Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Kaj znate sami popravit/zamenjat na avtomobilih?

Napisal/-a tiguan To maj 17, 2011 8:43 pm

Kaj znate sami popravit/zamenjat na avtomobilih?

Če sem iskren, sam delam že od nekdaj male servise (zračni ter oljni filter, olje, klinast jermen), avto prej ogrejem, zapeljem na plohe/dile in pošranfam, menjal sem tudi že zavorne ploščice, del izpušnega sistema, pečka za gretje, menjava zaganjača, altenator, menjava manšete, tesnilo ventilov....ne znam pa menjat kolesnega ležaja, menjava zobatega jermena ter šponarjev, menjava tesnila glave, ....avti so bili starejši od 10 let,....BTW ne vem kako mahanikom uspe menjat olje, da se ne polijejo po roki, mene je še vedno zalil.
S tem, ko delam sam redne servise še pogledam ostale dele v avtu.

Sem pa poklicno usmirjen in izobražen ravno kontra, ekonomska smer.

EDIT Nakdnadno dodal:

Tud karoserijo sem že menjal, vse vrate, sprednja havba, blatnika, sedeže, iz swifta na swifta, raje sem menjal plehovje, kot pa motor.
Zadnjič spremenil tiguan, dne Pe maj 20, 2011 8:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Član od leta 2004

mropc
Stalni uporabnik

Re: Kaj znate sami popravit/zamenjat na avtomobilih?

Napisal/-a mropc To maj 17, 2011 9:05 pm

jat pa tako pravim. kar znaš narediti sam, naredi sam. kar neznaš pusti naj drug naredi namesto tebe.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To maj 17, 2011 9:18 pm

jst vse sam delam.znam pa skoraj vse narest.je pa treba seveda met orodje,tko da kar mi manjka si v delavnici sposodim..
po izobrazbi pa tut neki cist mem elektrotehnik
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To maj 17, 2011 10:18 pm

Pozdravljeni

Hmmmmmmmmm..................... vse.
Po poklicu sem avtomehanik, strakovnjak za torne elemente, diagnostik in samouk elektronike ( to mi je hobi od osnovne šole )

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To maj 17, 2011 11:09 pm

1x mali servis (olje, oljni filter, zračni filter, kabinski filter...namen je bil tudi filter goriva, ampak me je zaj**** en čisto zarustan vijak objemke tega filtra, ki bi se 100% zlomil, in tako sem stvar preložil do nadalnjega), 1x popravilo stikala za temperaturo prezračevanja (stikalo na zajlo - se je znela z nosilca) pri Opel Astri F, kar je vključevalo kar dolgotrajno ugotavljanje, kako odpret sredinski del konzole...in na koncu, po uspešni odpravitvi problema, je seveda sledila izguba 2 vijakov, od katerih se je en RES čudežno med vožnjo našel tam, kjer smo vse prečesali, drugi pa ostaja izgubljen (na srečo ni ključen pri strukturi armaturke). :lol:

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Sr maj 18, 2011 10:10 am

Menjat žarnice, gume pa akumulator :lol:
Nazadnje sem res šraufal apn 6.
Drugače pa bi z pomočjo googla verjetno še marsikaj več.
Za avto mam zelo ok mehanika in zapeljem 1x letno do njega in to je to.
V 4ih letih sem imel samo 3 izredne servise. Menjava releja računalnika(to sem sam ob pomoči) pa 2x je puščala cevka za senzorje(ni blo vakuma), tako da niti nimam neki priložnosti se kej naučit(hvala bogu :mrgreen: )

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr maj 18, 2011 10:40 am

Jaz pa menjam felne zimske/letne :EE

Drugač pa vse kar ni nevarno za v prometu, torej odbijači gor/dol, luči ven/not, kake tapete noter, volan, armaturka ter bolj take zadeve, ki niso pomembne. Nikoli pa kaj okrog zavor :!: pa mogoče kak del v mašini zamenjam. Naj raje naredi to nekdo, ki to dela vsak dan :)

Uporabniški avatar
Destiny
Nov uporabnik

Kraj: Bistrica ob Dravi

Napisal/-a Destiny Sr maj 18, 2011 11:35 am

Yugo - kompletna ventilacija, krtačke v štarterju, bencin filter...,

BMW 3, l. 1990 - alternator, kompletna bencinska napeljava, matice na ventilih,

Hyundai Lantra l. 1998 - mehanizem za el. odpiranje oken, menjava trobe,

Suzuki Swift - bremz cilindri, pakne,

Audi A4 l. 2002 - čiščenje cevi dovoda olja črpalki (v karterju), manšeta zunanjega zgloba, čiščenje in mazanje vodil za brisalce,

Še bi se našlo, predvsem pa olje in filtri, diski in ploščice ter menjava koles (zimske-letne) pri večini avtomobilov. Tu in tam tudi kakšen veliki servis (vodna črpalka, jermeni, napenjalci) pod budnim očesom šolanega mehanika.. :mrgreen:

Drugače po poklicu ekonomski tehnik, mehanikarija pa strasten hobi.. :DDD

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr maj 18, 2011 11:41 am

vse po malem,trenutno najbol servise na motorjih.........
po poklicu mizar,delam pa v tovarni štartnih baterij :D

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr maj 18, 2011 3:12 pm

Po poklicu/izobrazbi avtoservisni tehnik, inženir strojništva. Popravit naj bi znal vse, s tem se tudi preživljam :D

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr maj 18, 2011 9:11 pm

Po izobrazbi sem ekonomist. Na yugotu sem že konec osnovne šole delal redne servise, bremze in vse ostale drobnarije, ravno tako potem na clio 1 ko sem naredil izpit. sedaj se mi več ne da ukvarjat z tem, nimam pravega orodja + imam odličnega popoldanca.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr maj 18, 2011 9:37 pm

Lotim se vsega, razen zahtevnejših popravil motorja in elektrike. Kleparija in ličarija pa itak službeno :)

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Če maj 19, 2011 12:59 am

BOlj al majn samo potrošni materijal (filtri, žarnice...) za kaj druga pa raje kolegu avtomehaniku peljem ;)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če maj 19, 2011 6:44 am

Rad se sam špilam, ker mi je več vredno če jaz nekaj naredim kot da bi dal mehaniku....nevem tak sem.

Da pa tolk znam da bi upal drugemu delat pa: mali servis, zavore, stabilizatorji, polosovine, zglobi, kolesni ležaji, hladilnik...kaka tesnila. Priporočam pa Audi a3 takemu ki bi se rad naučil šraufat, ker to te primora :D

Me je pa oljni filter 2 dni nazaj zajebal da se mi je mešalo zravn, ni šlo odtegnit, za orodje ni blo prostora zraven (corolla) tak da sem mogo šraufenciger skoz zabit pa obrnit z obilico napora ker ni placa nič od nič

se učimo praktično =) +menjava armotizerjev, feder
Zadnjič spremenil crxdelsol, dne Sr jun 01, 2011 9:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če maj 19, 2011 6:55 am

Delam vse sam, od a do ž. Tudi obnovo avtomobila sem se že šel - kompletno obnovljen avto, pobarvan in poklepan, pa mehansko obnovljen.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če maj 19, 2011 7:24 am

sam servisiram svoje avtomobile (olje, filtri), sam delam tudi večje posege menjava komplet zavor, menjava sklopke, menjalnika, menjava vseh tesnil, ležajev, komplet podvozja, malo manj pa se ukvarjam z ličanjem ter klepanjem...........na tak način prišparam ogromn denarja.........drugače imam tudi čisto kontra izobrazbo-grafični tehnik.........malo samouka, malo neta in zadeve laufajo............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Če maj 19, 2011 8:17 am

S fotrovo asistenco, ki je po poklicu mehanik "stare šole", praktično vse, od mehanike do kleparije ter ličarije. To je res,da je treba včasih kaj izmprovizirati in ne iščem dlake v jacih, ampak jaz sem zadovoljen ;). Zato pa se še lahko ukvarjam z 21 let staro legendo, brez da bi "bankrotiral":).

lp
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe maj 20, 2011 9:18 pm

že 12 let popravljam razne malenkosti, katere tudi večina tukaj. mali servisi, zavore, zamenjava karoserijskih delov...
zadnje čase pa obnove oldijev. večina mopedi, pa golf 1 85 letnik, ki je ravno zdaj deležen temeljite obnove (menjava pragov, blatnikov)
narejen kompleten servis podvozja na škodi oktaviji 99 letnik. (končniki, gumice, optika)
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe maj 20, 2011 9:21 pm

Vse majhne,navadne stvari stvari sam, redne servise - peljem mojstru, ko pa pride do česar izrednega pa menjam avto!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe maj 20, 2011 10:20 pm

crxdelsol je napisal/-a:Rad se sam špilam, ker mi je več vredno če jaz nekaj naredim kot da bi dal mehaniku....nevem tak sem.

Da pa tolk znam da bi upal drugemu delat pa: mali servis, zavore, stabilizatorji, polosovine, zglobi, kolesni ležaji, hladilnik...kaka tesnila. Priporočam pa Audi a3 takemu ki bi se rad naučil šraufat, ker to te primora :D

Me je pa oljni filter 2 dni nazaj zajebal da se mi je mešalo zravn, ni šlo odtegnit, za orodje ni blo prostora zraven (corolla) tak da sem mogo šraufenciger skoz zabit pa obrnit z obilico napora ker ni placa nič od nič

Ko ga boš mogu rezat z dremlem in to samo pod enim kotom in to celega potem se javi :D (tri ure in pa porabljenih enih 20-30 šajbic....)

Aja drga pa ne znam nič....zvečer postavim avto v garažo in čez par dni je vse čudežno popravljeno/zamenjano :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 18 gostov