glej, Lil indian, upam, da tole ne bo zvenelo kot kaj "negativnega", ampak vseeno.. Ne razumem nečesa: forum berem že preeecej časa, vmes sem zamenjal že par avtomobilov, zdaj sem pristal na Citroenu.. Z vsemi sem imel , hvalabogu, malo ali skoraj nič težav. Vsi po vrsti so bili oz. so rabljeni.. Ta zadnji ima 104000 kilometrčkov, je iz Francije, 2.0Hdi..( ja, so realni kilometri

, sem poznal zgodovino ) ..
Kaj hočem povedat.. Tudi sam imam "svojega" garažnega mehanika. Ampak še za čisto vsak servis sem poklical tudi pooblaščence, da mi "svetujejo" in povejo, kaj in koliko je z avtom narobe.. Nazadnje sem imel problem, ko mi je "spustil" dušo zadnji levi zračni amortizer...( tovarniška napaka ..

) Glej, niti pomislil nisem na "svojega" garažnega mehanika, čeprav mi osnovni servis vedno dela on.. To pa preprosto zato, ker mi je v mojem primeru fant na servisu na pamet zdrdral, kaj je narobe, v kolkem času mi lahko popravijo in koliko bo koštalo... "moj" serviser tega ni vedel, bi pa res bil verjetno "par evrov" cenejši.. ALI NA KONCU PAČ NE !??
Poanta: Če nimaš blizu človeka kot je npr forumaš FAN, potem najprej pokliči na pooblaščeni servis, se pozanimaj, preveri ceno in pogoje.. Veš, res so zlatarji, ampak ne vedno.. Se mi je že zgodilo, da sem na koncu plačal skoraj toliko ali več za "modrovanje in ugotavljanje" napake in menjavo raznoraznoh drobnarij.. Ko sem pa avto zapeljal na PRAVI tester, so mi povedali, kaj je narobe, koliko stane in koliko ima GARANCIJE.. Presneto, čez 10 dni sem celo dobil SMS od Citroen Slovenija, če sem zadovoljen s storitvijo, ki so mi jo nudili na tempatem servisu.. Če ne bi bil, sem imel na voljo telefonsko številko, kamor bi se lahko "zlajal"...
Pa še to: včasih mi je res kar malo hecno, o berem prispevke od določenih "mojstrov", ki ugotavljajo, kaj je narobe, kaj ni narobe, menjajo to in ono, vsaka stvar pa košta "samo" par deset evrčkov.. Ja, hudiča ,saj to tudi ni zastonj.. Se sprašujem, če ne bi bilo cenejš zapeljat avto in preverit, če ni servis ( ja, tudi pri kakem pooblaščencu) cenejši, kot pa "modrovanje" doma s še štirimi pivskimi priajtelji o tem, kaj in kako komu ropota pod pokrovom..
evo, ko že glih pisarim, pa še drugi "problem", ki sem ga imel.. Takoj, ko sem avto kupil , mi je ob nežnem speljevanju prav grdo pocukal.. Če si speljal mal bolj robato, pa je zadeva speljala ko šus. Tudi prestavljal je krasno.. Naj še enkrat omenim, da je robotiziran, da ne bo pomote.. Seveda sem ga takoj peljal na ogled k mojemu mehaniku, ki mi je sicer takoj povedal, da izkušenj ravno nima s temi menjalniki, me je pa ravno prav "ustrašil" z raznimi dvomasnimi vztrajniki, sklopko, blablabla, da sem kar malo "počepnil" z nakupom avta.. Seveda takrat še pomisli nisem na pooblaščen servis, saj ti so šele zlatarji...
Jah, nič, pa sem pač vseeno poklical še na tak servis.. In glej ga zlomka, takoj mi je že po telefonu povedal, kaj je narobe, kolk časa rabi, kakšna je cena.. Seveda mi je svetoval, da pripeljem voz, da se prepriča.. In, ja točno to je bilo: software.. Priklop na tester, posodobitev.. Pičlih 40 evrov, pa račun in garancija..
To ne pišem zato, da bi propagiral pooblaščene servise, pišem preprosto zato, ker imam dostikrat občutek, da se nas drži "geslo", da so vsi pooblaščenci zlatarji, naši garažni majstri pa vse obvladajo napol zastonj..
In, dlje ko berem tale forum, bolj vem, komu od res peščice pravih mojstrov forumašev bi avto zaupal , komu ga pa niti od daleč ne pokažem, hehe