fricko1 je napisal/-a:Avto je bil tudi priklopljen na testerju med vožnjo, napaka je na regulatorju pritiska nafte na common rail sistemu, v bistvu nastopi prevelik tlak če sem prau razumel mehanika, najprej smo sumli na senzor pritiska nafte ki se nahaja na skupnem vodu, ampak ni senzor kriv ker sem zamenjal z drugim normalno delujočim in se pojavi ista napaka. Naj povdarim da ko se napaka pojavi avto negre nič slabše vsaj čutiti je tako... Filter nafte pa je bil redno menjavan vsak letni servis, tudi letos je bil menjan sedaj je znjim narejenih okoli 2500km.Pogledal sem tudi nafto v filtu pa nisem našel nobenih opilkov ali kaj podobnega. Avto je pa od novega bil pri hiši, tako da, prej ni bilo nobenih problemov.
lp
Kaj je vzrok težave ste že ugotovili. Črpalka proizvaja prevelik tlak v CR sistemu. Preglej ali obstaja v sistemu kak regulator tlaka, lahko da je šel po gobe ta, ali pa bo treba nekaj ukreniti s črpalko, saj tudi prevelik tlak v CR sistemu lahko naredi škodo. Avtomobil pa seveda ne cuka, zaradi večjega tlaka dobi motor kvečjemu več nafte kot je potrebno, zato bi znal malce pokaditi in delovati približno tako kot če bi imel priključen kakšen čunga lunga box, kjer s pomočjo uporov zavajajo motorni računalnik in zato dobiva več nafte kot običajno.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.