lisko je napisal/-a:Lahko je tesnilo pa teče v cilinder....če res slučajno ne pušča kje drugje. Lahko je počena glava pa teče prek izpuha in zarad malih količin izpari....
abbe je napisal/-a:dokler ne razstavte neboste vedl a je res problem v tesnilu na glavi.
drgac pa sem nekje zasledil da se da dobit tekocino ki ima notr uv delce in se nalije notr pa ko zmanjka hladilne se potem avto lepo zapelje v temo pa se pogleda ce slucajno kje pusca.
zaljubljena23 je napisal/-a:A mogoče kdo ve kako najlažje priti do termostata na santa fe-ju, ker je zdaj mehanik rekel, da lahko da termostat prepozno odpre, ker vedno nekaj hladilne tekočine vrže ven pri pokrovu raztezne posode.
Lp
zaljubljena23 je napisal/-a:Saj finta je v tem da ni nobenih mehurčkov v raztezni posodi. Zato sem mislo da bi prej termostat menjali ker je to strošek 15€
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Ko tole prebiram, se mi poraja misel: zakaj ne greste po mnenje še kakšnem drugem mehaniku?
Osebno se mi zdi normalno, da vaš mehanik z levo roko poišče termostat na vozilu.................
Ali ste preverili, če ne uhaja kompresija v hladilni sistem??
Lep pozdrav
lisko je napisal/-a:zaljubljena23 je napisal/-a:Saj finta je v tem da ni nobenih mehurčkov v raztezni posodi. Zato sem mislo da bi prej termostat menjali ker je to strošek 15€
Si sigurn? Ker imam (mel tud na jeepu) precej podoben primer....dokler motor leti pod prostimi obrati ali pa pod ne obremenitvijo se zgodi nič. Kakor hitro si motor (primer jeep) obremenil ( vožnja v hud klanec v 4H načinu ) mu je temp. začela naraščat, v sistemu se je pojavil pritisk in hladilno je metalo ven....Petka ima sedaj podobno zgodbo...ko ga zaluafam na mestu in gledam v raztezno se ne dogaja nič....ko mu malo zvišam obrate prav tako vse normanlo...ko pa ga na mestu stisnem do blokade pa privre na plano malo morje mehurčkov....Med vsakodnevno vožnjo po regionalkah mogoče na mesec zgine deci vode....Če pa ga poteram po AC do konca pa v 100km zmanka liter in pol vode....
lisko je napisal/-a:zaljubljena23 je napisal/-a:Saj finta je v tem da ni nobenih mehurčkov v raztezni posodi. Zato sem mislo da bi prej termostat menjali ker je to strošek 15€
Si sigurn? Ker imam (mel tud na jeepu) precej podoben primer....dokler motor leti pod prostimi obrati ali pa pod ne obremenitvijo se zgodi nič. ....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov