bombac je napisal/-a:Že nekaj časa sem slišal čudno piskanje v avtu, ki je potem ponehalo. Včeraj pa se mi prižgeta lučka za akumulator na avtu in stop lučka. Ko sem ustavil se je iz alternatorja kadilo, ker je skurilo jermen. Avto še lepo vžge in se da tudi zapeljat samo vedno gori lučka za akumulator.
Zanima me ali je to verjetno skurilo tudi alternator ali bi še ta bil uporaben. Avto ima 130k prevoženih.
Hvala
Precej pogost pojav pri teh motorjih. Crknil je ležaj alternatorja. Zato je alternator blokiral, kot je napisal Fan. Z avtomobilom takoj na servis in zadevo sanirat, preden požre še jermenico ali pa jermenica poškoduje še kakšne kose plastike tam okrog. Sem imel podoben primer in je bilo potrebno zamenjati še jermenico, ker se je dotaknila ohišja alternatorja ali nosilca (se ne spomnim več) in jo je uničilo. Strošek ne bo velik. Načeloma je treba zamenjati le uničen ležaj in jermen ki ga je verjetno preribalo.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.