Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Iščem bivše/trenutne lastnike avta z vw motorjem 1.4 16v

Napisal/-a tiguan So maj 28, 2011 8:43 am

1.4 16v
101KM

Avto dela, kot dizl. Prej je bil notri olje 5w40, jaz sem šel na polsintetiko 10w40 Valvoline, zvok mrzel-topel je vedno isti, dročniki ne ropotajo, ko je mrzu motor. Avto lepo potegne, se pelje, ... Na avtomobilizmu sem se že obrnil na par uporabnikov, ampak kaj konkretnega nismo ugotovil. Tud mehanikarja sem klical, tud on ni nič kaj resnega povedal. Tud prejšnji lastnik je zatrdil, da ni imel nobenih težav.

Slutim, da so tik pred prodajo vlil notri dodatek za tišje delovanje motorja. Seveda prodajalec bo trdil svoje, da ni imel nobenih težav, samo da se ven vleče.

Je tu dejansko kakšna okvara, gre to za normalno stanje pri teh motorjih, iščem lastnike, ki so vozili oz vozijo ta motor 101KM, če jim tudi tako ropota oz. je bistveno glasnejši motor, kot pri drugih znamkah.

Namig: Izpušni lonec je malo glasen a ni počen

http://www.youtube.com/watch?v=v5smvXf5nlY

OFF:
Avto mi je zelo všeč, nekaj TOP, kar mi je že od nekdaj všeč, ne majhen, ne velik, abs, klima, dobri pospeški, ne preveč drago zavarovanje, 14 col gume....
Zadnjič spremenil tiguan, dne So maj 28, 2011 11:51 am, skupaj popravljeno 3 krat.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: Iščem bivše/trenutne lastnike avta s vw motorjem 1.4 16v

Napisal/-a IcEm4n So maj 28, 2011 10:02 am

Tole pomoje vse pove:
tiguan je napisal/-a:Avta sploh še nisem opral, drugače pa ga bom samo teral, merkal bolj malo, se veliko bolj splača nemerkat pa na konc prodat 100 evrov pod ceno, kot pa sproti popravljat, rihtat, prat, na koncu pa dobiš sramotni znesek, ker folk ne zna cenit dobr avto, pravijo je predrag na letnik.
Slika

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So maj 28, 2011 11:35 am

IcEm4n je napisal/-a:Tole pomoje vse pove:
tiguan je napisal/-a:Avta sploh še nisem opral, drugače pa ga bom samo teral, merkal bolj malo, se veliko bolj splača nemerkat pa na konc prodat 100 evrov pod ceno, kot pa sproti popravljat, rihtat, prat, na koncu pa dobiš sramotni znesek, ker folk ne zna cenit dobr avto, pravijo je predrag na letnik.

Hmm.. Meni to ne pove nič. Mislim, da ga zanimajo izkušnje drugih, ne pa ponavljanje njegovih besed...

LP

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So maj 28, 2011 12:32 pm

zlica22 je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Tole pomoje vse pove:

Hmm.. Meni to ne pove nič. Mislim, da ga zanimajo izkušnje drugih, ne pa ponavljanje njegovih besed...

LP

Vsak avto do zdaj si zjebal, verjetno je tezava v makedamskih cestah in tvojo voznjo po le teh s polnimi prtljazniki drv/sena/pomij.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Iščem bivše/trenutne lastnike avta z vw motorjem 1.4 16v

Napisal/-a esem So maj 28, 2011 12:45 pm

Dajte že enkrat nehat s takimi posti in poskušajte pomagat.

Verjetno si kable in ostalo elektriko že pregledal/zamenjal. Morda bi dal spucat šobe z ultrazvokom?

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward So maj 28, 2011 1:56 pm

je blo že povedanega da ta motor ima zvok kot dizel, s tem da ni nič narobe z njim. najbolj se sliši ko je neogret. če te tolk moti kupi avto z drugim motorjem.
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So maj 28, 2011 6:13 pm

Courage™ je napisal/-a:
Vsak avto do zdaj si zjebal, verjetno je tezava v makedamskih cestah in tvojo voznjo po le teh s polnimi prtljazniki drv/sena/pomij.

:lol: tle sem se ulegu
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So maj 28, 2011 6:21 pm

Godward je napisal/-a:je blo že povedanega da ta motor ima zvok kot dizel, s tem da ni nič narobe z njim. najbolj se sliši ko je neogret. če te tolk moti kupi avto z drugim motorjem.

Jap, in najbolj smešno je to, da se taka vprašanja pojavljajo na vsaka 2-3 tedne :roll: :huh:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So maj 28, 2011 7:31 pm

Godward je napisal/-a:je blo že povedanega da ta motor ima zvok kot dizel, s tem da ni nič narobe z njim. najbolj se sliši ko je neogret. če te tolk moti kupi avto z drugim motorjem.

Ne vem no kako to , da naj bi imel zvok " dizla", ker osebno sem si ga lastil in nikoli ni bilo slišati dizel zvoka. Nasprotno prav lepo in mirno oz. tiho je tekel motor. Pa kar @sonček govori je lahko posledica kakšne druge stvari oz. okvare ( kaj ne vem, ker nisem doma na tem področju ;) ). Svetujem lahko le o okvarah lagun dci =P =P .

Kar se tiče dotičnega motorja sam osebno nisem imel nikakršnih težav pa sem v mladih letih avto tudi ožemal do onemoglosti. Vse kar sem rihtal na motorju je bilo čiščenje lopute za zrak in nastavitev le te preko računalnika. Ostalo poleg servisov je bilo ok. ;)

lp

p.s. naj ti služi in ko najdeš napako, če jo boš pa javi. Me zanima.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So maj 28, 2011 7:41 pm

mi na servisu smo imeli stemi motorji vedno ogromno dela. znani so namreč po tem da so mahnjeni na olje. tudi do 1l na 1000km ni bilo nič čudnega. zamenjali smo jih ogromno (garancija). je pa eden od simptonov da bo motor šel rakom žvižgat poleg porabe olja tudi glasen zvok motorja (primerljiv z dizlom). preveri še enkrat avspuh (prej si sam omenil da je z njim nekaj narobe) in ostale zadeve kar lahko sam narediš. pa porabo olja malo spremljaj in boš videl ali se gible v tej smeri.....

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So maj 28, 2011 8:23 pm

To sem tudi sam bral, da so jih veliko menjal pod garancijo, nisem pa nikjer zasledil, kaj je dejansko ta dizlski zvok pomenil, okvaro česa, katerih delov v motorju.

Ali kdo priporča, kakšnega dobrega mehanika, ki se resnično spozna na te motorje, in je iz LJ in širše okolice, lahko tudi Kranj in okolica ali tja do Postojne.
Član od leta 2004

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 So maj 28, 2011 8:42 pm

fantom je napisal/-a:mi na servisu smo imeli stemi motorji vedno ogromno dela. znani so namreč po tem da so mahnjeni na olje. tudi do 1l na 1000km ni bilo nič čudnega. zamenjali smo jih ogromno (garancija). je pa eden od simptonov da bo motor šel rakom žvižgat poleg porabe olja tudi glasen zvok motorja (primerljiv z dizlom). preveri še enkrat avspuh (prej si sam omenil da je z njim nekaj narobe) in ostale zadeve kar lahko sam narediš. pa porabo olja malo spremljaj in boš videl ali se gible v tej smeri.....

Hm pa ne sam to tudi olje vn mečejo pozimi saj motor zelo kondenzera in odušnik zamrzne potem je olje v filter škatli in zapeca loputo za zrak in avto noče več laufat pod prostim tekom za glasnost motorja so pomjem krivi dročniki, da o porabi olja sploh ne govorimo....Vse to govorim iz izkušenj ker ga imamo doma z 65.000 km

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So maj 28, 2011 9:00 pm

Ta odušnik, to je na levi strani motorja, tista cev, ki gre iz ohišja zračnega filtra.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So maj 28, 2011 9:53 pm

ventili ti tukaj ropočejo, to pa najverjetneje zaradi tega, ker hidraulični dročniki ne opravljajo več svojega dela(zapacani/zapečeni od olja) in ker ventili ostajajo odptri, skupaj z dročniki ustvarjajo dizelski zvok

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward So maj 28, 2011 10:24 pm

skratka prodaj pa kupi avto z drugim motorjem
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So maj 28, 2011 10:47 pm

Ne pozabite, da je bil olje redno menjan, prejšnji lastnik pa je bila ena 60 letna gospa, avto vožen samo relacijsko.
Kaj pa, če je dejansko krivo olje, polsintetika, prej pa sintetika, slabo mazanje, posledice pa bolj glasen motor, kot dizel.

Nekdo je napisal na en forum, da je rešil problem z menjavo olja ali pa je avto zamorjen glede na to, da ga je vozila prej starejša gospa.

O menjavi avti ne razmišljam, ker sem se že vozil z avtom, ki je deloval samo s tremi cilindri, deloval je kot subaru :lol: , ampak šel je še vedno samo par konnjev je šlo rakom švižgat.
Član od leta 2004

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne maj 29, 2011 8:16 am

1.4 16V 100KM in 75KM ti je isti qrac zasnova sam elektronika je spremenjena za razliko v moči in ti motorji so mel probleme na dročnikih.V ta motor se ponavadi daje sintetika 5-40 ali 5-30 ampak ti ki varčuješ si dal 10-40 not zdaj pa cviliš in prva stvar ki jo boš naredil je da boš zamenjal olje z kvalitetnejšim in če še ne bo dobro boš menjal dročnike.Pa si ti siguren da je bil prejšni lastnik tega avta 60 letna gospa??Pa si tudi preveril kok lastnikov je avto mel??Lahko pa da ti ropota šponar zobatega jermena (so mel tud s tem probleme) in ko ti bo odletu boš menjal še ventile tko da malo lociraj od kje ropot prihaja.Pa ne mi na ZS pošiljat sporočil zdaj kaj mislim da ropota,ker brez da bi zadevo v živo slišal ti ne ore noben pomagat.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne maj 29, 2011 8:32 am

5w40 ter 10w40 oba se lahko daje v ta motor, eni dajejo sintetiko, drugi polsintetiko.
Pokrov jermenov sem tudi že demontiral in poslušal izvor zvoka, zvok se sliši iz glave motorja.
Član od leta 2004

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Ne maj 29, 2011 9:16 am

Če je bilo prej vedno not olje 5W40 sintetika, potem vlivaj v avto tega in ne 10W40 polsintetiko...!

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne maj 29, 2011 11:39 am

Po 1000km ni znaka pitja olja, še vedno ga je toliko, kot pred 1000km.
Član od leta 2004
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov