Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ParaPenguin
Nov uporabnik

Peugeot 307

Napisal/-a ParaPenguin To maj 03, 2011 9:33 am

Zdravo!

Na servisu, kjer so mi med drugim menjali filter za nafto so mi povedali, da so bili v posodi za filter neki železovi opilki. Menda naj bi bil to znak, da visokotlačna pumpa 'odpoveduje'... Zanima me kako resno je to, ali bo zadeva crknila v kratkem ali možno da šele čez nekaj 10000km? Stroški popravila so menda potem kar visoki, ker so še šobe zanič in ne vem kaj vse...

Kako je torej s tem, kakšen nasvet?

Lp

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Re: Peugeot 307

Napisal/-a Pavka To maj 03, 2011 9:42 am

Filter je zato, da takšne delce zadržuje......torej :?: :?:
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

ParaPenguin
Nov uporabnik

Napisal/-a ParaPenguin To maj 03, 2011 10:31 am

Pavka je napisal/-a:Filter je zato, da takšne delce zadržuje......torej :?: :?:

Seveda, saj ne pravim da je problem v tem, da bi prišli 'skozi' ali kaj podobnega. Problem je v tem, da so točni ti opilki v filtru znak, da pumpa za gorivo odpoveduje, da bo verjetno kmalu ckrnila itd... Ne spoznam se na to kaj dosti, zato me zanima kakšni so stroški popravila v primeru da se to zgodi. Nekaj so me strašili s 'šobami' in ne vem čem, da bo za skoraj 2000€ škode če pride do tega. Je to res ali kaj takega ni možno?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To maj 03, 2011 12:29 pm

Jaz sem imel identičnega pacienta doma (307). Dokler je še čas, ga pelji h kakšnemu mojstru na pregled in obravnavo, jaz sem poskušal v Litiji obnovo črpalke (http://www.max-diesel.com/index.php?opt ... &Itemid=26), pozneje se to ne da več in stane (800pumpa+200diza+200diza+delo). Špene zabijajo dize in ti jih uničijo. Verjetno gre pa za Siemens pumpo. Zato tudi sem potem ponovno odprl temo o dodatku dvotaktola v nafto.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 To maj 03, 2011 1:03 pm

To pomeni, da niso samo delphijeve pumpe problem?

Joztom, koliko pa te je stala sanacija celotnega sistema?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To maj 03, 2011 1:29 pm

Plačal sem dele po približno polovični PSA ceni + delo, vse skupaj skoraj 1000€, ampak smo ga na ModriLev in na Vič peljali s šlepslužbo na diagnostiko, ker se je kljub vsem novim delom stalno v varnostni tek metal in ga je moj mehanik šele po parih dneh tuhtanja doma pogruntal (špene so zabile povratni vod in je pritisk na CR naraščal prekomerno, ni pa signalizacije, samo lambda dobi preveč nafte). In to so bile cene med prijatelji. MaxDiesel pa ni mogel popraviti zaribanega ležaja na HP od Siemensa in tudi ne dveh diz, ki je vse odplozalo. V glavnem, zaradi pomanjkljivega mazanja, podhranjene premalo mastne nafte ali dodane vode ali zabitega filtra, ki ne dovoli pretoka dovolj nafte, se kromani ležaj začne luščiti, vsaj pri mojem je bilo tako.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 To maj 03, 2011 2:27 pm

Sprašujem namreč zato, ker imam dci motor s problematično delphijevo črpalko in sem odprl filter ter v njem našel zlate opilke. Zdaj pa ne vem, kaj naj naredim. Avto do sedaj šel brez večjih težav, 132 tkm prevoženih.
Moj mehanik imel dva primera, kjer so bili stroški cca. od 1300€ do 1600€. Če bom šel obnavljat sistem in vse preverjat, stroški ne bodo dosti nižji, vsaj po prvih informacijah. Po drugi strani pa mi nekateri govorijo, da dokler avto gre brez težav, se naj vozim in se ukvarjam s tem takrat, ko bodo res nastopile težave.

ParaPenguin
Nov uporabnik

Napisal/-a ParaPenguin To maj 03, 2011 3:40 pm

@joztom

Hvala za info glede servisa, sem že stopil v kontakt z njim. Problem je sicer, ker ne vem ali gre za delphijev sistem ali siemensov, zato moram najprej to vprašati kakega serviserja, preden mi bodo v Litiji znali povedati okvirne stroške popravila.

Sicer pa, če so zadeve res take kot pravita in je v vsakem primeru za najmanj 1000€ stroškov, ne vem če ne bi bilo bolje avta kar prodati.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov