Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Golf V 1.9 TDI EGR Ventil

Napisal/-a Dj Big Če jun 02, 2011 5:59 am

Zdravo, včeraj ko sem prižgal avto se mi je prižgala lučka na armaturni plošči tam ker je obratomer, zanima me če slučajno kdo ve kaj je narobe. Najlepša hvala za pomoč. Lp
Priponke
obd1.gif
obd1.gif (1.13 KiB) Videno 8481 krat
Zadnjič spremenil Dj Big, dne Po jun 06, 2011 6:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Golf V 1.9 TDI

Napisal/-a zlica22 Če jun 02, 2011 8:51 am

Napaka na motorju. Potreben bo priklop na tester

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če jun 02, 2011 9:55 am

Sicer ni primerljivo ampak vseeno. To sem imel jaz na cliotu benzincu. Je šla lambda sonda.

Prijatelju se to na Cruze-u (dizel) vklaplja. Na servisu ne vedo nič povedati, samo izklopijo napako - tester ne pokaže nič konkretnega, napako so pa poslali naprej v analizo.

V vseh meni znanih primerih, se avto normalno pelje. Niti poraba ni nič večja.

Pomoje je lahko marsikaj narobe, saj je napaka dosti splošna. Tudi v navodilih za uporabo avtomobila ne piše nič konkretnega...
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Če jun 02, 2011 1:53 pm

Odlično samo to mi je mankalo. :g: Vseeno hvala za pomoč.

Dj Big
Stalni uporabnik

Re: Golf V 1.9 TDI EGR Ventil

Napisal/-a Dj Big Po jun 06, 2011 6:27 pm

Stvar je sledeča. Z uporabnikom wizz sva pri njemu priklopila avto na vag.com in pogledala pod kodo napake, napaka je sledeča...

Motor je 105KM in sam občutek v vožnji je nespremenjen use dela normalno... edino gdaj se zgodi ko potegnem na polno da malo zacuka kot bi na trenutek zgubil moč, vendar ne stalno to se zgodi občasno. Drugače use dela normalno moč ma normalno razen to pač na trenutke ko pocuka kod da bi zgubil moč..

Zanima me če je gdo imel podoben problem kar koli, zahvaljujem se za pomoč...

16785/P0401/001025 - Exhaust Gas Recirculation (EGR) System: Insufficient Flow Detected
Possible Symptoms

* Malfunction Indicator Light (MIL) ON
* Reduced Exhaust Gas Recirculation (EGR)
* Reduced Power Output/Engine running rough
* Increased Emissions

Possible Causes

* Exhaust Gas Recirculation (EGR) Flow restricted/clogged
* Exhaust Gas Recirculation (EGR) Valve stuck closed/leaking/faulty
* Wiring and/or Connector(s) from/to Exhaust Gas Recirculation (EGR) Valve faulty
* Exhaust Gas Recirculation (EGR) System faulty

Possible Solutions

* Check/Clean Exhaust Gas Recirculation (EGR) System
* Check/Replace Exhaust Gas Recirculation (EGR) Valve
* Check Wiring and/or Connector(s) from/to Exhaust Gas Recirculation (EGR) Valve

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jun 06, 2011 9:30 pm

Takšnih problemov je še pa još. EGR bo treba spucat. Če pa ne bo šlo....pa zamenjat.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 06, 2011 9:32 pm

Ali pa blindirat... A drugače veliko voziš na kratke relacije?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Po jun 06, 2011 9:44 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ali pa blindirat... A drugače veliko voziš na kratke relacije?

Jaa dosti se vozim po ljubljani... naprimer 5-10 km nardim. Veliko kilometrov samo zelo kratke relacije lj in okolica..

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Po jun 06, 2011 9:48 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Takšnih problemov je še pa još. EGR bo treba spucat. Če pa ne bo šlo....pa zamenjat.

LP!

Če je za spucat je uredu, samo če bo pa za zamenjat bom pa znoru, kokr sm bral po forumih je pol to nekje 350€. Glede tega blindiranja pa ful nevem a je uredu al ni....

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Sr jun 08, 2011 10:31 am

Dj Big je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Takšnih problemov je še pa još. EGR bo treba spucat. Če pa ne bo šlo....pa zamenjat.

LP!

Če je za spucat je uredu, samo če bo pa za zamenjat bom pa znoru, kokr sm bral po forumih je pol to nekje 350€. Glede tega blindiranja pa ful nevem a je uredu al ni....

Pri nas ne vem kako je, ampak na tujih forumih blindiranju niso naklonjeni! Sam egr za dotični motor mislim da je okrog 210eur, vsaj blo je pred časom.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jun 08, 2011 10:40 am

350€? :shock: Toliko me niti veliki servis ni stal! :D Ja kratke relacije rade ubijejo EGR. Ne se jezit, počaki da ti začne kak sprednji blatnik rjavet, sem ravno prejšnji tedn opazil na svojem. Vztrajnik si že menjal? :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Sr jun 08, 2011 10:32 pm

~toMmy~ je napisal/-a:350€? :shock: Toliko me niti veliki servis ni stal! :D Ja kratke relacije rade ubijejo EGR. Ne se jezit, počaki da ti začne kak sprednji blatnik rjavet, sem ravno prejšnji tedn opazil na svojem. Vztrajnik si že menjal? :mrgreen:

Pa še kako se imam pravico jezit :lol: hec. Ja menjal sem vztrajnik, menjalnik.... zato sm slabe volje. Skos neke pizd...je. Če se ga da spucat uredu če ne pa nimam pojma kaj bom naredu :evil:

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big So jun 11, 2011 9:00 pm

Dj Big je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:350€? :shock: Toliko me niti veliki servis ni stal! :D Ja kratke relacije rade ubijejo EGR. Ne se jezit, počaki da ti začne kak sprednji blatnik rjavet, sem ravno prejšnji tedn opazil na svojem. Vztrajnik si že menjal? :mrgreen:

Pa še kako se imam pravico jezit :lol: hec. Ja menjal sem vztrajnik, menjalnik.... zato sm slabe volje. Skos neke pizd...je. Če se ga da spucat uredu če ne pa nimam pojma kaj bom naredu :evil:

Pogledal sem egr ventil in ugotovil da je masten... zdaj nevem če se bo dalo odpraviti napako z samim pucanjem..

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Ne jun 12, 2011 4:41 pm

hudič je da so vsi mastni. :)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne jun 12, 2011 5:13 pm

kolega je na EGRju videl kapljico olja in ga je šel prat, potem pa z zrakom izpihal.
čist po nesreči je počila membrana, pa je potem za nov EGR dal na servisu 160€. to je bilo dobre 3 mesce nazaj.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jun 12, 2011 5:21 pm

Če stane EGR 160€ bi ga jaz na tvojem mestu (@Dj Big) kar kupil in menjal.

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Ne jun 12, 2011 5:51 pm

Jst sm dal Januarja pri Španu za menjavo EGR ventila (golf v tdi), z delom vred 170eur, lahko točno pogledam kok je ventil če koga zanima.
lp!

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Po jun 13, 2011 12:13 am

4vale6 je napisal/-a:Jst sm dal Januarja pri Španu za menjavo EGR ventila (golf v tdi), z delom vred 170eur, lahko točno pogledam kok je ventil če koga zanima.
lp!

Bi lepo prosu če lahko pogledaš ceno... Probal bom svojega sčistit, če bo pa membrana poškodovana bo pa treba zamenjat.

bircaboy
Nov uporabnik

Napisal/-a bircaboy Po jun 13, 2011 9:21 am

Dj Big je napisal/-a:

LP!

Na mojem leonu je tudi mastno okoli EGR ventila.
Prejšnji mesec sem malo gledal okoli in opazil, da so dobre cene na ebay-u.
Malenkost čez 100 evrov.

http://cgi.ebay.de/VOLKSWAGEN-PASSAT-TDI-PD-1-9-D-2-0-D-SALOON-EGR-VALVE-/270624073702?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f0273a7e6

Tale prodajalec recimo ne pošilja v SLO, ampak bi ga bilo pametno kontaktirat.
Cena je kar ugodna.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 13, 2011 9:46 am

Dj Big je napisal/-a:
4vale6 je napisal/-a:Jst sm dal Januarja pri Španu za menjavo EGR ventila (golf v tdi), z delom vred 170eur, lahko točno pogledam kok je ventil če koga zanima.
lp!

Bi lepo prosu če lahko pogledaš ceno... Probal bom svojega sčistit, če bo pa membrana poškodovana bo pa treba zamenjat.

Saj pokličeš kak servis, pa ti vzame par minut časa, da se pozanimaš za ceno samega ventila.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: primo7777 in 15 gostov