Nasveti in napotki ter povpraševanja...

igor26
Nov uporabnik

citroen xantia problemi z ventilacijo

Napisal/-a igor26 Če apr 07, 2011 11:05 am

pozdravljeni. imam problem z ventilacijo. citroen xantia 2.0 hdi letnik 2000. pred kakšnim mesecem mi je odpovedala komplet ventilacija-ventilator kabine,gretje-hlajenje,klima in ventilatorji motorja. nič od tega ne dela oziroma se ne prižge. pregledal sem že vse varovalke,vse releje ki so v avtu-pod armaturo,pri motorjiu in spredaj pri ventilatorjih. vse je ok. z multimetrom sem izmeril napetosti na relejih pri motorju in videl,da napetosti sploh niso prave. namesto +14.4 in -, je +14.4 in +6 ??? a tisti kontakti ki jih rele preklopi,so pa + in - ,tako da potem nastane kratek stik. to se je zgodilo čez noč,ko sem bil v službi. pregledal sem vse kable ki jih je mogoče vidit in prit do njih-v armaturi in okoli motorja in tudi spodaj,in ni vidit nič pretrganega ali pregriženega. tester je pokazal napako "rele klime" ampak je ok,napetost pa ni. ne vem kaj naj

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: citroen xantia problemi z ventilacijo

Napisal/-a joztom Če apr 07, 2011 11:57 am

Pelji k Novaku. Drugače pa rada ključavnica (električni del) odpove, ki povzroča nemnosti.

igor26
Nov uporabnik

Napisal/-a igor26 Če apr 07, 2011 12:06 pm

joztom je napisal/-a:Pelji k Novaku. Drugače pa rada ključavnica (električni del) odpove, ki povzroča nemnosti.

ključavnico sem tudi že izmeril in je napetost na vseh kablih. ker če bi bila fuč,ne bi delalo gretje zadnje šipe,ki je tudi vezano s tem

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So apr 09, 2011 4:43 pm

igor26 je napisal/-a:
joztom je napisal/-a:Pelji k Novaku. Drugače pa rada ključavnica (električni del) odpove, ki povzroča nemnosti.

ključavnico sem tudi že izmeril in je napetost na vseh kablih. ker če bi bila fuč,ne bi delalo gretje zadnje šipe,ki je tudi vezano s tem

Saj pol pa že vse VEŠ! :D Meni je konektor na ventu v kabini skurilo preglej tam spodaj in dobi novga, ker so default zanič! :evil:

igor26
Nov uporabnik

Napisal/-a igor26 So apr 09, 2011 8:11 pm

Ivan36 je napisal/-a:
igor26 je napisal/-a:

Saj pol pa že vse VEŠ! :D Meni je konektor na ventu v kabini skurilo preglej tam spodaj in dobi novga, ker so default zanič! :evil:

pregledal sem že vse,razen kablov ki so v armaturi,ki jih ni vidit. drugo pa vse

igor26
Nov uporabnik

Napisal/-a igor26 Po apr 11, 2011 3:14 pm

sem poklical novaka,rekel problem,in sva se zmenila,da mu pripeljem avto in da bodo popravili :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov