Nasveti in napotki ter povpraševanja...

specialec
Nov uporabnik

Vodila elektro stekel za vw polo 1.4 L2000

Napisal/-a specialec So jul 23, 2011 3:05 pm

L.p.
Na vw polotu sem naletel na en velik problem! Na voznikovi strani so se polomla vodila el. stekel. Avto je letnik 2000 in na Poscheju so mi rekli, da se to ne prodaja več oz., da se lahko naroči le komplet, ki stane 130 Eur. Kar je veliko in glede nato, da rabim le dve plastični vodili je tudi nesmiselno kupovat el. motor in ostalo. Na odpadu mi je ponudil cela vrata za ceno 60 Eur.
Ali pozna kdo kakšno rešitev??
Drug problem je ta, da ima avto zapiranje stekel tudi od zunaj na ključ in ker sem nekaj probiral gor in dol zapirat mi je v vratih ostal ključ kar prijelo ga je.
Mislim, ko ti gre kaj narobe se stvari še stopnjujejo samo...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Vodila elektro stekel za vw polo 1.4 L2000

Napisal/-a abbe Ne jul 24, 2011 12:21 pm

pjt v anet oz adel po novem pa si tm naroc,cena je nekih 20 eur
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne jul 24, 2011 1:32 pm

Kako zelo so se pa polomila, to so ti tam povedali ali si sam to videl?

Ker ponavadi se polomi zadnji delček nosilca, ki drži šipo gor. Kadar je šipa odprta in se vrata močno zapirajo seveda prihaja do močnih sunkov. Ko se pa odlomi zadnji delček nosilčka pa se šipa stakne dol. Nimam slike, da bi ti pokazal kako sem jaz to rešil ampak odmontiraj dol tapeto in boš videl če gre šipa gor pod naklonom ali je vstavljena še vedno ravno.
Da se improvizirat in šipo nazaj nataknit ter zafiksirat z nečim ta plasičnik delček, da onemogočiš kovinskemu nosilcu na šipi, da zleze dol iz plastičnega nosilca.. joj kak sem zakompliciral :roll: :lol: vglavnem meni je uspelo. Če boš kupoval to kar ti je predlaga abbe boš pa moral vzel ven šipo, pošraufat ven vsa vodila v vratih ker se ti plastični nosilci, ki se vozijo po vodili šraufajo iz zadnej strani če sem prav videl ko sem imel zadevo narazen.

specialec
Nov uporabnik

Napisal/-a specialec Po jul 25, 2011 2:44 pm

Ge za vodila v sprednjih levih torej voznikovih vratih. Že nekaj časa so mi nagajala in ono se ni lepo zapiralo šlo je malo postrani in sem ji pomagal z roko takrat je bil počen samo eden drsnik, sedaj pa je počil še drug in šipa je čist padla na dno vrat. Seveda sem tudi sam mislil, da je zadeva enostavna zato sem snel tapeto in naletel na kose plastike, ki so še ostali. V upanju, da se tak preprost del kje dobi sem ga šel iskat in pol naletel na take težave, da pa tega razen v kompletu nihče ne prodaja pa še tega je treba naročit. Bil sem tudi na nekaj odpadih tudi v Avstriji. V večih avto trgovinah v MB pa tega ni.
Za ANET ne vem te trgovine tu ni. Plastiko sem poskušal tudi zlepit z sekundnim lepilom a se ni obneslo. Zdaj sem počasi že brez idej. Če lahko kdo še kaj preveri lepo prosim.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po jul 25, 2011 5:38 pm

Anet imaš v MB, nasproti Šerbineka na Zagrebški cesti. Potem če greš proti Ploju na isti cesti imaš na levo za Englishom še Stahlgruberja. V coni TAM je Regnemer pa še zraven Šerbineka je GMT. Potem v MB še je AvtoMarko pa v Melju je še ena trgovina. Za več jih pa jaz nevem.

specialec
Nov uporabnik

Napisal/-a specialec Če jul 28, 2011 10:05 pm

Pozdravljeni,

No jaz se vsem skupaj, ki ste sodelovali pri tej temi in mi rešili problem res lepo zahvaljujem! Danes sem montiral nova plastična vodila in elektro šipa ponovno lepo funkcionira.
No del sem dobil v trgovini ADEL d.o.o. Na Jadranski cesti v Mb cena je bila cca 31,60 Eur.
Naročenega sem mel tudi od DG Elektronik, ki naj bi dobavil v trgovino Servotrg, kjer naj bi bila cena 7,80 Eur, ampak so mi naročli napačna vodila. Mislim ti so res nesposobni tam. Bil sem pri njih vsaj trikrat z delom v roki pa vsemi podatki nazadnje že z kodo dobavitelja in še so zajebali. Sedaj pa jim naj ostane zaloga če bodo končno znali dobavit prava vodila.
No za vse, ki boste morda imeli enak problem naj povem, da se to očitno, da dobit velikokrat se v teh trgovinah enostavno nočejo potrudit najbrž ker je del cenen. Še predvsem sem razočaran nad PORSCH-jem in JARCEM, ki sta glavna zastopnika VW v naši bližini pa oba trdita, da pa teh dveh vodilc ni mogoče dobit razen v kompletu!!! To je sramota! Ti morjo po koščkih avto sestavit saj so ga oni prodali.
Tudi avto odpadi so tak tak to so ljudje, ki na veliko služijo z rez. deli ne plačujejo davka in ti hočejo prodat cela vrata če rabiš plastična vodila šip seveda skoraj za ceno novih.
Če bi ponovno delal nakup bi najverjetneje veliko ceneje skozi prišel ob vseh teh informacijah, ki jih imam sedaj.
Zame je ta agonija končana in še enkrat hvala vsem na forumu, ki ste k temu prispevali.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov