Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kstelc
Novinec

AUDI 2.0 TDI MEŠA OLJE IN VODO

Napisal/-a kstelc Pe jun 10, 2011 12:44 pm

Lepo pozdravljeni!

Imam en problem(spet oops )...Imam Audija A3 2.0TDI l.2004 tip motorja BKD! Pred slabe pol leta(10k km) nazaj sem menjal komplet zgornji del glave motorja(Austauch ali tako nekako, tovarniško obnovljeno no nevem kako točno se napiše), ker je bila glava motorja pač počena in mi je mešalo olje in vodo! Sedaj pa je problem da se je to začelo spet dogajati saj v dispanzijski posodi opažam čedalje več kapljic olja oziroma lahko bi rekel da je že kar dosti mastno vse skupaj...Sedaj mi je mehanik rekel, da je lahko ali od takrat ko je bila glava počena da je ostalo nekaj v sistemu in da je vrglo ven ali pa da je neki hladilnik v katerem sta olje in voda(nevem kakšen hladilnik točno)...sedaj pa me zanima kaj mislite vi in če ima kdo kakšno idejo, ker za tisto prvo stvar da je pač v sistemu nekaj ostalo itd. sem malo skeptičen da je po toliko časa šele ven vrglo za hladilnik sem pa prav tako skeptičen ker nebi rad nevem 200 evrov stran metal za brez veze...Mehanik pravi da glava motorja nemogoče da je ker je bila slabih 10k km nazaj menjana in je praktično nova....Jaz pa nevem kaj naj si mislim sploh sedaj....A mislite da je sploh mogoče da je glava kljub temu da je nova ali da je res ta hladilnik!??

Prosim za odgovore

Hvala in lep pozdrav

kstelc
Novinec

Re: AUDI 2.0 TDI MEŠA OLJE IN VODO

Napisal/-a kstelc Pe jun 10, 2011 12:47 pm

Mi pa vode ne zmanjkuje samo zjutraj prvič ko ga prižgem mi na računalniku napiše za temparaturo( ker se verjetno čez noč maščoba nabere na vrhu in pride na kakšen senzor) potem pa nevem po dveh minutah vožnje se mi to ugasne in cel dan ne prižiga več...sam ko avto stoji 7,8 ur...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe jun 10, 2011 5:29 pm

Dostikrat to naredi hladilnik-grelnik olja pod filtrom. Stane največ 100€. Je pa težko očistiti sistem vode od olja.
Priponke
140.jpg
140.jpg (3.57 KiB) Videno 5097 krat
Zadnjič spremenil joztom, dne So jun 11, 2011 7:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jun 10, 2011 5:49 pm

kstelc je napisal/-a:Mi pa vode ne zmanjkuje samo zjutraj prvič ko ga prižgem mi na računalniku napiše za temparaturo( ker se verjetno čez noč maščoba nabere na vrhu in pride na kakšen senzor) potem pa nevem po dveh minutah vožnje se mi to ugasne in cel dan ne prižiga več...sam ko avto stoji 7,8 ur...

Meni se je prejšnjo zimo ob vžigu zjutraj prižigala lučka za temperaturo motorja, ki je ob ponovnem vžigu ugasnila (1.9TDI, letnik 2004).
Razlog je bila posoda za hladilno tekočino (verjetno je pokrov začel slabše tesniti ali pa se je kak kontakt od senzorja zapacal). Stane pa ca. 15€ ;)

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe jun 10, 2011 9:32 pm

joztom je napisal/-a:Dostikrat to naredi hladilnik-grelnik olja pod filtrom. Stane 100€. Je pa težko očistiti sistem vode od olja.

x2

Za čiščenje se dobi posebno čistilo, ki ga dovajaš skozi hladilni sistem... Je kar učinkovito.

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc So jun 11, 2011 1:25 am

aha hvala za odgovore.....najbolj me skrbi da ni spet glava...samo tako kot je že mehanik rekel je to skoraj nemogoče saj je praktično nova....jah nič bomo zamenjali ta hladilnik pa videli kaj bo...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jun 11, 2011 5:38 am

enostavno treba preverit, če je tlak(pritisk) v expanzijski posodi_če je, potem dihtunga na glavi, če ne potem je to, kar je Joztom napisal...

"mehanikova" trditev, da se šele sedaj pojavljajpo ostanki olja (po 10t.km) je malo bosa....

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc So jun 11, 2011 10:03 am

aha aha sam sej pravim da je kompletni zgornji del motorja praktično nov....tudi dihtunge seveda....in če bi bilo kaj na tem potem so tu reklamacije....

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po jun 13, 2011 7:08 pm

sašo5 je napisal/-a:enostavno treba preverit, če je tlak(pritisk) v expanzijski posodi_če je, potem dihtunga na glavi, če ne potem je to, kar je Joztom napisal...

"mehanikova" trditev, da se šele sedaj pojavljajpo ostanki olja (po 10t.km) je malo bosa....

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jun 14, 2011 5:17 pm

Več ali manj so odgovori že podani....
Upam , da avtor ne zameri...
Kot vprašanje pa....kaj če k temu grelniku/hladilniku dodaš še posebej oljni hladilnik s termostatom?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Če jun 16, 2011 1:11 pm

kako se pa preveri ta pritisk v ekspanzijski??Lahko to naredim sam ali moram mehaniku voziti?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jun 16, 2011 4:35 pm

kstelc je napisal/-a:kako se pa preveri ta pritisk v ekspanzijski??Lahko to naredim sam ali moram mehaniku voziti?

Pritisk je vedno v sistemu ker je hlajenje avta izvedeno kot ekonom lonec....Torej voda oz. hladilna tekočina je vedno pod pritiskom , ker se zna na trenutke v določenih delih motorja segret preko 100 stopinj(glava motorja) in tako bi avto zakuhal v trenutko. Če pa je sistem pod pritiskom pa se vrelišče dvigne....in tako kompenzira tistih par stopinj in tudi sam sistem hlajenja se izbolša.....
Kmečki domači test pa gre takole....
Ko je motor hladen odpreš posodo in tako sprostiš morebitni pritisk v njej. Potem motor ogreješ na delovno temp. V sistemu se pojavi pritisk (kar je do določene meje normalno) in potem pustiš motor lepo počasi ohladit.Ko je popolnoma hladen spet lepo počasi odpreš posodo....Če je not pritisk je od nekod moral prit ( popolna logika....ko je hladen nima pritiska(ker si ga tako ali tako izenačil, ko si odprl posodo), ko se segreje ima pritisk ker se je voda/hladilna tekočina raztegnila (pokrov na posodi pa dovoljuje nekaj pritiska..Kar je odveč spusti ven ampak če je motor kot more bit potem ta ventil nima pomena), ko pa se ohladi pa se voda/hladilna tekočina spet skrči....in tako v sistemu ni več pritiska....seveda če ni prišel od kod drugod. Počena glava ali prebito tesnilo...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Če jun 16, 2011 6:36 pm

aha to se pravi če prav razumem ko je hladen odprem posodo in jo zaprem nazaj, potem ogrejem avto in počakam da se popolnoma ohladi, ko pa bo hladen pa spet odprem posodo in če bo v njej pritisk potem nekaj ni uredu če pa ga nebo pa naj bi bila glava in tesnilo ok in je verjetno hladilnik res za zamenjati!??

hvala za odgovor

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po jun 20, 2011 1:10 pm

K sreči je pritisk olja večji, pa ponavadi useka v vodo. Obstoja VAGovo čistilo, posebej za namen čiščenja tega. Našega Passata od ta malega smo štiri kroge po obvoznici peljali v tretji, da se je fajn sčistilo in termostati odprli in vsak krog menjali vso vodo. Če ne bi bilo tako zajebano dostopno, je najbolje termostat za ta čas ven vzet da zakroži.

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc To jun 21, 2011 11:16 am

evo mehanik mi je očistil in nalil to čistilo notri in ga imam sedaj dva dni že not in lahko rečem da ni niti kapljice olja več sedaj pa me zanima če mi lahko nekdo pove ali ima ta avto kje pipco za vodo spustiti ven iz hladilnega sistema ali kako jo lahko spustim ven in nalijem antifriz noter kar sam, ker nočem do mehanika spet ampak bi to rad kar sam naredil...??

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Če jun 23, 2011 1:15 pm

Lepo pozdravljeni!

Ja po slabem tednu sem spet opazil olje v ekspanzijski posodi...nekaj časa je bilo uredu ampak se počasi spet pojavlja, danes pa sem dobil avto od pooblaščenega serviserja ki mi je rekel da so hladilnik za olje testirali in da NE spušča da je kao glava ali pa neke puše na bloku motorja....sedaj po pravici povedano nevem sploh komu naj verjamem, ker ta drugi mehanik mi pa pravi da hladilnika ne morejo testirati na takšne pritiske in temparature kot recimo če z avtom divjaš in da on pravi da glava 100% ni saj ima prevoženih slabih 10k km....Z garancijo je pa problem ker tam kjer sem glavo vzel mi je niso montirali in mi nočejo priznati!! Kaj vi misliste, mogoče kakšen nasvet glede garancije ali pa mislite da je možno da je glava spet ali ima moj mehanik prav glede "testiranja" tega hladilnika???AJA PA NAJ POUDARIM DA PRITISKA NI NOBENEGA NITI V EKSPANZIJSKI NITI CEVI SE NE NAPIHUJEJO NIČ...

Prrooosim za odgovore!!

hvala lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če jun 23, 2011 1:33 pm

Pa reskiraj tistih nekaj eurov, jaz sem ga dobil zelo poceni pri Potokarju. Če je kaj večjega, boš lahko še vedno ukrepal. Olje se pri obratih nabije na 5barov in preseže vodo, ki je varovana na 1,5 bara s pokrovom, Tako lahko samo včasih pod visokimi obrati preide malo olja v vodo. Drugače pa je to točno pod filtrom za olje. Paziti je treba na O-ring, ki mora biti zraven, če ne pa na Autodeteljo po original dihtungo. Pa naj že nekdo z ETKO pogleda in objavi sliko, kako je to narejeno, naš Passat je drugačen, AWB.

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Če jun 23, 2011 1:50 pm

Hladilnik stane 220 evrov in nikjer ga ne dobim cenej zato ga nebi rad kar tako menjal....motorja pa ne mislim več razdirati in ugotavljati ali je glava ali ne in 500 evrov stran metati, raje prodam avto...dal sem skoraj 2000 evrov za glavo in sedaj po 10k km prevoženih mi pravijo da je spet nekaj glede glave, da hladilnik KAO ni...sam kakor sem že rekel mi je ta mehanik moj ki mi šraufa avto drugače rekel da je 100% da ni glava in da je hladilnik ker olje mi butne v vodo samo če avto teram, če se lepo vozim mi ga ne,....sedaj pa res nevem več kaj naj...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če jun 23, 2011 7:57 pm

Čist možno, da je zapacan hladilnik od olja, poskusi kaj vliti notri za čiščenje sistema ga zvozi, menjaj antifriz in boš videl kje si.
Član od leta 2004

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Če jun 23, 2011 8:03 pm

ja hladilnik olja so mi testirali in so rekli oz. GARANTIRALI da je OK....sedaj se moram en teden voziti potem pa še enkrat gor da mi še 2x očistijo sistem in nato zamenjajo ekspanzijsko in nalijejo antifriz potem so pa rekli da bom videl kako bo...če se bo še vedno kao pojavljalo je nekaj narobe z glavo(KI JE BILA 10k km NAZAJ MENJANA ZA ČISTOOO NOVO) ali pa neka puša na bloku motorja....tko da sej pravim nevem sploh minilo me je do vsega ne morem drugega reči....upam da ni nič ampak kakršno smolo imam.,...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov