Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Blazg
Nov uporabnik

Nezdrav kovinski zvok

Napisal/-a Blazg Po maj 02, 2011 12:11 am

Pozdravljeni!
Ravno sem z malo daljse vozje in pojavila (in ze tudi izginila) se je sledeca tezava. Avto imam Audi A4 98, 1.8T 150KM, 209000km. Ko sem startal je bilo vse normalno. Potem se peljem in prevozim cca 350km brez postanka po avtocesti, ne gonim, vozim normalno okoli 130-140km/h. Preden ustavil se vozim se 15 minut po mestu in iscem parking, in ko najdem garazno hiso odprem sipo, da bi vzel listek. Takrat zaslisim nezdrav zvok motorja. Nekaj kovinsko tolce, hitrost tolcenja se spreminja z obrati, zvok pa kot v GTA2 (kasnjesih nisem igral), ko je avto razsut. Avto je bil takrat postrani in preden sem vzel listek, sem ze cakal 5 minut na postrani rampi v koloni s prizganim motorjem. Potem parkiram in ugasnem. Kdaj tocno se je zvok pojavil ne vem, ker se pri zaprti sipi ne slisi. Ko pridem cez cca 2-3 ure nazaj do avta, preverim olje, ki ga je seveda dovolj, ker ga redno gledam, bil je malenkost pod maximumom (res malenkost). Avto je tudi takrat stal rahlo postrani (nagnjen naprej). Vseeno dolijem nekaj olja, ki ga itak vedno mam za vsak slucaj v avtu, prizgem, motor se vedno tolce. Se odpeljem z garazne hise, se vedno tolce. Zaprem sipe in se peljem ven iz mesta (recimo 3km) in se ustavim na avtobusni, da preverim zvok. In motor tece normalno. Potem prevozim v vec etapah se cca 550km, od tega ena dolga min 250km in zvok se ni nikoli vec pojavil.
Kaj bi lahko bilo narobe? Zvok je bil res glasen. Olje ne verjamem, da je krivo, ker sem ga dolil max 1 deci. Drugace je v motorju mislim da Aral blue tronic olje, dolil pa sem high tronic. Nisem opazil nikakrsnega slabsega delovanja, samo to kovinsko tolcenje. Drugace avto ne pije dosti olja recimo max liter na servisni interval 15000km.
lp, B

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Nezdrav kovinski zvok

Napisal/-a crxdelsol Po maj 02, 2011 12:42 am

Si siguren da se ni sesedlo satje v katalizatorju in ti sedaj ruži in brni ? Predvidevam zato ker takrat ko je avto vroč, potem pa vtihne.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po maj 02, 2011 12:58 am

Možno je da so hidravlični dročniki fuč.

Blazg
Nov uporabnik

Napisal/-a Blazg Po maj 02, 2011 9:54 am

crxdelsol je napisal/-a:Si siguren da se ni sesedlo satje v katalizatorju in ti sedaj ruži in brni ? Predvidevam zato ker takrat ko je avto vroč, potem pa vtihne.

Zvok je sigurno prihajal spredaj od motorja. Drugace se redno vozim na relaciji LJ-CE in se ta tezava nikoli ne pojavi.
Glede na to, da je težava izginila ali naj se sekiram ali na vseskupaj pozabim? Nekaj malega sem poguglav o drocnikih, ki jih omenja linuxfuter. A je lahko kaj fejst narobe? Naj rajsi peljem na servis, ali pocakam ce se tezava spet pojavi?

LP, B

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po maj 02, 2011 3:43 pm

Pozdravljeni

V koliko sedaj motor ne nabija.........................hja potem se vozite dokler se spet ne sliši - nato takoj mehaniku, da pove kaj je. Torej, če bi sedaj odpravljali zvok, ki ga ni......................vam lahko zamenjajo polovico motorja in nikoli ne boste vedeli ali je napaka odpravljena.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov