Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gtr35
Nov uporabnik

ABS lučka

Napisal/-a gtr35 To apr 19, 2011 1:44 pm

Živjo !

Moj problem je sledeč. Zadnje 3 dni se mi na vsake toliko časa prižge rumena lučka za ABS, nato po parih minutah pa ugasne. Zanima me ali je to kakšen problem, saj če bi bilo kaj narobe bi morala svetiti ves čas, tako pa ugasne ? 3 tedne nazaj je ABS prehito grabil, vendar je nato prenehalo !

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: ABS lučka

Napisal/-a pskoda To apr 19, 2011 1:53 pm

Slab stik, zapacan senzor. Najbolje bi bilo, da bi dal avto priklopit na tester

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 To apr 19, 2011 2:41 pm

še nekaj časa bo tako potem ti bo pa gorela skoz.Ko ti lučka sveti ti dela abs?
Tak problem sem mev jaz na mondeotu ampak abs je delal ni pa nobeden rač.kaj pokazo :D :D :D
sedaj se mi je pa na zafiri dogajalo podobno je pa šev abs senzor po gobe oz. v konektorju je pobralo kontakt in je blo potrebno menjat cev ležaj ker se sam senzor ne da :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

gtr35
Nov uporabnik

Napisal/-a gtr35 To apr 19, 2011 3:57 pm

Ja ABS dela normalno, edino na vsake toliko časa se pri rahlem zaviranju sliši škrtanje, kar pa ne bi smelo :?:
Zanima me če pa je slučajno kaj crknilo, koliko stane ABS al kar koli že lahko crkne ?

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 So apr 23, 2011 10:47 am

Si bom še jst sposodu tole temo

No po menjavi sprednjih zavornih ploščic se mi je pojavil problem in me sedaj zanima če je to normalno da se mi disk toliko segreje da se na njem lahko pošteno opečeš? Če lahko kdo potipa pri svojem avtomobilu disk po normalni vožnji. Vsake toliko se mi tudi prižge lučka za ABS ter se potem ugasne.

Mam pa še en problem na zadnjem desnem kolesu se je pojavil čuden zvok kod bi drgnil kovino ob kovino (glej priložen videoposnetek) ki pa izgine ko zaviram ter se spet pojavi ko zavoro spustim.Je pa zanimivo da je rožlanje bolj izrazito ko zavijam v desno torej ko se avto nagne v levo.Je možno da je kaj prišlo v boben? Kakšno je sploh zavorno razmerje spredaj zadaj?

http://img705.imageshack.us/i/y6e.mp4/

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So apr 23, 2011 7:20 pm

Pozdravljeni

Pri normalnem zaviranju imajo zavorni diski na tekalni površini okoli 60 stopinj ko je vozilo ustavljeno. V vsakem primeru ni priporočeno na to polagati svoje roke/prstov.......... Torej pri normalni vožnji se ne sme pretirano segrevati, vendar še zmeraj dovolj, da se opečete.
V koliko ste sami menjali zavorne ploščice - dvignite vozilo................kolesa se morajo lepo obračati, če pa ste jih menjali v servisu, peljite vozilo nazaj in vam naj mojster dvigne vozilo in pokaže kako se vrtijo kolesa. Ker so nove zavore, se ne smejo bolj segrevati!!
Kar se tiče prižiganja ABS lučke, preverite stik/konektor/kontakt na senzorju, lahko ga zaradi oksidov izgublja. Ne bi pa bilo nič narobe, če vozilo priklopite na tester.
Zadaj snamite zavorni boben in se lepo vidi zakaj razgraja, v koliko je kaj okvarjeno se menja.
Zelo težko je odgovarjati, ko se ne ve, na kakšnem vozilu so težave.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 So apr 23, 2011 7:51 pm

Fan gre se za punto mk2b 1.3 mjet. Midva sva tako ali tako se vceraj slisala in bom prileto mem v torek da boste pogledu,
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov