Nasveti in napotki ter povpraševanja...

prvake
Nov uporabnik

Počeni menjalnik

Napisal/-a prvake Po apr 18, 2011 3:00 pm

Pred 2dnevoma se mi je na avtomobili Seat ibiza let 97 med vožnjo utrgalo levo polosovino iz menjalnika......En vijak je bil poškodovan tako da ga je zvilo drugi so bili celi....poleg tega še mi je poškodovalo ohišje menjalnika ki je učitno ta zlomljen vijak udaril po ohišjo in je naredilo 2centimetersko luknjo...
Zanima me če je možno kako preizkusiti menjalnik če je dober ali ne
Pa če se mogoče da zkrpati luknjo na Ohišju menjalnika...

Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Re: Počeni menjalnik

Napisal/-a vuc Po apr 18, 2011 6:49 pm

ne splača se ti ga popravljat

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po apr 18, 2011 7:15 pm

Če je v menjalniku luknja ni treba nič preverjati- menjalnik je gotovo zanič. Najbrž si videl, če je olje steklo ven... Najbolje, da dobiš drugega rabljenega na kakšnem odpadu ipd. .
LP

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po apr 18, 2011 10:47 pm

Samo za avtorja te teme:

Kupit drug rabljen menjalnik je tveganje, pri nas je šel pri 205000km, drugega smo dobili za 200 evrov a ima tudi zgleda ta mal lufta, kakšen luft ima ne vem, jaz bi na vašem mestu razmišljal o nakupu druge ibize oz. avtomobila, jo dobite za 600-800 evrov, tole pa vas stane 300 evrov pa še to ne veste, če bo menjalnik dobr, ker je to tipična napaka pri vw menjalnikih, da grejo ležaji v vašem primeru poškodba ohišja menjalnika.
Poskuste se najprej mal pozanimat o rabljenih menjalnikih.
Danes so taki časi, da se ne splača na avtu vrednem 500 evrov niti menjalnika menjat, ravno prejle sem gledal avto.net hyundai accent l.99 s klimo GT za 777 evrov.
Član od leta 2004
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov