ne,žau ni ista.naša je astra f,97 letnik, 1.8 16v. hmm zanimiv način, sam pri meni ni delau.žau nimam silikonskega spreja,sem pa pospricau z dry lubricant spray ptfe(od wurth-ha) neko teflonsko mazivo uglavnem pa ne pomaga tudi nič.kakor koli udarjam ne skoči uno vn.sm slikau kako približno sem delau. neki takega:

. z veseljem bi prišu do tebe, sam nisem iz tvojih konce lih.sem iz obale,bol natančno okolica pirana.
uporabnik sebaveh je omeniu da zamenjam električni vložek.kje pa bi ga dobiu? na servisu, na odpadu? ubistvu najraje nebi zaenkrat še nič menjau,ker probam popravit na kak drug način če rata, če pa ne, pa bo treba kaj zamenjat ja.
kar se tiče centralnega oz. daljinskega pa naslednje. odpru sem daljinc in ga pobrisau ter zalepu notranji gumbek ker je kr opadu dol(glej sliko),

pa še malo popravu kontakt baterije tako da zdaj nebi smelo se kaj notri pramikat.odpru sem tudi glavno škatlico in jo malo počistu in pregledau ampak nisem vidu da bi blo kje kaj za pospajkat al pa da bi blo kaj narobe. no, in ko omenim očetu da mi da knjigo od avta da pogledam v navodila če kaj piše za sinhroniziranje, mi pove da centralno in dalinjsko ni original in da je to negdo že pred nakupom ugradiu noter(verjetno prejšni lasnik).baje da niti motorčki cetnralnega in gumbi za elektične šipe niso original not. tako da sm se odloču it pogledat kako zgleda ta povezava kjer je bla škatlica in vidim da res ni original ker so žice neki polepljene,štukane in ene pa kr štrlijo tam, sploh niso izolirane.(glej sliko)prau katastrofa, morem malo odlepit pa zalepit ponovno da bo prau narjeno.

mogoče tudi se je kaka žička snela pa zato nedela, ker ko povežem škatlico z kabli in pritisnem gum na daljincu začne v škatlici neki delat tik,tik,tik.... ene šestkrat to nardi in to je to,niti žmigavci se ne uklopijo več(kot sm opisau v prvem postu). no upam da mogoče se najde gdo ki se malo spozna na to povezavo pa da vidi sliko in mogoče pove kaj bi blo narobe. čene pa bo treba kupit nov komplet daljinskega zaklepanja. pred časom sem brau na tem forumu da eni forumaši so kupovali daljinsko preko ebay-ja od nekega kitajca ful poceni in da je dobro.
ufff sm se ztipkau,se opravičujem za tako dolgo besedilo. pile ej. še za spis ko smo pisali nisem napisau toliko besed kot zdaj:) hehe.
slikau sem tudi vsebino škatle če kaj pomaga. aja, pa firma je od sikura(made in italy)

pa hvala obema uporabnikoma za pomoč in nasvete.