cobra11 je napisal/-a:Zanima me, zakaj ko se peljem čisto počasi nekje 20km/h avto oddaja čudne zvoke kot da bi nekje nekaj smolilo. Najprej sem mislil da gre za volan, vendar če čisto malo pritisnem na bremzo, toliko da se je pipnem zvok preneha, ko spustim zopet isti zvok, torej predvidevam da je zvok iz zavor. Ima kdo idejo kako ta problem odpravit? Sicer pa se gre za avto R Clio Storia 08 1.2 16V, cca 30k km prevoženih. Zanima me tudi kako se znebiti nadleznega cviljenja, ko zaviram(piskanje diskov?).
Kot si že sam ugotovil je težava v zavorah. Kaj točno je krivo se bo videlo ko boš snel kolo. Lahko imaš obrabljene zavorne obloge in zaviraš s kovinskim delom, lahko so diski malce zviti od pregrevanja, lahko se je le nabrala umazanija na oblogah, lahko pa da so začela malce blokirati vodila klešč ali bat zavornega cilindra.
Na kratko treba bo avtomobil dvigniti, sneti kolo in preveriti možne vzroke. Če si kaj takega že počel sam boš napako odpravil z lahkoto. Če z razdiranjem zavor nimaš ozkušenj raje poišči nekoga, ki se na to delo spozna.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.