Nasveti in napotki ter povpraševanja...

magdalena
Nov uporabnik

hladilna tekočina

Napisal/-a magdalena Če apr 28, 2011 8:40 pm

LEP POZDRAV ! IMAM AVTO PEUGEOT 206,LETNIK 2004.VELIKI SERVIS SEM NAREDILA LANI OKTOBRA,OD TAKRAT MI ZMANJKUJE HLADILNE TEKOČINE.POD AVTOM NI NIKOLI MOKRO.PROSIM ZA NASVET.IMAM GARANCIJO SERVISA 1 LETO ALI NAJ GREM NA ISTI SERVIS?HVALA VSEM ZA NASVET.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: hladilna tekočina

Napisal/-a esem Če apr 28, 2011 11:02 pm

Pozdravljena na forumu

Kot prvo - velike črke na forumih pomenijo kričanje, zato v bodoče izključi caps lock.

Vprašanje je nerazumljivo - sprašuješ, če bi šla na isti servis, hkrati omenjaš garancijo. Garancija velja za servis in ne za avto - torej če hočeš uveljavljat garancijo, je isti servis obvezen.

Koliko ti pušča? Če ti prej ni puščalo, so oni nekaj zašuštrali - npr niso menjali tudi pumpe (morali bi jo v vsakem primeru, če so delali velik servis) in ti ta sedaj pušča ali kaj drugega. Pušča verjetno predvsem, ko se segreje, zato ni nič mokrega, ker sproti izhlapi oz kaplja (če) na cesti.
P. servisi pač ne slovijo po odličnih storitvah (razen nekaterih), velja pa to seveda tudi za druge znamke.

Na kateri servis si šla in koliko si plačala?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe apr 29, 2011 8:18 am

Če imaš garancijo na servis, pojdi nazaj na isti servis...

lp

magdalena
Nov uporabnik

Napisal/-a magdalena Pe apr 29, 2011 9:06 am

esem je napisal/-a:Pozdravljena na forumu

Kot prvo - velike črke na forumih pomenijo kričanje, zato v bodoče izključi caps lock.

Vprašanje je nerazumljivo - sprašuješ, če bi šla na isti servis, hkrati omenjaš garancijo. Garancija velja za servis in ne za avto - torej če hočeš uveljavljat garancijo, je isti servis obvezen.

Koliko ti pušča? Če ti prej ni puščalo, so oni nekaj zašuštrali - npr niso menjali tudi pumpe (morali bi jo v vsakem primeru, če so delali velik servis) in ti ta sedaj pušča ali kaj drugega. Pušča verjetno predvsem, ko se segreje, zato ni nič mokrega, ker sproti izhlapi oz kaplja (če) na cesti.
P. servisi pač ne slovijo po odličnih storitvah (razen nekaterih), velja pa to seveda tudi za druge znamke.

Na kateri servis si šla in koliko si plačala?

Hvala. Prej mi ni puščalo,ko naredim 600-700km moram doliti vodo1,5l približno.Danes sem šla do njih in so rekli da je možno ,da je počila glava motorja.Avto gre vredu,star je 7let in ima 73000km.Mislim ,da imaš prav ,da mi niso menjali.Servis je Avto Snoj v Lj,Plačala pa veliko 500eurov. Pogledal je tudi olje in rekel da je ok.,na pokrovčku od olja ni nič belega. Hvala še enkrat in lep pozdrav.
Zadnjič spremenil magdalena, dne Pe apr 29, 2011 5:30 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe apr 29, 2011 9:53 am

Če ti prej ni puščalo, verjetno ni počila glava (je pa možno).

Verjetno so ti slabo nataknili kakšno cev ko so menjali vodno pumpo ali delali kaj drugega.

Hladilni sistem je pod pritiskom, lahko se zgodi da ko je motor hladen ne pušča, začne pa med vožnjo ko se dvigne temperatura in ustvari pritisk.

Zamenjaj servis, dvomim da boš kaj dosegla z reklamacijo.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe apr 29, 2011 3:22 pm

magdalena je napisal/-a:Hvala. Prej mi ni puščalo,ko naredim 600-700km moram doliti vodo1,5l približno.Danes sem šla do njih in so rekli da je možno ,da je počila glava motorja.Avto gre vredu,star je 7let in ima 73000km.Mislim ,da imaš prav ,da mi niso menjali.Servis je Avto Snoj v Lj,Plačala pa veliko 500eurov. Pogledal je tudi olje in rekel da je ok. Hvala še enkrat in lep pozdrav.

v hladilnem sistemu je okoli 6l tekočine in če ti dolivaš po 1,5l pomeni, da voziš dosti pod minimumom. Skrivilo ti bo glavo motorja, če boš vozila tako (ali pa jo je že).

Če pod avtom ni luže (podstavi karton, da se bodo lepše videli madeži), potem je problem v glavi motorja. Antifriz ti lahko teče v olje, izpuh ali v cilinder. Če je temu tako, potem menjava jermenov in vodne črpalke s tem nimajo prav dosti, razen če so ti natočili preagresiven antiriz, ki ti je pojedel tesnila.
podpis

magdalena
Nov uporabnik

Napisal/-a magdalena Pe apr 29, 2011 3:27 pm

lublancan je napisal/-a:
magdalena je napisal/-a:Hvala. Prej mi ni puščalo,ko naredim 600-700km moram doliti vodo1,5l približno.Danes sem šla do njih in so rekli da je možno ,da je počila glava motorja.Avto gre vredu,star je 7let in ima 73000km.Mislim ,da imaš prav ,da mi niso menjali.Servis je Avto Snoj v Lj,Plačala pa veliko 500eurov. Pogledal je tudi olje in rekel da je ok. Hvala še enkrat in lep pozdrav.

v hladilnem sistemu je okoli 6l tekočine in če ti dolivaš po 1,5l pomeni, da voziš dosti pod minimumom. Skrivilo ti bo glavo motorja, če boš vozila tako (ali pa jo je že).

Če pod avtom ni luže (podstavi karton, da se bodo lepše videli madeži), potem je problem v glavi motorja. Antifriz ti lahko teče v olje, izpuh ali v cilinder. Če je temu tako, potem menjava jermenov in vodne črpalke s tem nimajo prav dosti, razen če so ti natočili preagresiven antiriz, ki ti je pojedel tesnila.

kako vozi, pod minimun,nerazumem,ko vidim da je ni v kotličku dolijem

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe apr 29, 2011 6:39 pm

Ketr motor ima avto??Če je 1.4 55 Kw ni teorije da je počila glava-nisem še doživel tega.Edina varjanta je da je prepihalo tesnilo glave kar se rado dogaja ampak glede na to da se je to začelo dogajati po menjavi jermen bi jaz najprej posumil črpalko vode ki po vsej verjetnosti ni bila zamenjana in je sedaj ko je gor nov jermen pretegnjena in pušča.In če govorimo o 1.4 55kw motorju si za velik servis (jermeni šponarji,črpalka,olje,filtri in še kaka malenkost ) plačala vsaj 150€ preveč.Ne pusti se jim nategniti da ti ne bodo "prodali" še glave

magdalena
Nov uporabnik

Napisal/-a magdalena Pe apr 29, 2011 6:51 pm

čare je napisal/-a:Ketr motor ima avto??Če je 1.4 55 Kw ni teorije da je počila glava-nisem še doživel tega.Edina varjanta je da je prepihalo tesnilo glave kar se rado dogaja ampak glede na to da se je to začelo dogajati po menjavi jermen bi jaz najprej posumil črpalko vode ki po vsej verjetnosti ni bila zamenjana in je sedaj ko je gor nov jermen pretegnjena in pušča.In če govorimo o 1.4 55kw motorju si za velik servis (jermeni šponarji,črpalka,olje,filtri in še kaka malenkost ) plačala vsaj 150€ preveč.Ne pusti se jim nategniti da ti ne bodo "prodali" še glave

Motor je 1.1,saj to že probavajo sam se ne bom pustila Hvala

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe apr 29, 2011 7:06 pm

meni je puščalo na vrh hladilnika flekov ni blo, zmanjkovalo pa je ker je sproti izhlapela pa smo težko opazli.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe apr 29, 2011 9:13 pm

Za 1.1 motor sem ravno tako siguren da je glava OK.Pelji nekomu da ti bo tvojo glavo ki je še na avtu pocahnal (najbolje na neko mesto udarit ne kkrižec ali kaj podobnega) potem pa naj jo menjajo in preden boš avto prevzela naj ti svojo staro pokažejo kamor ste udarili oznako seveda poslikaj da boš imela za dokaz potem pa samo inšpekcijo bandi nategunski poslat.

magdalena
Nov uporabnik

Napisal/-a magdalena Pe apr 29, 2011 9:26 pm

čare je napisal/-a:Za 1.1 motor sem ravno tako siguren da je glava OK.Pelji nekomu da ti bo tvojo glavo ki je še na avtu pocahnal (najbolje na neko mesto udarit ne kkrižec ali kaj podobnega) potem pa naj jo menjajo in preden boš avto prevzela naj ti svojo staro pokažejo kamor ste udarili oznako seveda poslikaj da boš imela za dokaz potem pa samo inšpekcijo bandi nategunski poslat.

Hvala za nasvet,nebom jim dovolila da kaj popravijo kaj ni v garanciji,ker vidim da je banda pokvarjena ,preverila sem tudi pokrov od olja in je čisto ok,ni nobenih čudnih madežev,avto drugače gre super,ne cuka ne trese ga.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe apr 29, 2011 9:32 pm

Najprej pojdi h kakemu zanesljivemu mehaniku (npr forumaš Fan), da ti samo pogleda (zastonj ali za pivo), kje pušča (s tlakom, ki ga napumpajo v sistem, se to hitro opazi, če pušča pumpa ali kje drugje zunaj) - da ti ne bodo pol motorja razkopali brez potrebe - in šele nato pojdi s to informacijo reklamirat na isti servis, da te ne bodo spet nategovali.

Če imaš uraden račun, kjer piše, kaj vse so menjali in če črpalka npr ni bila menjana, pa kasneje še inšpektor.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe apr 29, 2011 9:37 pm

Ko je na mojem peugeotu 307 spustila hladilna tekočina (pečka spustila), okoli 3l jo je manjkalo, mi ni ukrivilo glave ne motor se ni pregrel. Kajti kazalo mi je 90 stopinj, čeprav je veliko vode manjkalo, ampak je očitno bilo dovolj da je krožila če je senzor zaznal? V tem času ko mi je voda spustila sem naredil vsaj 500 km, ker sem bil glih na relacijski vožnji. Od tega je že leto in pol, pa ni videti da bi kako tesnilo popustilo in da mi pije olja itd. Tako da ni nujno da je poškodovalo še ostalo, je po moje precej večji problem ko voda zakuha in ti zvije. Če pa še kroži, kot je pri meni, pa ni take bojazni.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe apr 29, 2011 9:45 pm

Glede čepa ki praviš da je čist (ni sledi vode),če je zanič tesnilo ali počena glava gre voda lahko v cilindre ali v olje.Pri tebi je v olju ni se pravi gre lahko samo še v cilindre kjer "zgori" ampak ponavadi če je tako potem zjutraj ponavadi trese dokler se voda v cilindru kjer se je nabral ne izhlapi oz. jo ne spiha čez avspuh...Če nimaš nobenega poznanega ki bi ti zadevo preveril se pojdi pozanimat na AMZS,če lahko preverijo ali je pumpa menjana oz. kje sploh pušča in če lahko izdajo potrdilo če je nova ali stara oz. kje pušča,ker jaz še vedno sumim pumpo,ker servis je bil delan pri tako majhnih kilometrih da je pumpa še "dobra" baba pa se itak nič ne zastop in naj se raje šporgeta drži....Ampak če je to to so sami sebe zaklali,ker pumpa ni zdržala napetosti novega jermena in se je pač uscala.Meni še vedno najbolj smrdi vse skupaj zato,ker se je to začelo dogajati po menjavi jermen.

P.S. nova pumpa je cca. 30€ ampak nekateri to raje pobašejo kot zamenjajo.

magdalena
Nov uporabnik

Napisal/-a magdalena So maj 14, 2011 9:49 am

Lep pozdrav. Res je bila pumpa,tako je motor vredu. Hvala vsem za nasvete

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne maj 15, 2011 2:00 pm

Kako je bilo z garancijo? Niso menjali pumpe in je zato puščalo? Kateri servis je bil, da se ga bomo ostali izogibali? Si kaj plačala?

magdalena
Nov uporabnik

Napisal/-a magdalena Ne maj 15, 2011 6:13 pm

esem je napisal/-a:Kako je bilo z garancijo? Niso menjali pumpe in je zato puščalo? Kateri servis je bil, da se ga bomo ostali izogibali? Si kaj plačala?

So upoštevali garancijo,plačala nisem nič,rekli so ,da se tudi pri novih to dogaja. Nevem,mogoče res ali pa ne.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov