Nasveti in napotki ter povpraševanja...

astragsi
Novinec

Okvara alternatorja OPEL ASTRA GSI

Napisal/-a astragsi Sr maj 18, 2011 4:55 pm

zanima me če se naprimer pokvari alternator v avtu (moj primer astra F 2.0 16v c20xe) .
Če je možno da avto ne deluje vredu čeprav je akumulator še čisto poln , in če se zaradi tega tudi prižge tista oranžna lučka za motor ?
(zraven tiste tudi lučka za akumulator)
Prosim za pomoč če bi kdo kaj vedel. ker čakam na novi altenator pa me zanima da še ni kaj drugo crknilo.

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Re: Okvara altenatorja OPEL ASTRA GSI

Napisal/-a devilkin Sr maj 18, 2011 6:40 pm

Kaj drugega ti ne bo zaradi tega crknilo , ne smeš se pa voziti z okvarjenim alternatorjem, ker se bo akumulator zelo hitro izpraznil in ti ne bo preostalo drugega da parkiraš avto ob cesti nekje :huh: (če ti bo to sploh uspelo) in kličeš amzs :)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr maj 18, 2011 7:14 pm

peljal se boš lahko samo dokler bo aku še dajal elektriko-spraznilo ga bo pa dokaj hitro

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr maj 18, 2011 10:20 pm

Pozdravljeni

JA, normalno je, da se je prižgala poleg še opozorilna lučka - motor. Vsekakor pa priporočam, da se ne vozite, Opel ( senzorji/ECU ) je občutljiv na okvare alternatorja, lahko vas pusti na cesti, kljub polnemu akumulatorju - napačni podatki v motorni elektroniki.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

astragsi
Novinec

Napisal/-a astragsi Če maj 19, 2011 6:29 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

JA, normalno je, da se je prižgala poleg še opozorilna lučka - motor. Vsekakor pa priporočam, da se ne vozite, Opel ( senzorji/ECU ) je občutljiv na okvare alternatorja, lahko vas pusti na cesti, kljub polnemu akumulatorju - napačni podatki v motorni elektroniki.

Lep pozdrav

aha. saj se nebom vozil že imam nov altenator doma ki ga grem ravnokar vgradit :)

grizličips
Nov uporabnik

Napisal/-a grizličips Pe maj 20, 2011 10:45 pm

Verjetno je še kaj drugega narobe, saj meni je astra (1.6i) normalno delovala brez alternatorja.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe maj 20, 2011 11:13 pm

:lol: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So maj 21, 2011 9:26 am

grizličips je napisal/-a:Verjetno je še kaj drugega narobe, saj meni je astra (1.6i) normalno delovala brez alternatorja.

10 minut mogoče? :lol:

grizličips
Nov uporabnik

Napisal/-a grizličips So maj 21, 2011 10:40 am

zlica22 je napisal/-a:10 minut mogoče? :lol:

Ziher več kot 10 min. Pa nisem nikjer napisal kako dolgo deluje brez polnjenja, ampak da deluje. Pogoj za čimdaljšo vožnjo so seveda ugasnjeni el. porabniki.
Poznam človeka, ki se je na tak način pripeljal iz nemčije. Seveda je moral vmes kupiti nov akumulator na pumpi, pa šlo je za starejši avto brez elektronike.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So maj 21, 2011 10:58 am

grizličips je napisal/-a:

Ziher več kot 10 min. Pa nisem nikjer napisal kako dolgo deluje brez polnjenja, ampak da deluje. Pogoj za čimdaljšo vožnjo so seveda ugasnjeni el. porabniki.
Poznam človeka, ki se je na tak način pripeljal iz nemčije. Seveda je moral vmes kupiti nov akumulator na pumpi, pa šlo je za starejši avto brez elektronike.

pa vrjetno je bil še na fergazer.........

astragsi
Novinec

Napisal/-a astragsi So maj 21, 2011 11:13 am

ker mi je na altenatorju prislo do napake je polnilo z 19 volti in mi z tem tudi uničilo luftmesser oz. senzor za pretok zraka, katerega tudi iščem rabljenega če ga bom dobil kje .

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So maj 21, 2011 11:38 am

Pozdravljeni

V Avtoelektroniki Črnuče, vam lahko ECU preprogramirajo. V takšnem primeru ne potrebujete iskati "luftmesser", pa še ceneje bo.

lep pozdrav

astragsi
Novinec

Napisal/-a astragsi So maj 21, 2011 12:34 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

V Avtoelektroniki Črnuče, vam lahko ECU preprogramirajo. V takšnem primeru ne potrebujete iskati "luftmesser", pa še ceneje bo.

lep pozdrav

aha in kaj pa naredijo z tem da to preprogramirajo pa koliko je približno strošek?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So maj 21, 2011 1:11 pm

Pozdravljeni

Spremenijo protokole v motorni elektroniki..............................ECU si na podlagi podatkov ostalih senzorjev sam preračunava kakšno mešanico zrak/gorivo bo poslal v motor.
Cena? Najbolje, da pokličete po telefonu omenjeno firmo in se informirate, kakšen strošek predstavlja takšen poseg.

Lep pozdrav

astrus1
Nov uporabnik

Napisal/-a astrus1 So maj 21, 2011 6:06 pm

astragsi je napisal/-a:zanima me če se naprimer pokvari altenator v avtu (moj primer astra F 2.0 16v c20xe) .
Če je možno da avto ne deluje vredu čeprav je akumulator še čisto poln , in če se zaradi tega tudi prižge tista oranžna lučka za motor ?
(zraven tiste tudi lučka za akumulator)
Prosim za pomoč če bi kdo kaj vedel. ker čakam na novi altenator pa me zanima da še ni kaj drugo crknilo.

Če alternator ne dela, to pomeni, da vso elektriko, ki jo avto potrebuje, daje samo akumulator. V tem primeru je potrebno čimpreje popraviti oziroma zamenjati alternator. Voziš se lahko le nekaj ur, odvisno od kapacitete akumulatorja in pa od priključenih porabnikov-luči, radio,klima... Oranžna lučka, če se ne motim, pomeni avtomatski čok-dovod zraka. Če lučka ne ugasne, to pomeni da ima motor v prostem teku, ko je ogret več obratov in s tem imaš večjo porabo goriva, zato je pametno, da čimpreje obiščeš mehanika. Lučka za akumulator sveti, ker Ti ne dela alternator. Pogosto pomaga, da malo potolčes po avtomatskem čoku, ki se rad zatakne in oranžna lučka ugasne pri ogretem motorju. Poizkusi! Lp

astragsi
Novinec

Napisal/-a astragsi So maj 21, 2011 6:53 pm

avto je bil na računalniku in je pokazalo napako SENZOR PRETOKA ZRAKA - nizka napetost .

Romzzzi
Nov uporabnik

Napisal/-a Romzzzi Po avg 18, 2014 5:32 pm

zdravo,imam opel astro f 2000 letnik.in me nekaj zanima..ima kdo kašne izkušnje na motorju 1.6 16v ecotec 101KM? zate ker mašina med vožnjo včasih rahlo pocuka ob konstantni vožnji ali ob speljevanju.to se pa pojavi takrat ko enkrat avto zalaufam pa se peljem,dela normalno,ko ga pa ugasnem pa pustim ugasnjenega,recimo 10 min,pa potem ga spet zalaufam in ko se pelem mi začne cukati med vožnjo..

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Po avg 18, 2014 8:40 pm

grizličips je napisal/-a:

Jaz sem se iz Berchtesgadna pa do Kranjske Gore, potlej se mi je pa vse odklopilo od bremz do servovolana :)

astragsi
Novinec

Napisal/-a astragsi Sr avg 20, 2014 12:28 pm

Romzzzi je napisal/-a:zdravo,imam opel astro f 2000 letnik.in me nekaj zanima..ima kdo kašne izkušnje na motorju 1.6 16v ecotec 101KM? zate ker mašina med vožnjo včasih rahlo pocuka ob konstantni vožnji ali ob speljevanju.to se pa pojavi takrat ko enkrat avto zalaufam pa se peljem,dela normalno,ko ga pa ugasnem pa pustim ugasnjenega,recimo 10 min,pa potem ga spet zalaufam in ko se pelem mi začne cukati med vožnjo..

ti javi kaksno napako na obd ?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov