

ah če je garancija pol pa itaq da je priporočljivo servisirat pri njih ;)

jz sm do zdej imel 3 servise in sem jih opravil v AH vrtač, tak da jz jim zaenkrat še kr zaupam, vedno dobil nadomestni avtomobil brez doplačila oz 100km so mi dali gratis, samo to pomojm je tebi predaleč ane :)

tko da ot teh Ljubljanskih vw servisov bi rekel recimo autodelta da bi bla ql

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če mar 31, 2011 3:48 pm

Jao...dej ignororaj poste tistih, ki imajo vozila, katera nimajo niti ventilacije, kaj šele klime! (vsaj po postih je tako vidit).
filter kabine stane tako kot si rekel.....nekje 10-15eur, dezinfektor pa tut ene 10eur. Povrh vsega si to lahko še sam doma narediš in to je to. Je pa priporočljivo menjat filter kabine in dezinfecirat sistem tam nekje vsake pol leta.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

devilkin
Novinec

Napisal/-a devilkin Če mar 31, 2011 4:18 pm

TrijoAdijo , oprosti ampak ti si en lipe (bi rekla moja stara mama). :)
Klimo je treba znat uporabljat ne pa da si ves matast in smrkav ko iz avta ven stopiš.
Sam pri mojem avtu filter klime menjavam recimo na 30K km.
Dizinferciral še nism v lajfu nobene klime pa mi ni nikjer ven smrdelo. Še manj pa dal kao servisirat kakšno (sam se držim načela ne diraj klime dokler dela). Pa so mi vse klime delale BP, dokler sem avto imel.
In ker menim da ne živimo na Islandiji okrog Eyjafjallajökulla se mi zdi menjavanje filtra klime na pol leta neumnost. Sicer pa se umikam iz te debate,ker počne naj pa vsak pač po svoje.

devilkin
Novinec

Napisal/-a devilkin Če mar 31, 2011 4:22 pm

No pa še to.
Nov ali novejši avto pri katerem klima ne dela BP (brez posegov) ob kateremkoli (pravilnem) režimu uporabe klime (seveda z periodičnimi menjavanji filtra klime) vsaj 10 let , zame ni vreden počenega groša

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če mar 31, 2011 5:05 pm

Ker bom zelo kmalu v podobnem položaju kot tristan, bi prosil za seznam serviserjev na štajerskem koncu, ali naj ga peljem kr k Debevcu, kjer sem ga kupil, na a2s sem bil na izrednem servisu in ne morem rečit da niso bili korektni, samo ko sem ga prašal za ceno rednega servisa je začel neki mutit o tem kak je olje drago ipd..po moje mu je blo nerodno ceno povedat :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če mar 31, 2011 5:09 pm

To je pa standard povsod.. kak je cena za redni servis se pravi olje pa filtri.. ja pa morm avto videt, pa mogoč kake bremz ploščice al pa če je še kak lager.. Ne, sam za olje pa filtre me zanima od oka cena z delom? -"Hja, težko rečem dokler avta ne vidim.." pa 15x isto pove, brezveze glej :lol:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če mar 31, 2011 5:10 pm

dvomim da bo vec kot 100 eurou za 1.2 TSI (olje, filter). meni so za corso rekli da me pride 80 eurou, gre pa 4.5 l olja not. ;)
turbo inside
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov