Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Puše zadnjega mosta golf IV

Napisal/-a CheFF Po jul 25, 2011 10:52 pm

Ve kdo, če je treba za zamenjavo puš, ki držijo zadnji most vzet dol komplet most ali se lahko samo odvije in malo spusti ter zamenja?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Puše zadnjega mosta golf IV

Napisal/-a abbe Po jul 25, 2011 10:54 pm

ce mas orodje bos lahko kr tm zamenjal na vozilu ce nimas orodja bo bl tezko to narest.pa tut ce ga mas je mal jeba ker so lajtnge za zavore dost kratke da bi lah tok dol most spustu,se pa da ce posraubas dol une nosilce k so na sasijo prisraubane.aja ce menjas puse kup od ibize cupre so velik bl trpezni pa trsi so pa tut drazji
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To jul 26, 2011 6:45 am

brez pravega orodja bo težko to zamenjat na avtu in bo potrebno snet most, tko kot je reku abbe, malo si oglej
spodnji link, mogoče ti bo v pomoč glede postopka in kakšno orodje potrebuješ, sicer je v linku postopek menjave za hondo
ampak princip je isti, lp........

http://www.honda-tech.com/showthread.php?t=1589298
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To jul 26, 2011 7:40 am

Če bi jaz to delal bi šel na polyurethanske puše. Dela je za 2 uri, kot berem.
http://www.haloperformance.com/VOLKSWAG ... filtered=1

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF To jul 26, 2011 8:46 am

Če boš delal sam, boš mogel most dol vzet in tudi če boš k kakemu popoldancu nesel, bodo mogli most dol vzet. Tako pripravo, da most samo spustiš sem do sedaj zasledil samo na original servisih, je pa po eni strani težje delat na takšen način, je pa hitro končano. Tudi jaz bi na tvojem mestu menjal puše za polivretanske, ampak v tem primeru ne hodi na original sevis, ker ti jih ne bodo vgradili.
Rekli ti sicer bodo, da ti jih bodo vgradili, ampak ker grejo notri tako na tesno, da jih moreš že na tleh gret pa tolčt s kladivom, da te roka boli, ti jih na koncu ne bodo.. (moja zgodba, pa še kakšnega, ki ga poznam).. takrat ti bodo ponudili, da ti dajo ceneje original puše noter, ali pa ti sestavijo nazaj, pa plačaš samo delo.. če boš pa peljal k popoldancu, ali boš delal sam, pa pričakuj, da bo vzelo 1 dan da to urediš.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To jul 26, 2011 9:53 am

Polyurethan gre noter z roko brez da karkoli tolčeš, ker je iz dveh kosov z rostfrei pušo v sredini. Staro pušo moraš dat ven. Prvič slišim za kladivo. Poglej na YouTube.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF To jul 26, 2011 10:39 am

joztom je napisal/-a:Polyurethan gre noter z roko brez da karkoli tolčeš, ker je iz dveh kosov z rostfrei pušo v sredini. Staro pušo moraš dat ven. Prvič slišim za kladivo.

Staro pušo smo dali ven, očistli vse in začeli z vstavljanjem polivretanske. Puša ni šla komot notri, imeli smo tudi pravo orodje (na eni strani vrtiš, zateguje matico za pušo in jo vleče notri..).. vglavnem, kolko zgleda preprosto in si srečen ko je končano, je to delat j*ba. Mogoče to naredi kdo v dveh urah, ki to dela vsaki dan, ampak mi na štajerskem koncu takega majstra še nismo našli. Puše so bile od powerflexa..

Najprej sem kupil powerflexove puše in odšel na pooblašen servis, kjer so rekli, da mi jih bodo vgradili, ampak so potem, ko je blo že vse narazen rekli, da ne bo šla notri bla bla bla.. potem so mi dali noter original, powerflexove pa sem prodal fitipalDDiju. Original je dobro držal eno leto, pred kratkim sem še enkrat kupil powerflexove puše in smo delo sedaj (način zgoraj) opravli sami.

Upam, da bo to temo zasledil fitipalDDi in povedal kako in kako dolgo jih je vstavljal on.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov