Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Dooxa
Nov uporabnik

VW Golf IV centralno zaklepanje

Napisal/-a Dooxa Če maj 26, 2011 7:04 pm

Pozdravljeni na svojem golfu sem pred kakim letom dni menjal obe ključavnici levo in desno pa je nastal problem ker se avto še vedno zaklepa sem bil 2x na servisu kjer so mi to menjali pa so vsakič rekli ja bomo zrihtali in nikol niso zdaj pa mene zanima kaj bi lahko bilo in sicer zaklepajo se sovoznikova in zadnja leva vrata ko pa odpreš voznikova ali pa zadnja desna pa se lučka v avtu ne prižge prav tako ne gori tista majhna rdeča luč na vratih in rdeča pri šipi ne utripa ali kdo ve kaj bi to lahko bilo?
P.S. nekateri so rekli da bi to lahko bil modul centralnega zaklepanja pa če je to res me zanima kje se ga da nabavit
Hvala,
Aleš

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Re: VW Golf IV centralno zaklepanje

Napisal/-a sebaveh Če maj 26, 2011 8:18 pm

Modul centralnega zaklepanja my ass!
Ali so šla mikrostikala v sami ključavnici, ali pa je nekje pretrgana napeljava - najverjetneje v pregibu med vrati in stebričkom.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Dooxa
Nov uporabnik

Napisal/-a Dooxa Pe maj 27, 2011 7:56 am

aha hvala lepa za tako hiter odgovor :) upam da ni kaj večjega a mislite da bi bilo možno da bi mikrostikala u ključavnici po 1 letu lahko crknala

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe maj 27, 2011 8:50 pm

Po enem letu je malo težko, sploh če so vgradili nove (upam) ključavnice. Pa je v tem času delovalo normalno?
Jaz bi vseeno snel tapeto vrat, pregledal kako je vse skupaj sestavljeno, v kakšnem stanju so kabli in konektorji. Nato pa še s koščkom žice naredil stik na tistih kontaktih ki so za mikrostikalo, ter gledal kaj se dogaja z lučkami. Potem pa še sneti tapeto na stebričku in tam pogledati napeljavo, ter še tisti pregibni kos med vratih. Pri tem bo verjetno treba gumo nekako potegniti ali zavihati nazaj, da se bodo videle same žice.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Dooxa
Nov uporabnik

Napisal/-a Dooxa Ne maj 29, 2011 6:01 pm

aha ja rečeno mi je bilo da so nove a se pa potem lahko vidi ali so res novem ali se pa že rabljene po mojem je to malo težje :).....bompa probal tak ko si napisal pa upam da nebo kaj hujšega hvala lepa

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak So jun 04, 2011 6:23 pm

Si sposodim temo.

Audi a3 letnik 2001, 3vrata 1.8 t. Zeza me centralno zaklepanje in sicer je kar naenkrat nehalo delat in to na obeh vratih. Ko vklopim daljinca se sliši brnenje v prtljažniku kjer je škatla zgodi se pa nič, Zanimivo, da se prtljažnik da odpreti z daljincem. Pred nekaj dnevi, se je pa začel zlepa vklapljat alarem pa sem ga izklopil in za 5 minut spet.... Ker se ni dalo več zdržati sem šel pa odklopil celo elektroniko z motorčka. Sedaj mi ne dela daljinsko, alarm, šipe in notranja osvetljava. Ker nimam pojma ali je kriva napeljava ali sam motorček, pa me zanima kako bi to ugotovil da bi nabavil novega? Dejansko me moti samo da ne morem šip spustit, čeprav je z odklepanjem na vrata isto sranje.

Lp

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Ne jun 05, 2011 3:28 pm

:arrow:

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF Ne jun 05, 2011 3:31 pm

Če ima zadaj kompresor ima centralno zaklepanje na zrak. Preglej, če je kompresor dober potem pa še vse cevke.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak To jun 07, 2011 5:24 pm

Če bi hotel kupit drugi kompresor, me samo še to zanima;

moj ima številko 8D0 862 257

na ebayu pa se prodajajo z številko: 8L0 862 257 A

a je to eno in isto?, konektorji zgledajo identični.

Lp

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF To jun 07, 2011 6:51 pm

Mogoče se razlikuje v tem za koliko vrat ima priključkov.

EDIT: Bom še si jaz malo sposodil temo!
Pred kratkim mi je na golfu crknilo mikrostikalo v voznikovih vratih, ker mi več ne vklopi osvetljave. Za tem sem pa še opazil, da če s ključem odklenem avto na voznikovih vratih, mi ostalih sploh ne odklene, pa tudi alarma ne izklopi.

Je za to samo mikrostikalo krivo ali je še kaj drugo?

demonis
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a demonis Sr jun 08, 2011 9:27 pm

audi a3 če imač vakumsko, ti je lahko čla membrana na enem od motorčkov in pušča zrak, zato ti potem brni kompresor v prtljažniku, poglej tistega na rezervarju za gorivo, ta je bil pri mojemu avtu pokvarjen in je delal težave.

specialec
Nov uporabnik

Napisal/-a specialec So jul 23, 2011 4:12 pm

Mene zanima če je že kdo naletel na problem, da mu je pri zaklepanju vozila osatl kjuč v ključavnici. Ne da se več izvlečt! nevem zakaj?? Gre za polo L2000 ima samo centralno zaklepanje brez daljinca.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov