Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zaljubljena23
Nov uporabnik

Hyundai Santa fe tesnilo glave motorja

Napisal/-a zaljubljena23 Sr apr 27, 2011 3:55 pm

Pozdravljeni;
Na očetovem santa fe zginja hladilna tekočina (že cerka leto dni, v bistvo včasih naredi 300 km pa zgine cca. pol litra, včasih pa tudi po 800km). Avto je bil na poblaščenem servisu že vsaj trikrat zaradi tega ampak ne najdejo kje bi spuščala. Nazadnje so rekli, da je treba menjati tesnilo glave (naj povem da na olju ni nobene "smetane" pa tudi v hladilni tekočini ni sledi od olja). Cena je pa okoli 1500-2000€, men se to zdi pretirano.
Zanima me če je kdo imel podobme probleme, saj tolk vode ko je že steklo se bi po moje moralo poznati na olju.
Motor pa je 2.0 crdi prevoženih pa 210.000 km

Lp, Miran

PS; Za odgovore in mnenja se vam že vnaprej zahvaljujem
Zadnjič spremenil zaljubljena23, dne Sr apr 27, 2011 7:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Hyundai Santa fe tesnilo glave motorja

Napisal/-a lisko Sr apr 27, 2011 5:24 pm

Lahko je tesnilo pa teče v cilinder....če res slučajno ne pušča kje drugje. Lahko je počena glava pa teče prek izpuha in zarad malih količin izpari....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 27, 2011 5:29 pm

dokler ne razstavte neboste vedl a je res problem v tesnilu na glavi.
drgac pa sem nekje zasledil da se da dobit tekocino ki ima notr uv delce in se nalije notr pa ko zmanjka hladilne se potem avto lepo zapelje v temo pa se pogleda ce slucajno kje pusca.
Ni vse res kar napišem

zaljubljena23
Nov uporabnik

Napisal/-a zaljubljena23 Sr apr 27, 2011 7:16 pm

lisko je napisal/-a:Lahko je tesnilo pa teče v cilinder....če res slučajno ne pušča kje drugje. Lahko je počena glava pa teče prek izpuha in zarad malih količin izpari....

Ja sicer mehanik je rekel da ko je snel pokrov ventiljev (ventildekl) je bla "majoneza", baje imajo ti motorji 2.0 crdi nekakšne čepke pa rado tam spusti, ampak v tem primeru naj ne bi. Samo tudi cena se mi zdi visoka baje naj bi blo 10 ur dela.

abbe je napisal/-a:dokler ne razstavte neboste vedl a je res problem v tesnilu na glavi.
drgac pa sem nekje zasledil da se da dobit tekocino ki ima notr uv delce in se nalije notr pa ko zmanjka hladilne se potem avto lepo zapelje v temo pa se pogleda ce slucajno kje pusca.

Ja to bi bila fajn zadeva, če mogoče kdo ve kje jo dobiti, da se pol res prepričamo kje teče

LP,

zaljubljena23
Nov uporabnik

Napisal/-a zaljubljena23 Pe apr 29, 2011 8:10 am

A mogoče kdo ve kako najlažje priti do termostata na santa fe-ju, ker je zdaj mehanik rekel, da lahko da termostat prepozno odpre, ker vedno nekaj hladilne tekočine vrže ven pri pokrovu raztezne posode.

Lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe apr 29, 2011 8:24 am

Pozdravljeni

Ko tole prebiram, se mi poraja misel: zakaj ne greste po mnenje še kakšnem drugem mehaniku?
Osebno se mi zdi normalno, da vaš mehanik z levo roko poišče termostat na vozilu.................

Ali ste preverili, če ne uhaja kompresija v hladilni sistem??

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe apr 29, 2011 9:02 am

zaljubljena23 je napisal/-a:A mogoče kdo ve kako najlažje priti do termostata na santa fe-ju, ker je zdaj mehanik rekel, da lahko da termostat prepozno odpre, ker vedno nekaj hladilne tekočine vrže ven pri pokrovu raztezne posode.

Lp

Če jo vrže ven je 99% ali glava ali tesnilo....Odpri pokrovček in zalaufaj motor...gledaj v raztezno in povečuj obrate, če se slučajno pojavijo mehurčki je tesnilo ali glava....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

zaljubljena23
Nov uporabnik

Napisal/-a zaljubljena23 Pe apr 29, 2011 9:12 am

Saj finta je v tem da ni nobenih mehurčkov v raztezni posodi. Zato sem mislo da bi prej termostat menjali ker je to strošek 15€

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe apr 29, 2011 9:35 am

zaljubljena23 je napisal/-a:Saj finta je v tem da ni nobenih mehurčkov v raztezni posodi. Zato sem mislo da bi prej termostat menjali ker je to strošek 15€

Si sigurn? Ker imam (mel tud na jeepu) precej podoben primer....dokler motor leti pod prostimi obrati ali pa pod ne obremenitvijo se zgodi nič. Kakor hitro si motor (primer jeep) obremenil ( vožnja v hud klanec v 4H načinu ) mu je temp. začela naraščat, v sistemu se je pojavil pritisk in hladilno je metalo ven....Petka ima sedaj podobno zgodbo...ko ga zaluafam na mestu in gledam v raztezno se ne dogaja nič....ko mu malo zvišam obrate prav tako vse normanlo...ko pa ga na mestu stisnem do blokade pa privre na plano malo morje mehurčkov....Med vsakodnevno vožnjo po regionalkah mogoče na mesec zgine deci vode....Če pa ga poteram po AC do konca pa v 100km zmanka liter in pol vode....
Slika

zaljubljena23
Nov uporabnik

Napisal/-a zaljubljena23 Pe apr 29, 2011 9:51 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Ko tole prebiram, se mi poraja misel: zakaj ne greste po mnenje še kakšnem drugem mehaniku?
Osebno se mi zdi normalno, da vaš mehanik z levo roko poišče termostat na vozilu.................

Ali ste preverili, če ne uhaja kompresija v hladilni sistem??

Lep pozdrav

Termostat sem hoto zdaj med prazniki sam menjat, treba k kašnemu drugemu peljat(če poznate kakšnega v okolici MB se priporočam)

lisko je napisal/-a:
zaljubljena23 je napisal/-a:Saj finta je v tem da ni nobenih mehurčkov v raztezni posodi. Zato sem mislo da bi prej termostat menjali ker je to strošek 15€

Si sigurn? Ker imam (mel tud na jeepu) precej podoben primer....dokler motor leti pod prostimi obrati ali pa pod ne obremenitvijo se zgodi nič. Kakor hitro si motor (primer jeep) obremenil ( vožnja v hud klanec v 4H načinu ) mu je temp. začela naraščat, v sistemu se je pojavil pritisk in hladilno je metalo ven....Petka ima sedaj podobno zgodbo...ko ga zaluafam na mestu in gledam v raztezno se ne dogaja nič....ko mu malo zvišam obrate prav tako vse normanlo...ko pa ga na mestu stisnem do blokade pa privre na plano malo morje mehurčkov....Med vsakodnevno vožnjo po regionalkah mogoče na mesec zgine deci vode....Če pa ga poteram po AC do konca pa v 100km zmanka liter in pol vode....

To pa moram zdaj med prazniki probat da vidim kaj se zgodi ko ga obremeniš

LP

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe apr 29, 2011 10:51 pm

se en nacin preverjanja.
nabije se pritisk(seprau ventilcek na pokrov ekspanzijske posode(take se da kupt)) v ekspanzijsko posodo in v hladilni sistem pa se gleda ce kje vn spusca,ce ne spusca pa vseen zmankuje vode(pada pritisk) potem je verjetno res da je tesnilo na glavi
Ni vse res kar napišem

zaljubljena23
Nov uporabnik

Napisal/-a zaljubljena23 Ne maj 01, 2011 8:54 am

lisko je napisal/-a:

Si sigurn? Ker imam (mel tud na jeepu) precej podoben primer....dokler motor leti pod prostimi obrati ali pa pod ne obremenitvijo se zgodi nič. ....

Včeraj sem tiral avto temperature se je malenkost dvignila (vklop ventilatorja), ampak mehurčkov pa nobenih v raztezni posodi, voda pa je padla malo pod minimum, dalje pa kot kaže ne zginja.

Lp

zaljubljena23
Nov uporabnik

Napisal/-a zaljubljena23 Če maj 05, 2011 7:55 am

Upam da smo rešili zadevo, zamenjali smo pokrov ratezne posode(čeprav je ta bil že manjan, ampak očitno je tisti tudi bil defekten)
Upam da bo zdaj mir

Lp;
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov