Nasveti in napotki ter povpraševanja...

abbot
Nov uporabnik

Zagorele zavore

Napisal/-a abbot So avg 06, 2011 12:40 pm

Pozdrav vsem! Prejšnji teden sem malo pretiraval na cesti od Senja proti Pagu, in ko sem se ustavil, so na obeh straneh spredaj zagorele zavorne obloge. b**** v bližini jih je v paniki na rahlo polil z vodo, ampak diski hvalabogu niso počili. Dokler so bile zavore vroče, so zelo slabo prijemale, zdaj pa prijemajo normalno, le tu in tam se prižge lučka za obrabljenost zavornih oblog. Torej, je možno, da sem poškodoval tudi diske ali kaj drugega, ali moram zgolj zamenjati zavorne obloge?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Re: Zagorele zavore

Napisal/-a RedBull™ So avg 06, 2011 12:47 pm

Če si zažgal zavorne ploščice,si posledično pregrel tudi zavorne diske (pokazatelj je modrikasta barva diskov)

Ker nisi nič povedal,za kateri avto se gre,obrabljenosti diskov (na vsakem disku tudi piše,koliko je še dovoljena minimalna debelina diska) in če so slabi,oz. preveč pregreti... jih enostavno menjaj... že to,da si vroče polil z mrzlo vodo,ni najbolje za material.

Na tvojem mestu bi menjal zavorne ploščice,zavorne diske ter zavorno olje!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Scorp84
Stalni uporabnik

Re: Zagorele zavore

Napisal/-a Scorp84 So avg 06, 2011 1:57 pm

Sam sem tudi že kar nekajkrat pregrel zavore, ampak mi nikoli ni padlo na misel da bi polil z vodo :). Diska pa tudi nikoli nisem menjal, ker se mi niso zvili ali kako drugače poškodovali. Se je pa močno kadilo. Vse kar sem naredil, sem moral dati zbrusit ploščice, ker so se neenakomerno obrabile, zaradi pregretja.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: spaceone, weasel in 8 gostov