Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Leon_FR
Nov uporabnik

Udrtina na vratih---> Kako popraviti? Popravljen>Slika str.2

Napisal/-a Leon_FR So apr 30, 2011 12:48 pm

Nujno rabim pomoč!
Na desnih vratih je tale udrtina. :( :? :huh:
Zanima me kako bi jo lahko popravil oziroma kdo to v okolici celja najboljše in najcenejše dela?
Slika
Slika

Zelo bom hvaležen za pomoč!!!
Zadnjič spremenil Leon_FR, dne Po avg 08, 2011 4:22 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Seat Leon FR 2.0 TDI

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: Udrtina na vratih---> Kako popraviti?

Napisal/-a nevermind So apr 30, 2011 1:08 pm

Pelji h komu, ki se ukvarja s popravilom poškodb od toče.

Slika

Slika

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So apr 30, 2011 1:08 pm

To je glih na robu in se ne da popravit s hitrim izvlačenjem pločevine.
Potrebno bo pokitat in poštrihat cela vrata....
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
Leon_FR
Nov uporabnik

Napisal/-a Leon_FR So apr 30, 2011 2:01 pm

Kdo bi pa to super odlično naredu ??? In najcenejše seveda čeprav mi ni najbolj važna cena sam da bo spet kot je bilo.
Seat Leon FR 2.0 TDI

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB So apr 30, 2011 2:02 pm

Leon_FR je napisal/-a:Kdo bi pa to super odlično naredu ??? In najcenejše seveda čeprav mi ni najbolj važna cena sam da bo spet kot je bilo.

Kot je bilo - original tovarniško ne bo nikoli več, drugače pa so dobri majstri ki naredijo v nulo - brez pomaranče, različnega odtenka itd...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So apr 30, 2011 2:05 pm

Leon_FR je napisal/-a:Kdo bi pa to super odlično naredu ??? In najcenejše seveda čeprav mi ni najbolj važna cena sam da bo spet kot je bilo.

vsekakor probat "ven zvlečt" po sistemu "toča" ali "vakum" niti ni pomembno kako in bolje, da se malo vidi(oz. videl boš itak samo ti) kot pa barvat cela vrata, kajti nikoli ne bo enako, razlika bo očitna (te današnje barve na vodni osnovi so katastrofa_tako kvalitete, kakor tudi naknadnega popravljanja)

PS če se ti da vozit na dolenjsko (Dobruška Vas) obstaja dejanski strokovnjak (dela v Revozu prav na takih zadevah) popoldne(oz. ko je fraj) pa doma.......pokličeš lahko, predložiš tudi sliko, pa ti bo povedal kako in kaj; osebno mislim, da se da narest, da bo o.k.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB So apr 30, 2011 2:15 pm

Glede barv je pa res, današnje vodne barve so katastrofa...nikoli več kot je bilo....ne vem ali v tovarnah tudi še barvajo z staro oljno barvo, namreč imam občutek da še, v prodaji pa je zaradi ekologije le še vodna osnova barve...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
Leon_FR
Nov uporabnik

Napisal/-a Leon_FR So apr 30, 2011 2:21 pm

Kot je bilo--- saj vesta kako misleno da se pač nebi videlo kot se sedaj:D orginal itak nemore bit nikoli več :S Žalostno da ti človek naredi kaj takega oops oops oops oops !
Kaj pa Seat servis sepravi tam kjer imajo namreč opravka s Seati ?
Seat Leon FR 2.0 TDI

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So apr 30, 2011 2:52 pm

Leon FR: Iskreno, jaz bi raje pustil tako, kot pa da mi kitajo in barvajo vrata na novo ali kaj podobnega. Mam zelo slabe izkušnje s popravljanjem oz še posebno ponovnim lakiranjem. Pooblaščeni servis pa ni zagotovilo, da bodo ličarska dela boljše opravljena, kot pa če ti dela kdo drug (ponavadi je ravno obratno). Pa sem drugače zagovornik poobl. servisov.

Če se da vsaj mal popraviti s tem, da ti nekdo "izvleče", pa se vseeno malce pozna, je po mojem bolje. Žal pa verjetno to ni zadnja poškodbica tega tipa. Kaki trgovski centri v letu, dveh npr pustijo kar nekaj posledic..vidim na svojem.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So apr 30, 2011 3:01 pm

http://www.brezlakiranja.si/cenik_popravila_udrtin.php

Meni so popravljali vdrtine od toče eni z Logatca. Nevem imena.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie So apr 30, 2011 3:13 pm

je tudi en v murski soboti se mi zdi ki tudi z vakumom popravlja. sem bil na popravljanju jame na rezervoarju motorja, ko se je kolega z nogo naslono nanj (skoraj mu je padel) in se je potem videlo le pod določenim kotom in določeno svetlobo.
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So apr 30, 2011 3:18 pm

To se ne dela z vakumom! :roll:

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So apr 30, 2011 4:30 pm

WMB je napisal/-a:Glede barv je pa res, današnje vodne barve so katastrofa...nikoli več kot je bilo....ne vem ali v tovarnah tudi še barvajo z staro oljno barvo, namreč imam občutek da še, v prodaji pa je zaradi ekologije le še vodna osnova barve...

Oljno ja. Tisto za okna :lol: :lol:

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 So apr 30, 2011 11:06 pm

WMB je napisal/-a:To je glih na robu in se ne da popravit s hitrim izvlačenjem pločevine.
Potrebno bo pokitat in poštrihat cela vrata....

tak na debelo bi ti kit gor poco...če že res ne gre (se ne spoznam tolko na to) na hladno popravit gre popravit z minimalno kita in tudi barva se ne celih vrat ampak samo sprednji del kjer je bila jamica, lakira pa se potem celotna vrata je pa dobro da se potem naredi prehod na sprednji del (predvidevam da je blatnik) in potem ni problemov tudi ne z vodno barvo...

Glede barv je pa res, današnje vodne barve so katastrofa...nikoli več kot je bilo....ne vem ali v tovarnah tudi še barvajo z staro oljno barvo, namreč imam
občutek da še, v prodaji pa je zaradi ekologije le še vodna osnova barve...

ne moreš pa pričakovat da bo novo polakiran del enak staremu, ker se barve v tovarnah mešajo na količine ne pa kot pri nas v mešalnici (na decilitre) in uporabljajo se drugačne vrste laka...že samo če boš šel od ličarja do ličarja pa da ne uporabljata istega laka in boš dal poštrihat del z isto barvo in drugim lakom lahko pride do razlike v barvi...tako da ne nekaj na pamet govorit...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne maj 01, 2011 2:10 am

Jaz bi vseeno probal vzet tapeto dol iz vrat pa če je bilokak dostopno probal iz druge strani klofnit ven,.

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Ne maj 01, 2011 7:05 am

Pozdrav !

Po moje bo težko popraviti tako, da se ne bo nič videlo in razumem tvojo jezo. Tudi mene take stvari zelo jezijo in sploh ne razumem, kako so ljudje tako brezobzirni. Ko opazujem kaj počnejo pri raznih trgovskih centrih me res prime, da bi dal komu glavo med vrata in zaloputnil. Ne vem ali se je res težko malo bolj uvidevno obnašat in če je prostor ozek pač malo potelovadit, da prideš iz avta brez da bi poškodoval sosednji avto. Najhujše so družinice z otroki, ker je seveda treba mulca ven iz avta dat pri popolnoma odprtih vratih in seveda na parkirišču čisto blizu trgovine, sledijo starejše ženske, ki po možnosti naslonijo vrata na sosednjio avto in svojega fino zibajo ko lezejo ven. Seveda se najde še mnogo drugih s takim barbarskim obnašanjem. Res je tudi, da so naša parkirišča čisto poddimenzionirana ampak to ne more biti opravičilo za vandalizen takšne oblike, kot se dogaja pri nas. Konec koncev pa ne more biti drugače, stanje kulture naroda se očitno kaže tudi na parkiriščih. Se oproščam za rahlo off ampak sem moral napisati !!!

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Ne maj 01, 2011 9:29 am

avto drev popravlja takšne zadeve, pokliči in vprašaj.
Glede parkingov: Moj avto bo star 4 leta in nima nobene udrtine nikjer in tudi praske ne. Zakaj? Ker vem kakšen je odnos do tuje lastnine, parkiram na takšnih mestih, kjer jim ne dam možnosti za uničevanje. Najceneje in ponavadi najbolj elegantno.

Uporabniški avatar
Leon_FR
Nov uporabnik

Napisal/-a Leon_FR Ne maj 01, 2011 12:01 pm

Ja sem videl da to deelajo pri seat drevu ki je meni tudi najbližji. tako da se vsem zahvaljujem za odgovore in pomoč. Strinjam se pa z vsemi ki ste napisal da kakšna je kultura slovencev. Zanima me pa tudi če kdo pozna ali ima še poleg @nevermind izkušnje s temi : http://www.brezlakiranja.si/index.php
Seat Leon FR 2.0 TDI

Uporabniški avatar
Leon_FR
Nov uporabnik

Napisal/-a Leon_FR Ne maj 01, 2011 2:26 pm

našel sem še nekaj teh ki popravljajo te reči zato me zanima če ima kdo izkušnje s temi firmami:
-http://www.123najdisi.com/index.asp?j=si&p=firma_v&d=275
-http://www.fixandsave.com/so/kontakt01.html

LP
Seat Leon FR 2.0 TDI

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne maj 01, 2011 6:38 pm

Jaz ti priporočam podjetje Fix & Save. meni so porpavljali in sem zelo zadovoljen.

http://www.fixandsave.com/so/kontakt01.html
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov