Nasveti in napotki ter povpraševanja...

lsavic1
Nov uporabnik

Zavorne Plosice za C63 amg

Napisal/-a lsavic1 Če apr 07, 2011 11:57 pm

Mene pa zanima kje bi lahko dobil dobre zavorne plosice za C63 amg. Original sprednje me pridejo 400 euro =0 nism mogu vrjet k mi je reku serviser kok so. Tako da se mislil ce ze dajem toliko denarja mogoce lahko dobim se kje boljse.

Hvala

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Re: Zavorne Plosice za C63 amg

Napisal/-a branee Pe apr 08, 2011 5:55 am

Ce prav razumem, te je streslo, ko ti je povedal koliko stanejo original in nisi mogu verjet, zdej bi pa placal se vec za nekaj boljsega?

A so ksne pocitnice slucajn ker mislm da so na forumu spet...

Imam odgovor zate, povprasaj serviserja ce ti lahko da se kaj drazjega..

Cist verjamem da je okoli 400€ taka stvar, mene je za 350z prislo 600€ (sicer vse ploscice). Pa je avto mnogo mnogo manj premium kot kak c63 amg
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe apr 08, 2011 6:23 am

lsavic1 je napisal/-a:Mene pa zanima kje bi lahko dobil dobre zavorne plosice za C63 amg. Original sprednje me pridejo 400 euro =0 nism mogu vrjet k mi je reku serviser kok so. Tako da se mislil ce ze dajem toliko denarja mogoce lahko dobim se kje boljse.

Hvala

Težka bo s čim boljšim za relativno malo denarja. AMG izdelki so eksotika in cene so temu primerne. Seveda obstajajo tudi podjetja ki lahko ponudijo komponente primerne za dirke in bodo performansi še boljši kot pri AMG. Ampak ob tem bi se vprašal kako je s cenami, še bolj pa dobavljivostjo. Že AMG - jev komplet zavor krepko presega zmogljivosti povprečnega MB-ja C klase. Torej iskati še kaj boljšega pomeni iskati še večjo eksotiko kot jo tvoj avtomobil premore...

Glede cen pa preveri, če ni morda bolj smoterno avtomobil odpeljati na servis kam preko meje, saj se zna zgoditi da bo cena malce bolj sprejemljiva, pa tudi reference serviserja dosti boljše.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe apr 08, 2011 6:45 am

Ob odločitvi za AMG si vse to vedel, zdaj je malo pozno za cenene materiale. Ti sicer čestitamo ob nakupu in ti želimo veselja z njim, z deli bo pa težavno in ti nismo čisto nič fouš. Bolj me zanima, kje pri nas se da toliko pohoditi, da bi rabil boljše zavore od normalnih Ate, Textar ali Ferodo. Če vpišeš številko original dela, pogledamo v TecDoc za zamenjavo. Sicer niso pa nič posebnega in so poceni (22€):

MERCEDES-BENZ: 0044208620
ATE: 03.0137-4005.2
PAGID: H9935
TEXTAR: 91066900
TRISCAN: 8100 23029
ROULUNDS: 6801023
TRUSTING: 052.132

http://cgi.ebay.de/BREMSEN-BREMSBACKEN- ... 3f08526688

lsavic1
Nov uporabnik

Napisal/-a lsavic1 Pe apr 08, 2011 1:58 pm

joztom je napisal/-a:Ob odločitvi za AMG si vse to vedel, zdaj je malo pozno za cenene materiale. Ti sicer čestitamo ob nakupu in ti želimo veselja z njim, z deli bo pa težavno in ti nismo čisto nič fouš. Bolj me zanima, kje pri nas se da toliko pohoditi, da bi rabil boljše zavore od normalnih Ate, Textar ali Ferodo. Če vpišeš številko original dela, pogledamo v TecDoc za zamenjavo. Sicer niso pa nič posebnega in so poceni (22€):

MERCEDES-BENZ: 0044208620
ATE: 03.0137-4005.2
PAGID: H9935
TEXTAR: 91066900
TRISCAN: 8100 23029
ROULUNDS: 6801023
TRUSTING: 052.132

http://cgi.ebay.de/BREMSEN-BREMSBACKEN- ... 3f08526688

No ja sm mislil da ne bo to tako drago. V ameriki sem placal za komplet ploscice 450 $ kar je okoli 300Eur za isti avto. Zato me je tudi presenetilo da v Sloveniji stanejo 400eur: Sicer pa je mercedesova koda za moje ploscice 0044208920. Mislim da so te ki ste jih omenili za c63 brez performance paketa. No uglavnem bom narocil danes onlineteile kjer jih dobim za 350Eur vkljucena postnina.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe apr 08, 2011 2:08 pm

če imaš rad ameriko...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OEM-Merc ... ccessories

3x ceneje za OEM robo
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe apr 08, 2011 3:43 pm

400€ so ploščice za eno os? to pride 4 ploščice ane?
sej drugače te ploščice so isti k kot tiste za peugeot 106 ki stanejo 7€, za amg-jeve porabijo več materiala ker so večje kar poveča stroške za 3€, ostalih 390€ razlike v ceni pa je marža :lol:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe apr 08, 2011 4:17 pm

Bedna tema, ampak jo bom vseeno izkoristil :mrgreen:

G. @Isavic1 z Mercedes "C63 AMG" :!: Nebi ti raje predstavil "tvoje" vozilo, da si malo pocedimo sline namesto, da kvasiš bedarije ;) ;)

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Pe apr 08, 2011 9:00 pm

lsavic1 je napisal/-a:Mene pa zanima kje bi lahko dobil dobre zavorne plosice za C63 amg. Original sprednje me pridejo 400 euro =0 nism mogu vrjet k mi je reku serviser kok so. Tako da se mislil ce ze dajem toliko denarja mogoce lahko dobim se kje boljse.

Hvala

Kupi si Yugota ker za drugo ocitno nimas !
Pa nemores verjet ....ma jao slovenistan balkanistan...
Mercedes Benz service

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe apr 08, 2011 9:05 pm

če maš za amg-ja boš pa ja mel še za bremze...kak ga pa tankaš?vem da hočeš najcenej skos pridit ker smo vsi skup enaki sam to bi moral razmislat že pred nakupom takega avtomobila...oziroma vsaj kar se tiče vzdrževanja
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe apr 08, 2011 9:11 pm

zcmr je napisal/-a:

Hvala

Kupi si Yugota ker za drugo ocitno nimas !
Pa nemores verjet kaksni tipi furajo AMG ....ma jao slovenistan balkanistan...

Se nebi najbolj strinjal. Po moje so ploščice sila podobne tistim za par 10 evrov samo, da imajo gor znak AMG...narjene pa oboje v enaki firmi po vsej verjetnosti kitajski....EN disk za Jeepa na servisu 180 evrov......Komplet zavor (oba diska,oboje ploščic,zadnje obloge in oba cilindrčka) od RUGGED RIDGE s poštnino in provizijo 220 evrov.....
Se je mal za zamislit.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe apr 08, 2011 9:36 pm

Pizdarija kak enim gre u nos k se nekdo vozi z dobrim avtom, puste ga nej uživa z njim in dela kar če. Verjetn tud vi ne grete robe kupt v najdražjo štacuno al je naročate iz najdražjega portala iz tujine?
Če bi pa kaka picka napisala da išče ploščice za amg-ja, bi pa bli vsi po vrsti slinasti do popka (kolkr še niste), al pa še naprej :lol:
:mrgreen:
Dones pa me kolega pel v cls-u, pa zato nism biu nč slinast :D

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe apr 08, 2011 10:14 pm

ful mi gre u nos ja folk se vozi u amg-ju brez bremz nafuku bom pa jz u prometni...koji falus smo foušn temu?sam povemo da avto zahteva vzdrževanje na visokem rangu kajti varnost je na prvem mestu...pol pa naj da gor ploščice za neki 10 evrov...saj noben ne brani...res je to da so isti šmorn po sestavi sam pač ker gor piše amg morjo bit tolk drage...tak pač je
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe apr 08, 2011 10:15 pm

pinny je napisal/-a:Pizdarija kak enim gre u nos k se nekdo vozi z dobrim avtom, puste ga nej uživa z njim in dela kar če. Verjetn tud vi ne grete robe kupt v najdražjo štacuno al je naročate iz najdražjega portala iz tujine?
Če bi pa kaka picka napisala da išče ploščice za amg-ja, bi pa bli vsi po vrsti slinasti do popka (kolkr še niste), al pa še naprej :lol:
:mrgreen:
Dones pa me kolega pel v cls-u, pa zato nism biu nč slinast :D

Sam sej ni problem imet avto za 50.000€ in več...samo potem to vzdrževat...to je problem...ko daš samo za ploščice 400€....kaj če bi še diske menjaval...ko bi dal npr 1500€...pa kolk pride kasko in zavarovanje....pa kaj izrednega ko rikne...kaj pa potem?????

Drugače pa si kupi CLio 1.2 60KM brez klime...tam nima kaj crknit ( tud serva nima npr 98 letnik)....bremze stanejo cca 150€ z diski in ploščicami pa maš 5-8 let minr!!!!!
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe apr 08, 2011 10:17 pm

im nobody je napisal/-a:ful mi gre u nos ja folk se vozi u amg-ju brez bremz nafuku bom pa jz u prometni...koji falus smo foušn temu?sam povemo da avto zahteva vzdrževanje na visokem rangu kajti varnost je na prvem mestu...pol pa naj da gor ploščice za neki 10 evrov...saj noben ne brani...res je to da so isti šmorn po sestavi sam pač ker gor piše amg morjo bit tolk drage...tak pač je

AMG je le style oprema pri MB kot je npr M-Optic pri BMW-ju itd....
Govorimo le o zunanji šport opremi...odbijaći, pragi, spojlerji itd....
AMG motor pa je nekaj drugega....kpl AMG paket pa obsega še kaj drugega....

AMG je lahko C klasa, E klasa...itd CL......
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So apr 09, 2011 10:43 am

Na mojem linku so bile po 23€??

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So apr 09, 2011 4:38 pm

:DDD :DDD :DDD :DDD NIČ novega! Pride lani en tipson v trgovino pa vpraša, če mam zavorne diske za ARTI CAT pa rečem ne! On pa razloži, da je en zavorni disk 230€ :shock: pol sva le našla kataloško šifro in je pol naročil baje oba za 100€ :lol:
Fokl kupi opremo, ko ma na MAX 99% loli tle gor, ko pa je treba servisirat pa NO Mony :mrgreen: =P

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So apr 09, 2011 4:39 pm

joztom je napisal/-a:Na mojem linku so bile po 23€??

itak, saj maš tudi gumi manšete že za 4€ al pa 55€ :lol: Za Lantro 98 je blo tako.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF So apr 09, 2011 6:11 pm

Eni ne vem, al ne znate brat al kaj je vaš problem? Lepo je napisal, da da taki dnar za ploščice, ampak, da lahko mogoče za taki dnar dobi še kaj boljšega kot je orginal.
Jaz sem dobil iz UK ceneje EBC RedStuff Ceramic ploščice, kot pa bi dal za orginalne... Vaše cliote pa le vozite na orginal servis, pa jim dajajte po 100€ za ploščice, da bote lažje spali ker mate za vzdrževanje cliota, vbistvu pa so vas nategnili za 200%+ po dolgem pa počez.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak So apr 09, 2011 6:53 pm

HPF je napisal/-a:Eni ne vem, al ne znate brat al kaj je vaš problem? Lepo je napisal, da da taki dnar za ploščice, ampak, da lahko mogoče za taki dnar dobi še kaj boljšega kot je orginal.
Jaz sem dobil iz UK ceneje EBC RedStuff Ceramic ploščice, kot pa bi dal za orginalne... Vaše cliote pa le vozite na orginal servis, pa jim dajajte po 100€ za ploščice, da bote lažje spali ker mate za vzdrževanje cliota, vbistvu pa so vas nategnili za 200%+ po dolgem pa počez.

x2 Za ta forum je napisal super slovnično, jaz ne vem kje je problem.

Sploh pa ni rekel, da nima denarja in da nebo dal za ploščice in bo raje s kovino bo diskah bremzah in nekoga od vas ubil.

ATE CLK 63 AMG
EBC CL 63 AMG

Dokaz, da se da dobit dobro kvaliteto za pol cene. In pri tem ne šteje, če imaš 1000€ ali 3000€ dohodka.

Avtorju: mogoče ti celo kateri od kompletov paše na avto. Povezavi sem samo dal kot primer, mislim pa da tvoje niso nič dražje.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov