Imam seat leona 1.9 tdi ASV motor, letnik 2003 modelno leto 2004....prevoženih 234000km redno servisiran.....čipiran pri RSR 30000km, mislim ,da bo to dovol podatkov o avtu. Pri jutranjem zagonu motorja se mi iz izpuha pokadi pelo-plavi dim in to ga je kar dosti. Avto normalno vže brez problema ni nobenega tresljaja ali zatikanja, tudi med vožnjo prav nič ne pokadi, tudi pri polni obremenitosti zelo malo kadi črno. Pred kratkim sem imel mali servis olje ,filtri...itd menjal sem tudi tipalo temperature, ampak še zmeraj se pokadi ta belo-plavi dim. Vem ,da se nabira v notranjosti izpuha kondenz, ampak še zmeraj se mi zdi ,da avto spet ne mora toliko pokadit zaradi kondenza. Pri menjavi olja sem videl, da mi od nekje pušča olje in mi teče od zgoraj-dol na zadnjem delu motorja, tam k pride tipalo za temeraturo...skratka mislim ,da je to tesnilo na glavi......Ali bi bil to vzrok za ta belo-plavi dim ali bi bilo kaj drugega?
Še tole:
-pri zagonu dim nima vonja po olju
-voda v motorju ne zginja je skos konstantna
-v filtru za nafto ni zraka.....v prejšnjem ga je bilo dosti.....sedaj sem zamenja in ga ni več
Saj sploh ne vem kaj bi še napisal

LP. Jan