Nasveti in napotki ter povpraševanja...

buhti
Stalni uporabnik

Ibiza dizel - neko ropotanje

Napisal/-a buhti So jun 11, 2011 12:33 pm

Zdravo,

Sedaj imam pa jest neko težavo in sicer gre za neko neznano ropotanje pri moji ibizi. Kot da bi neki zabijalo, nwm ventile, oz. nimam pojma kaj bi lahko to bilo. To se mi je sedaj ponovilo že 4x, dela pa samo ko je mrzu, po nekaj min vožnje se pa to neha...

Najlažje vam to pokažem na posnetku, ampak ta zvok mislm da bojo slišali samo kakšni mehankarji, oz. pozanvalci dizel zvoka, upam da je kšn tuki :).

Drgač ta zvok se najbolj takrat sliši ko spustim gas, tko '' tk tk tk tk'' je približno zvok, nevem kako naj vam drugače povem, tok da bi nekaj cvinglalo :D

http://www.youtube.com/watch?v=y_6lCAgsF0w

Bi mogoče kdo vedel kaj okoli tega?

Nivo olja je uredu, z mašino do sedaj ni bilo še nič narobe, avto redno serviseran na uradnem servisu, itd...

Lp, Boštjan
Slika

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Ibiza dizel - neko ropotanje

Napisal/-a zlica22 So jun 11, 2011 1:47 pm

Dročnik se malenkost sliši. Če se sliši samo ob hladnem motorju so ponavadi skrbi odveč... Lahko pa poizkusiš z drugim oljem- v nekaterih primerih pomaga.

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti So jun 11, 2011 2:30 pm

zlica22 je napisal/-a:Dročnik se malenkost sliši. Če se sliši samo ob hladnem motorju so ponavadi skrbi odveč... Lahko pa poizkusiš z drugim oljem- v nekaterih primerih pomaga.

Mislš da je dročnik?

Zdej pozabu sm povedat še to. Recimo mrzlega pržgem, lahko laufa na mestu da se segreje nevem tam do 70 stopin, pa bo še vedno to ropotalo, mogoče še malenkost močneje. Ko se grem pa voziti, pa lahko samo 500m, bo pa to čist nehalo... To sm še pozabu povedat no... pač po nekaj metrih vožnje ta zvok ''izgine'' in potem spet kakšn tedn to nebo nič ropotalo

Tukaj je še en posnetk, mogoče se malo bolje sliši... Takrat ko gre mašino v višje obrate in spustim gas se zelo lepo sliši to ropotanje...

http://www.youtube.com/watch?v=zdckzUBkITI

Pač fora je to, da se jest nemorm zapelat do katerega koli mehankarja, zato ker potem že neha ropotati ane.
Slika

sdkcus76
Novinec

Napisal/-a sdkcus76 So jun 11, 2011 5:20 pm

Katero olje je trenutno notri? Kater točno motor je to(vsaj kw, hp)?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So jun 11, 2011 6:58 pm

Mogoče ti kaj pomaga
viewtopic.php?f=6&t=85602
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So jun 11, 2011 7:22 pm

Motor je sdi 100%.
Mal suh zvok ima tak da najprej poglej kako je kaj z oljem,kdaj je bilo menjano pa tudi filter poglej če je bil menjan.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So jun 11, 2011 7:51 pm

identičen zvok imam tudi jaz na oktaviji tdi, so pa po mnemju mehanika dročniki potrebni menjave.
kar se tiče moči motorja in ostalega, ni nobenih problemov, niti ne pije olja, le zvok je nadležen in vsak misli da bo mašina kmal zaribala.
meni tak zvok oddaja že kakih 30k km, pa še vedno lepo dela. cena servisa bi naj bila pa okoli 130-170€.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

sdkcus76
Novinec

Napisal/-a sdkcus76 So jun 11, 2011 8:30 pm

Daj notri boljše olje recimo shell helix ultra 5w40, motul xcess 5w40, oz še boljše: mobil 1 0w40 new life.

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti So jun 11, 2011 8:40 pm

Notri je ARAL 431, vem da je to odlično olje! ;). Gre se pa za TDI, 101ps, tip motorja ATD... Tista tema mi nič ne pomaga ker je bencinar. Vse je bilo menjano, ker poznam avto, tam kjer je biu redno serviseran sem imel prakso in tudi med servisom sem bil zraven, tako da vem da je bil menjam oljni filter in ker olje je notri....

Pa če bi bil kriv olje, potem bi to skos delalo, ne pa na 14dni ;)

Nivo olja je uredu, sem pa 800km prej servisom

Bil sem pa pri enem mehankarju in mi je rekel da možno da loputa za odpiranje zraka pri turbini šteka, ali pa da jo je treba samo na novo sprogremirati. Pač naslednič ko mi bo spet tako ropotalo, da morm sneti tisto cev dol in pogledat kako se loputa premika, če trza potem pomeni da je nekaj narobe z njo, če pa lepo normalno niha, potem je loputa uredu...
Slika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So jun 11, 2011 10:00 pm

Najbolje je zapeljat avto k nekomu, ki redno šranfa take motorje, recimo, če si Lj. se lahko oglasiš pri
http://www.perc.si/
Bo pogledal pa boš takoj vedel iz prve roke, kaj je narobe, tudi jaz sem imel problem, dizlski zvok, pa mi je povedal, da so dročniki mal slabi, kar je pri tvojem pomojem podobna težava. Takole preko youtuba ni čist vredu zvok je lahko v živo nekaj drugega.
Če te zvok moti in boš delal velik servis zamenjaš še dročnike, če so res zanič.
Član od leta 2004

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti So jun 11, 2011 10:22 pm

Tiguan, kot sem že napisan, po parih metrih vožnje ta zvok izgine in mi nebo noben mehankrat povedal kaj je narobe. Bo pa prej lahko 15min v leru laufal in bo ropotalo... Da bi saj vsako jutro mi tako delalo, pa da bi pač pri mehankarju pustu avto in bi on zjutraj vžgal avto in bi slišal ta zvok. Ampak je fora da mi mogoče zdej še 14 dni nebo več ropotalo, lahko pa da bo že jutr zutri. To je sedaj problem, ko enkrat ropota, enkrat pa ne. In to je najslabše kar je možno ane :?

Če bi bili dročniki, potem mislim da bi to skos ropotalo. Sploh pri mrzlem motorju.
Slika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So jun 11, 2011 10:27 pm

Dročniki ropotajo kadarkoli, pri mrzlem zagonu, v prostem teku, med vožnjo - morajo bit pa že precej slabi.

viewtopic.php?f=6&t=85770
Član od leta 2004

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti So jun 11, 2011 10:43 pm

tiguan je napisal/-a:Dročniki ropotajo kadarkoli, pri mrzlem zagonu, v prostem teku, med vožnjo - morajo bit pa že precej slabi.

viewtopic.php?f=6&t=85770

No sej to hočm povedat, men pa tole ropota, kadar se mu zapaše, ampak ko se zapelm, po parih metrih ta zvok preneha ;)
Slika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So jun 11, 2011 11:18 pm

Samo dročnike bi jaz na tvojem mestu vseeno menjal, če so slabi, tvoj avto je več vreden, kot pa en starejši avto za 500 evrov kateremu ropotajo dročniki je nesmiselno vlagat, razen, če ima nekdo željo vozt avto še dolga leta.
Član od leta 2004

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Ne jun 12, 2011 8:03 am

tiguan je napisal/-a:Samo dročnike bi jaz na tvojem mestu vseeno menjal, če so slabi, tvoj avto je več vreden, kot pa en starejši avto za 500 evrov kateremu ropotajo dročniki je nesmiselno vlagat, razen, če ima nekdo željo vozt avto še dolga leta.

Zakaj bi jih pa menjal, če se jih pri meni nesliši, še noben mehankrat mi ni rekel da nej jih menjam. Seprav se jih še ne sliši čist nič :)
Slika

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Ne jun 12, 2011 9:05 am

Kako je z porabo vode ? Ali ima enakometrer gas ko ga prižgeš ?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne jun 12, 2011 11:12 am

Potem pusti pri miru, če so res dročniki.
Član od leta 2004

sdkcus76
Novinec

Napisal/-a sdkcus76 Ne jun 12, 2011 1:08 pm

Notri je ARAL 431, vem da je to odlično olje! ;).

Kako kar veš? Kje piše tbn, hths, ...? Nič ne napišejoLe kup starejših, slabših standrto...Že bpjev boljši brat castrol ni nič posebnega, aral pa še toliko slabši....
Raje kupi dobro sintetično olje. Če je letnik od 2004 naprej, lahko daš novejši standrt vw 507.00

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Ne jun 12, 2011 2:56 pm

sdkcus76:

Lej nwm, na uradnem servisu smo uglavnm skos tega arala tankal notri ali pa sheela, tako da ;). Je pa letnik 2002. Recimo ker olje bi pa ti nalil notri?
Snoopy27
:
Kakšno porabo vode? Vode mi nič neporabi, je skos na istem nivoju. Ja enakomeren je gas ko ga prižgem.
Slika

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Ne jun 12, 2011 5:03 pm

Ja pr nm je blo pač podobn, zato sm te uprašu (pr nm je zahajala voda u cilindr)... drkač pa so dročniki (najbrš).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov