Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tomaz29
Nov uporabnik

Kolo pred ustavitvijo vozil "piska". Vzrok?

Napisal/-a tomaz29 Po apr 11, 2011 9:36 pm

Pozdravljeni,

pred tednom dni sem na novem Renault Cliu menjal kolesa(odstranil jeklena in namontiral alu z letnimi prevmatikami) in od takrat dalje slišim pri ustavljanju piskajoč zvok. Med vožnjo tega ni slišati, se pa sliši pri vožnji 5kmh/h oz. preden se avto ustavi. Ne vem kako je to lahko povezano z menjavo koles. Je možno, da je to od zavor? Skušal sem že nekajkrat bolj sunkovito ustavit pa ne pomaga, zvok je še vedno tu. Kot da bi se na enem od koles nekaj "ribalo". Kaj bi lahko bil vzrok? Bi moral na servis?

hvala

Tomaž

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Kolo pred ustavitvijo vozil "piska". Vzrok?

Napisal/-a lisko Po apr 11, 2011 9:39 pm

Kake felne si dal gor? ET je pravi? Ker lahko ti rible felna po zavorni čeljusti....dvigni avto in zasuči vsako kolo posebej.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po apr 11, 2011 9:58 pm

Kamenček med diskom in ploščico. Včasih pomaga rikverc vožnja, včasih je treba razdreti. Jaz imam tako cviljenje vsake toliko, menda pa lahko kamenček poškoduje ploščice.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po apr 11, 2011 10:56 pm

Jaz sem mel na corolli podobno zadevo, ploščice vzel dol so bile ok. Robi na diskih so sicer ampak še je v mejah normale. Ploščice sem obrnil (leve na desno stran) zadeva je utihnila. Zdaj pa me zanima če je lahko kaj narobe ker sem obrnil zavorne ploščice ? Izgleda narejeno tako da lahko tudi po 5000km še nimam nekih težav. Le da je zdaj tisto "uho" aluminjasto namesto na zgornji strani na spodnji.

supermico
Nov uporabnik

Napisal/-a supermico To apr 12, 2011 7:06 am

Ne razumem, zakaj bi bile ploščice različne za levo in desno stran? Ponavadi so vse 4 enake in ni važno, na katero stran jih daš. Očitno si jih le narobe obrnil...
tomaz29 je napisal/-a: pred tednom dni sem na novem Renault Cliu menjal kolesa(odstranil jeklena in namontiral alu z letnimi prevmatikami) in od takrat dalje slišim pri ustavljanju piskajoč zvok. Med vožnjo tega ni slišati, se pa sliši pri vožnji 5kmh/h oz. preden se avto ustavi. Ne vem kako je to lahko povezano z menjavo koles. Je možno, da je to od zavor? Skušal sem že nekajkrat bolj sunkovito ustavit pa ne pomaga, zvok je še vedno tu. Kot da bi se na enem od koles nekaj "ribalo". Kaj bi lahko bil vzrok? Bi moral na servis?

Ploščice maš še dobre? Drugače pa je to lahko res kamenček. Kolo dol pa poglej.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To apr 12, 2011 7:24 am

Vse 4 enake ploščice, kaj ti to za bicikl govoriš al kaj ?

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF To apr 12, 2011 8:31 am

crxdelsol je napisal/-a:Vse 4 enake ploščice, kaj ti to za bicikl govoriš al kaj ?

Ti maš spredaj pa zadaj samo 2 ploščici? Spredaj so 4 enake (ok, ena ma kabl ven), pa zadaj so 4 enake. Nevem kaj tu ni jasno.

Avtorju: Možno, da je res kamenček med diskom in ploščico.

tomaz29
Nov uporabnik

Napisal/-a tomaz29 To apr 12, 2011 4:33 pm

Avto je januar 2011, tako da obraba odpade, felne pa so original, tako da s tem tudi ne bi smelo biti problema. Sem samo vzel dol jeklena platišča z zimskimi gumami in dal gor original alu platišča z letnimi gumami in sedaj se pojavlja ta zvok. Med menjavo sem imel zategnjeno ročno, ker je foter reko da je dobro zategnit? Ko sem na levi zamenjal sem ročno spustil
in avto je padel dol za 5cm, nato pa isti postopek ponovil za desno stran. Sam žal ne znam razstavljati zavor, tako da če je kaj takšnega bo treba na servis :))
[color=white]http://www.merilec-laka.com[/color]

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To apr 12, 2011 7:19 pm

×2...na golfu 5 se je isto naredil ko smo šli na dopust...sm se vlegu pod avto pa zaščito malo "zvil" nazaj pa je blo vredu ;) ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov