Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Sany
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Audi A3 1.9TDI 131KM - napaka na menjalniku

Napisal/-a Sany To maj 17, 2011 7:43 pm

Zdravo.

Imam omenjeni avto (Audi A3 - 96KW).
Letnik 2002.

Danes se mi je zgodilo, da mi avto ne starta v prvi in drugi brzini. Ko spustim sklopko, avto miruje. Vse ostale prestave delujejo brezhibno. Menjalnik je 6 stopenjski. Opazil sem tudi, da je ročica menjalnika postala veliko bolj mehka (pri vseh prestavah).

To se mi je zgodilo pri zelo nizki hitrosti (pri izogibanju mimoidočega avtomobila), ko sem premaknil (nežno) iz druge v prvo prestavo. Nič ni zaropotalo ali karkoli sumljivega.

Prosim za vašo pomoč, če mi zna kdo kako pomagati.

Pozdravljeni.

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Re: Audi A3 1.9TDI 131KM - napaka na menjalniku

Napisal/-a madmax89 To maj 17, 2011 8:03 pm

Pozdravljen...

Soočas se s težavo menjalnika kot vidim... če sm prav razumel,medtem ko si vozil je pršlo mimoidoče vozilo. ti si se ustavu, ko je zapeljalo mimo vozilo si hotu speljat vendar nisi mogu ker je menjalnik biu pretrd.
Takole... sumim d ti je šla sklopka, zato je menjalnik trd ker ne popusti d bi menjal. Ko gre počasi sklopka v maloro najbol trpita prva pa druga prestava, v tem primeru ker se je znucala v celoti je svojo obrabo preneslo na prvo ter drugo tako da ti jo je zablokiralo ker se ta materjal namreč tako razporedi. Po vsem temu kar sem ti rekel ni muss da to 100% drži, raje se zmeni s kakšnim mehanikom d pride to pogledat ter po potrebi avto odvlečete nekako.
Ali ti je gdaj potresavalo pri speljevanju???
Koliko avto ima kilometrov???
Si že gdaj menjal sklopko???

Sany
Nov uporabnik

Napisal/-a Sany To maj 17, 2011 8:34 pm

Zdravo.

Menjalnik ni trd. Je še bolj mehek kot prej. Šaltam v vse prestave, le spelje mi ne v prvi in drugi. V ostalih brzinah vozim normalno (speljem v tretji).

Avto ima 150.000 km.

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed To maj 17, 2011 8:41 pm

Če v ostalih prestavah lahko spelješ/voziš, potem je sklopka OK.
Jaz bi pogledal povezavo od šalthebla do menjalnika (lahko so zajle, ali pa vzvodi-mislim, da ima A3 vzvode), vrjetno je tam kej zvitega/odtrganega.

Sany
Nov uporabnik

Napisal/-a Sany Sr maj 18, 2011 4:32 am

Kaj pa, če se je odlomil košček sklopke in padel vmes? Zdaj pa ne dovoli v ti dve prestavi.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr maj 18, 2011 7:58 am

need 4 speed je napisal/-a:Če v ostalih prestavah lahko spelješ/voziš, potem je sklopka OK.
Jaz bi pogledal povezavo od šalthebla do menjalnika (lahko so zajle, ali pa vzvodi-mislim, da ima A3 vzvode), vrjetno je tam kej zvitega/odtrganega.

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov