Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

1.8 turbo cukne

Napisal/-a GregaST Sr jul 27, 2011 5:46 am

Pozdravljeni!

Imam problem, namreč na avtocesti pri okoli 120-130 km/h mi avto rahlo cukne (za kakšno sekundo izgubi moč - občutek je tak, kot bi spustil pedal za plin.). To se dogaja samo pri tej hitrosti, oziroma večinoma samo pri tej hitrosti.

Skrbi me, da je kaj resnega narobe, kar bo posledično imelo hude posledice. Ima mogoče kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe?

ps: Motor je 1.8 turbo 132 kw.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Re: 1.8 turbo cukne

Napisal/-a croma_man Sr jul 27, 2011 6:47 am

mam isti problem na 1.8T, še nisem odkril v čem bi bla fora...
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Napisal/-a GregaST Sr jul 27, 2011 10:25 pm

Prosim poročej, če boš karkoli odkril. :roll:

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Sr jul 27, 2011 10:30 pm

sumim MAF senzor ali pa elektronsko loputo plina...drugo sem že "izključil".

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če jul 28, 2011 7:27 am

Pozdravljeni

Preiklopite tester na vozilo in se zapeljite z njim, ob tem snemajte protokole motorja, Po vožnji primerjajte posnete protokole s tovarniškimi ( baza podatkov ) in se hitro najde napaka. Kar se tiče elektronike na vozilu, ja to pa tester tako ali tako pokaže.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Če jul 28, 2011 7:59 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Preiklopite tester na vozilo in se zapeljite z njim, ob tem snemajte protokole motorja, Po vožnji primerjajte posnete protokole s tovarniškimi ( baza podatkov ) in se hitro najde napaka. Kar se tiče elektronike na vozilu, ja to pa tester tako ali tako pokaže.

Lep pozdrav

pri meni je žal ta pojav tako redek da bi moral logirat na kaki res dolgi poti, pa še takrat se samo včasih pojavi enkrat in potem je ok. Sicer me to na avtocesti ne moti, na navadni cesti pa se mi to v nižjih prestavah in pa v obratih to še ni zgodilo (čeprav bi bil rahlo nelagoden občutek, ko greš prehitevat in si brez odziva pedala za plin za sekundo). Motorne napake pa ni nobene.

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Napisal/-a GregaST Če jul 28, 2011 6:21 pm

Tudi meni ne najde nobene napake, pojav je pa res zelo redek.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če jul 28, 2011 8:13 pm

to je normalno pri 1.8T tko da se nesekirite. nebo nic narobe z motorjem.
Slika

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Napisal/-a GregaST Če jul 28, 2011 9:05 pm

Ne more bit to normalno, če avto 10 let ne cuka, potem pa kar naenkrat začne.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jul 28, 2011 9:36 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:to je normalno pri 1.8T tko da se nesekirite. nebo nic narobe z motorjem.

tri sem imel in z njimi skoraj 1/2 milijona km prevozil :arrow: ob vsem mogočem kar je crkovalo, na mašini nikoli nič in tudi pomislil ni noben, da bi kdaj cuknil zato ke govori nekaj v tri dni.....ta motor ima "kilometer" raznih vakum cevkih in ko katera "falš" zrak vleče, se zna to dogajat, skratka lepo vse pregledat oz. najbolje bi bilo vse premenajt. Tester ti pa te napake ne bo pokazal....

PS. kateri avto je to(lahko bi napisal) ker ni vseeno, če je vzdolžni ali prečni motor in če je rec. Seat ali Audi.......(Seati imajo(so imeli) zelo "občutljiv" LMM(senzor pretoka zraka) sicer dizelska napaka, ampak kot pravim na vzdolžnih motorjih se ne pojavlja, na prečnih pa kr.....

Pardon; vidim, da je Octavia (avatar)

PS.1 kak so obrati na mestu(niha)?
Zadnjič spremenil sašo5, dne Če jul 28, 2011 9:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jul 28, 2011 9:39 pm

sašo5 je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:to je normalno pri 1.8T tko da se nesekirite. nebo nic narobe z motorjem.

na mašini nikoli nič in tudi pomislil ni noben, da bi kdaj cuknil[/b] zato ke govori nekaj v tri dni.

x2
Nima kaj cukat.

PS. kateri avto je to(lahko bi napisal) ker ni vseeno, če je vzdolžni ali prečni motor in če je rec. Seat ali Audi.......(Seati imajo(so imeli) zelo "občutljiv" LMM(senzor pretoka zraka) sicer dizelska napaka, ampak kot pravim na vzdolžnih motorjih se ne pojavlja, na prečnih pa kr.....

Saj vidiš v njegovem avatarju, pa tudi v podpisu mu piše. Octavia RS 1.8T 132kW, prečni motor

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 28, 2011 9:47 pm

Yeah....and pigs do fly....

...Ima znanec isti avto...z istim motorjem...pa nč ne cuka...(sej ne da mi ne bi tega povedal.....ampak dejansko sem vozil ta avto....in ne....NE cuka...).

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Napisal/-a GregaST Če mar 08, 2012 8:05 pm

No... potem, ko je bilo nekaj časa mir, se je zadeva spet ponovila. Tokrat je bila zadeva kar precej očitna. Zjutraj na avtocesti, hitrost okrog 110 km/h, avto 2-3 krat rahlo cukne, potem pa pedalka za plin izgubi pomen (avto se ni odzival na pedal za plin, tuki ob pritisku sklopke so obrati padli na 750 in tam ostali). Prestavil sem v 4. in poskusil v 4. prestavi pa vseeno nobenega efekta. Zadeva je vse skupaj trajala kakšnih 10 sekund. Potem je avto spet normalno povlekel naprej, kot da se ni nič zgodilo.

Je mogoče komu zdaj zadeva kaj bolj jasna? Resno me skrbi, da bo avto enkrat enostavo obstal.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če mar 08, 2012 8:14 pm

Ima ta avto "drive-by-wire" gas? Če ima, potem je verjetno problem v pedalu za gas.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Napisal/-a GregaST Če mar 08, 2012 8:21 pm

Ja, mislim da ima e-gas in sem tudi sam že pomislil na to. Zanima me, če se je komu že to zgodilo in če je kdo že to menjal?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če mar 08, 2012 8:35 pm

Nekak se mi zdi, da se ni pojavila nobena opozorilna lučka za napako na motorju. Mogoč bi bilo vseeno boljše, če bi kdo s testerjem preveril delovanje motorja.

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Napisal/-a GregaST Če mar 08, 2012 8:45 pm

Tester ne pokaže nič...

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če mar 08, 2012 9:17 pm

ko se je očetu podobno dogajalo na kombiju(wv transporter) je bila pedala za gas pokvarjena,po zamenjavi pedalne se to ni več dogajalo......

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če mar 08, 2012 9:20 pm

hribko je napisal/-a:ko se je očetu podobno dogajalo na kombiju(wv transporter) je bila pedala za gas pokvarjena,po zamenjavi pedalne se to ni več dogajalo......

Pa je ta kombi sploh dosegel 130km/h

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe mar 09, 2012 7:46 am

Vikking je napisal/-a:
hribko je napisal/-a:ko se je očetu podobno dogajalo na kombiju(wv transporter) je bila pedala za gas pokvarjena,po zamenjavi pedalne se to ni več dogajalo......

Pa je ta kombi sploh dosegel 130km/h

a se hecaš al resno sprašuješ??
kombi je 2.5 TDI V5 motor,tko da leti prek 180............
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov