Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

audi a3 1.6 par težavic

Napisal/-a madmax89 To maj 17, 2011 6:22 pm

lep pozdrav vsem!

tukaj na vašem forumu sem še čisto frišk, vseeno pa si tu pa tam ogledam kakšne teste alpa problemčič...

Ze neki cajta razmisljam d objavim problem ki se mi dogaja na a3jki 1.6 let.2000 prevozenih 150kkm...dogaja pa se mi sledece:
na zacetku ko sem kupil avto mi je npr ko sem iz tretje v drugo prestavlju zatreslo. Natancneje; pri 20-30kmh vozim v drugi,stisnem sklopko naenkrat pa zatrese spredi pri motorju. Po 2000km se mi to vec ne pojavlja razen mogoce enkrt v mescu.

Ko sem ze pri temu se mi dogaja da prav tako ko vozim v drugi pri nizkih obratih, avto poskakuje zelo neprijetno oz. Cuka.
Okrog te 2.prestave se mi pojavljajo se drugi problemi kot je recimo zvok iz menjalnika kot nekaksno petje zvizganje kot v ksnem yugotu. Ali pa pri speljevanju...normalno speljem nato moram hitro prestavit v drugo ter malo manj stisnit sklopko kakor v druge prestave saj drugace mi hitro padejo obrati nizko s tem pa obremenjujem motor. Zdi se mi kot da druga prestava kasneje prime kakor ostale.npr ce saltam iz druge v trejte stisnem ter spustim sklopko in takoj prime. Nevem ku bi se izrazu..ku nekaksn luft, al so zobniki spiljeni...

Dogaja se mi tudi pri normalni voznji ko drzim gas in ga nato spustim rahlo butne. Ne glede na prestavo in hitrost.npr. Vozim se 80kmh spustim gas avto pa rahlo butne oz. Je cutit rahl sunek. Ce pa zanalasc dodajam gas pa spuscam je kar cutit te sunke.

Poleg usega nastetega me muci se ko drzim napol stisnjeno sklopko ter dodajam gas takrat avto mocno poskakuje ter se cudi nekaksen luft.

te napake bi odpravil sedaj dokler imam se cajta ker potem me cakajo izpiti za faks.malo sm brsku po netu pa sm naleteu na en kup podobnih zgodbic v katerem so bli omenjeni nosilci menjalnika in motorja za tresljaje, ter obrabljenost lezajev v menjalniki...uglavnem dokler mam cajt bi odpravil to cimprej.

Zanasam se na vas ter na vase podobne izkusnje, pa upam da vam je biu kolko tolko v poomoc napisan roman

lp

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: audi a3 1.6 par težavic

Napisal/-a zlica22 To maj 17, 2011 7:29 pm

Nosilci motorja/menjalnika, vztrajnik.... Ste že kaj od tega preverjali?

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 To maj 17, 2011 7:57 pm

ja tudi to sm posumu... najbolj nosilce. vztrajnik nebi reku da je, ker bi pri speljavanju fajn zatresu alpa bi ropotalo med prostim tekom. sploh pa so hiba pri dizelaših. jutri ga grem dvignit pa malo zmigat motor.
poročam jutri

_frko_
Nov uporabnik

Napisal/-a _frko_ Sr maj 18, 2011 10:42 am

upam da neboš jezen če si malo sposodim temo, ker imam tudi en problem.
gre se isto za A3, vendar je 1,9TDI, 90km.samo to verjetno pri mojem problemu nima veze.no da preitem na bistvo...crknilo mi je centralno zaklepanje.ko dam kluč v klučavnico ne naredi ničesar.kaj bi to bil motorček?al kaki kabel?rad bi da se mi vsaj zaklene pa tudi če ne obeh vrat(sovoznikova vrata lahko na roke :P ). res pa da nisem še nič razdirov tapete in se še nisem poglablov. imam namen razdreti za vikend, ker med tednom nimam časa :S aja varovalke sem pa že predledov in so use cele.
torej je imel že kdo podoben problem?in kako ga je rešil?
hvala za odgovore ;)

P.S.: če nočeš da ti ˝smetim˝ v tvoji temi, povej pa bom zbrisov post ;)

LP, Jernej

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 Sr maj 18, 2011 2:27 pm

@ Jernej... ni panike itak se gre skor za isti auto sam da je tvoj dieselaš. Kar se tiče pa centralnega zaklepanja zna bit d je šla centrala. Torej centralo za centralno zaklepanje bi blo za pogledat, to pa raje pejd do kašnega avtoelektrika, lahko pa da se je tudi kakšna reč snela... upajmo na najbolše!

Takole... avto sem pregledal, maje se komplet motor in menjalnik, torej treba bo zamenjat obadva nosilca motorja ter menjalnika. Poleg tega še gumice stabilizatorja saj je kar nekaj lufta.
Katero trgovino za avtodele mi priporočate, s tem da je kvaliteta pa tudi cena sprejemljiva??

_frko_
Nov uporabnik

Napisal/-a _frko_ Sr maj 18, 2011 2:41 pm

madmax89 je napisal/-a:@ Jernej... ni panike itak se gre skor za isti auto sam da je tvoj dieselaš. Kar se tiče pa centralnega zaklepanja zna bit d je šla centrala. Torej centralo za centralno zaklepanje bi blo za pogledat, to pa raje pejd do kašnega avtoelektrika, lahko pa da se je tudi kakšna reč snela... upajmo na najbolše!

lahko da je problem na tistem kompresorju.samo fora je v tem da tudi s klučem ne zaklene.ko da bi bila klučavnica mrtva :S tako da upam na to da je kaj sneto.saj tisto centralno bi že prebolu.samo js mam zdej skos odklenjen avto in se useeno bojim zanj.če ne drugega lahko kak radio poberejo.saj nič druzga pa tut notr nimam :P
mislim da mi ne preostane drugega kot da razdrem vrata in pogledam.samo useeno uprašam če se je že komu kaj takega naredilo :D

aja hvala za sposojo teme :D

drugače pa te nosilce dobiš v usaki trgovini z avto deli.no naj bi jih.js vzemam dele pri bartogu, kjer majo dobro robo pa še ne tako zasoljeno ceno ;)

LP, Jernej

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 Sr maj 18, 2011 9:02 pm

ce pa je avto odprt in odzuni na prostem tu nimas kaj cakat, tkoj jutri zjutri odpelji bliznjemu avtoelektriku pa naj auto vsaj tam stoji v delavnici dokler se ne postima kljucavnica. Ma js mislim d bi mogla bit kasna malenkost,kasno mikrostikalo alpa d je kej sneto.ce bos tko caku ti bodo odpeljali auto :D

_frko_
Nov uporabnik

Napisal/-a _frko_ Če maj 19, 2011 4:13 pm

madmax89 je napisal/-a:ce pa je avto odprt in odzuni na prostem tu nimas kaj cakat, tkoj jutri zjutri odpelji bliznjemu avtoelektriku pa naj auto vsaj tam stoji v delavnici dokler se ne postima kljucavnica. Ma js mislim d bi mogla bit kasna malenkost,kasno mikrostikalo alpa d je kej sneto.ce bos tko caku ti bodo odpeljali auto :D

evo.sm si uzev zdajle 1 urco časa in razdru tapeto.problem sem našel in tiči na pomiku ˝šipke˝ za zaklep.nevem kako bi napisal.pride tak kavelček katerega premikaš ko obrneš ključ levo ali desno.in tist kaveljček je prinetan(prikovičen) in je net spustu.tako da bom zdaj probal nekako net zamenjat in da vidim če bo delovalo.

LP, Jernej

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Po jun 06, 2011 7:18 pm

Pozdravljen, zanima me če si ugotovil kaj povzroča tvoje "cukanje". Sam imam isti problem, imam 02 letnik, isto 1.6 bencinar. Dogaja se mi pa skoraj vedno nekje med 2500 in 3000 obrati in sicer kadar konstantno držim "gas" in avto sam pospešuje. V kolikor pa ga "zahodim" tega ni - torej, samo če pospešujem počasi, takrat avto malenkost pocuka. Ni kritično, me pa moti. Kaj bi bilo to lahko? Svečke. .kabli?

Glede tistega "cukanja" ko spustiš gas - to pa naj bi bilo povezano z loputo. Pri men je isto, pa se vozim že 2,5 let tako, pa še kar čakam, da nekaj hudič vzame.

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 Če jun 09, 2011 2:09 am

ojla... Stvar je taka,menjal sem nosilec od motorja ter od menjalnika,poleg tega se prednje gumice stabilizatorja....kakor da bi vozu drugi avto. Med splosnim pregledom mi je zamenjal neko cevko ki je vracala hlape ter oddusnik motorja nadomestil z koscek gumijaste cevke saj ta je bila naceta okoli pa je bilo use mastno.Po posegu se je cukanje zmanjsal
o za 40%. Moram pohvalit majstra Denisa iz Nove Gorice ki je prisluhnil mojim tezavam in si uzeu cajt ter tako malo bolje pregledal avto.

Glede cukanja mi je priporocil pucanje lopute ter zamenjava sveck... To pride v postev naslednji tedn ko grem delat redni servis. Sumim tudi js da mora ticat problem v loputi ter pa sveckah,nism pa izkljucil kasne cevke pocene. Priporocam ti d malo pocukas svojega serviserja za rokav da ti pregleda malo te cevke...moras vedet d cevke preperijo ali pa pocijo po tolkih letih voznje in prevozenih kilometrov. Aja...peljem pa h gospodu markotu zustu,saj je avto ves cas biu servisiran pri njemu, zelo prijazno osebje in vredni vsake hvale!

Ponujam ti nasvet d se oglasis pri temu mehaniku, lahko pa se dobiva tudi nasledni tedn in greva skupi do njega. Par km stran iz ljubljanje je.

Lp

_frko_
Nov uporabnik

Napisal/-a _frko_ Po jun 20, 2011 4:32 pm

lepo pozdravljeni.spet jaz :P najprej se oproščam da ponovno obujam malo sarejšo temo samo se mi zdi nesmiselno odpirat nove.
torej kaki problem imam sedaj. avto se mi ne segreje.no da malo bol razložim...temperatura vode mi kaže ponavadi ob lepi vožni med 70-80stopinj.če ga malo tiščim pa pride med 80-90 stopin.potem pa sem probov še če mi zalavfa ventilator. in kar po ene 10min lavfanja avta na mestu in občasnega pridržanja gasa na 2000 obratov se ventilator ni vklopil.voda pa je prišla do 90stopinj. torej kaj bi lahko bilo narobe?termostat ali termostikalo?ali kaj drugega?
aja gre se pa za audi a3 1.9 TDI 90km ;)

hvala za odgovore

LP, Jernej

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jun 20, 2011 5:20 pm

_frko_ je napisal/-a:lepo pozdravljeni.spet jaz :P najprej se oproščam da ponovno obujam malo sarejšo temo samo se mi zdi nesmiselno odpirat nove.
torej kaki problem imam sedaj. avto se mi ne segreje.no da malo bol razložim...temperatura vode mi kaže ponavadi ob lepi vožni med 70-80stopinj.če ga malo tiščim pa pride med 80-90 stopin.potem pa sem probov še če mi zalavfa ventilator. in kar po ene 10min lavfanja avta na mestu in občasnega pridržanja gasa na 2000 obratov se ventilator ni vklopil.voda pa je prišla do 90stopinj. torej kaj bi lahko bilo narobe?termostat ali termostikalo?ali kaj drugega?
aja gre se pa za audi a3 1.9 TDI 90km ;)

hvala za odgovore

LP, Jernej

Merjeno z zunanjim neodvisnim termometrom? Ker če je tole po števčku...pol smo tam tam.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

_frko_
Nov uporabnik

Napisal/-a _frko_ Po jun 20, 2011 5:45 pm

po števčku ;)

LP, Jernej

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 To jun 21, 2011 5:38 pm

glej...če ti avto ne prekuhava, pa ne gre čez 90 stopinj mislim d bi moglo bit use normalno. če te pa prav moti ta ventilator ker ti ne vklopi pri določeni temperaturi pa se pozanimaj z serviserjem ki ti avto servisira

lp

Uporabniški avatar
klemenvk
Novinec

Napisal/-a klemenvk Sr jun 22, 2011 11:12 am

Ne termostat, ne termostikalo nista draga, zato ti priporočam menjavo obeh pa bo mir (mi pa zadeva bolj diši na termostat v okvari).
LP
-----------------------------------
Audi 80 (B3) 1.6 TD (l. 1991)

_frko_
Nov uporabnik

Napisal/-a _frko_ Sr jun 22, 2011 1:49 pm

klemenvk je napisal/-a:Ne termostat, ne termostikalo nista draga, zato ti priporočam menjavo obeh pa bo mir (mi pa zadeva bolj diši na termostat v okvari).
LP

tut men je termostat sumljiv. tako da bom verjetno kar oboje menjav pa imam mir ;)

LP, Jernej

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

..cukanje

Napisal/-a madmax89 Pe jun 24, 2011 5:16 pm

Pozdravljeni!

Javljam se vam zopet glede cukanja, katerega sem omenil v temi ''audi a3 1.6 par težavic''... no takole: nrdu sm redni servis tj. menjau zračni filter, olje, svečke, ter majstr mi je spucu loputo ki je bla kar fajn zapacana. Dogaja se mi da v drugi prestavi ko iščem parkirni avto pocukne zaporedoma recimo 3x s tem da se to zgodi ko spustim gas...vzporedno se mi tako zgodi recimo ko zavijam z glavne ceste na parkirni, prestavim iz 3. v 2. in avto glih takole pocukne 3x zaporedoma v intervalih... te zaporedne sunke je kar čutit, gre pa mi naživce da se to dogaja vedno ko spustim gas in to samo v drugi prestavi. Eksperimentiru sm z 3.prestavo pa se mi to ni dogajalo, s tem da je biu isti način kakor zgoraj omenjen.

Torej temelj tega problema je d ko se peljem v drugi prestavi pri določenih obratih ter spustim gas avto pocukne nekaj krat, sunki niso veliki ampak jih je čutit in so moteči kakor zame tudi za sovoznika.

Na misel mi pridejo kabli svečk...

Lp

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Re: ..cukanje

Napisal/-a Snoopy27 Pe jun 24, 2011 6:19 pm

Hmmm mogoče je zapacan celotni cilinder oz. (glava motora), vzrok = sajasti delci.. Mogoče pa celo šobe.. Jaz bi ti prirpročil ADITIV, dobiš ga pa v Obiju, Merkurju, in skoraj pri usakem mehaniku, najbolje je da ga naliješ v 1/2-1/4 pouhn rezervar, manj bencina bolj ga boš očistil,.. Vse pojdi do mehanika in ti bo on točno povedal, oz. svetoval kako ''mešanco naredit''. Mi smojemu vedno to delamo in imamo zelo lepo in čisto mašino, res, spuca vso svinarijo kar je not, se spalača. Stane pa tam okol 10€ (taka 0,5L). Če ti pa poleg tega še pije vodo je slab znak.

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 Pe jun 24, 2011 6:52 pm

Hladilno tekočino ne pije ker kontroliram usako tolko nivo vode...drugače pa hvala za odgovor, razmišljam tud v telje smeri z aditivi ampak bom počakal...

no takole... po pogovoru z mehanikoma, sem šel spet na testno vožnjo, ker za njiju je to normalno, sklepam pa da sta mislila da ga preveč oberemenjujem z nizkimi obrati, saj mislim d je logično če avto peljem v višji prestavi z manjšimi obrati ga obremenjujem, ampak s tem nima veze, ker ko spustim gas se pojavijo sunki in to me moti.. avto se je v tem cajtu ohladil in s parimi krogi po okolici sem ga takoj spravil na delovno temperaturo. Rezultati so takšni, da po določenem času vožnje oz. ko se avto malo bol segreje, se teli sunki bolj čutijo ko spustim gas, ali je v 2. prestavi ali pa v tretji. Seveda se upošteva majhna hitrost ter okoli 2000 obratov... mislim d se teli sunki nebi smeli pojavljat ko spustim gas, ostalo prepuščam vaši domišljiji :)

hvala

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Pe jun 24, 2011 9:50 pm

Problem bi bil če bi ti pil vodo,.. Potem je prvi znak glava motorja, dokaj drag stošek... Bom še jaz malo povprašal brata, pa ti sporočim.. Na tvojem mestu bi skočil po aditiv ker je zelo poceni mogoče ti pa pomaga, izbuit nemorš nč... Drgač pa normanlo prižiga ? Nobenih drugih težav ?

******************************************************************************************************
No pa bom začel :D No, jaz mislim da je to bencsinski agregat,.. predvidevam ker nisi nič omenil. Težave so lahko.
- elektronika (slaba integrirana vezja ? Svečke ? Izolator od svečk počen (keramični del poči) ? Kabli za svečke prebijajo ?
- filtri menjani ? vsi ?
- kakšna cev od zraka počena ?
- A si preveril loputo plina in rele od bincinske pumpe ?
- Dušilna loputa ?
- Bancinska pumpa ? (pojavi se velka težava če je potopljena v bencin, in kadar se voziš na rezervi + zadnjih 50km na hlape-to najblj sfuka pumo... Lahko pa je samo umazan.)
- Mogoče maš mal vode v rezervarju ?

Kej več se pa nemorm spomnt, če pa rabš še kaj mi lah pišš na zs ker sem odsoten za par dni,... In bom bol malo na forumu.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov