Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bigdusan
Nov uporabnik

ključavnica vžiga in daljinsko/centralno zaklepanje na astri

Napisal/-a bigdusan Sr avg 24, 2011 1:37 pm

pozdravljeni,
sem dokaj "svež" na tem forumu in potreboval bi pomoč prosim.
z očetom si deliva opel astro karavan letnik 97 in mamo težave z klučavnico vžiga(nevem če sm se prau izrazu,tista ključavnica kjer daš ključ not za pižgat avto) ter z centralnim zaklepanjem. zdaj bom opisal kaj je narobe in prosim za kake nasvete kako popravit zadevo.
sepravi, z ključavnico vžiga je problem to, da ko se kluč povleče ven ne naredi tistega "klika" in ko se da ključ noter gre malo na silo. in zaradi tega kontakt malo zafrkava pri radiju katerega sem zamenjav iz originalnega na jvc pred par dnevi. ker ko dam ponovno ključ noter se radijo resetira, vrže iz postavje vn oz. predvaja cd od začetka. probal sem že z neko šprico (rost off ice) ampak ne pomaga. noče in noče da bi nardilo tisti "klik". mogoče kak nasvet kako popravit?
kar se pa tiče centralnega pa naslednje: torej, že pred časom je un dalinc(gumb),(ki je ločen od kluča) malo zafrkavau,ampak si malo ruknu pa je delalo.verjetno kak kontakt tam pri bateriji.no, stvar je v tem da kr naenkrat ni več zaklepalo daljinsko ampak samo še centralno. ker ko si pritisnu gumb na daljincu so začeli utripat žmigavci in niso nehali še lep čas.in si mogu nekako pritiskat gumb ma dalincu in gum "trikotnik" v avtu, da je nehalo žmigat. pol pa kr naenkrat tudi centralno ni delalo in oče je peljau elektičistu da pogleda in je uzel uno škatlico dol ter reku da je to krivo, da motorčki gotovo niso ker vsi nebi mogli naenkrat nehat delat.tako, da zdaj odpiram voznikova vrata na kluč, druga pa ročno, kar pa mi je že postalo dosadno. tako da prosim koga da mi svetuje kaj naj naredim oz. kako naj popravim stvar. pregledau sem varovalke in vse so cele. odpru sem tudi škatlico in ni videt kaj da bi blo čro oziroma poškodovano, tako da se mi ne sanja kaj bi biu lahko problem.
hvala že v naprej in lp

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Re: ključavnica vžiga in daljinsko/centralno zaklepanje na a

Napisal/-a sebaveh Sr avg 24, 2011 8:44 pm

Glede ključavnice vžiga bi bilo najbolje zamenjati električni vložek - ta ki ima kontakte.
Kar se pa daljinca tiče, pa ga odpret ter očistiti in pospajkat kontakte, mogoče tudi zamenjat kakšno tipko.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 Če avg 25, 2011 2:28 pm

Mi smo meli tudi astro, verjetno gre za ta isto, Astro G, ne? Naša je bila let 2001, 1.8 16V..
Pri prejšnem avtu se nam je prav tako dogajalo, zadevo sem pogruntu takole... ključavnico za vžig najprej malo našpricaj s silikonskim sprejem, nato ključ postavi tik ob ključavnici(kot da hočeš dat kontakt) pod kotom 45° ter z rahlim udarcem udari od ozadi ključa (gledamo proti ključavnici).

Dokler ne nardi tisti kovinski zvok, oz. dokler se tisti zo ne vrne nazaj na mesto, elektronika še vedno misli d je notr ključ, posledica tega pa je d lahko vklapljaš luči ter radio!

Deluje, preizkušeno! :)

Če si pa kje z okolice goriške, ti lahko to js nardim, cca. 2min...

Lp

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 Če avg 25, 2011 2:30 pm

PS:

Probaj zamenjat baterijo daljinca ter ponovno sinhronizirat ključ. Postopka za sinhroniziranje ne vem na pamet, v navodilih pa piše sigurno!

bigdusan
Nov uporabnik

Napisal/-a bigdusan Pe avg 26, 2011 12:56 pm

ne,žau ni ista.naša je astra f,97 letnik, 1.8 16v. hmm zanimiv način, sam pri meni ni delau.žau nimam silikonskega spreja,sem pa pospricau z dry lubricant spray ptfe(od wurth-ha) neko teflonsko mazivo uglavnem pa ne pomaga tudi nič.kakor koli udarjam ne skoči uno vn.sm slikau kako približno sem delau. neki takega:Slika . z veseljem bi prišu do tebe, sam nisem iz tvojih konce lih.sem iz obale,bol natančno okolica pirana.

uporabnik sebaveh je omeniu da zamenjam električni vložek.kje pa bi ga dobiu? na servisu, na odpadu? ubistvu najraje nebi zaenkrat še nič menjau,ker probam popravit na kak drug način če rata, če pa ne, pa bo treba kaj zamenjat ja.

kar se tiče centralnega oz. daljinskega pa naslednje. odpru sem daljinc in ga pobrisau ter zalepu notranji gumbek ker je kr opadu dol(glej sliko),Slika pa še malo popravu kontakt baterije tako da zdaj nebi smelo se kaj notri pramikat.odpru sem tudi glavno škatlico in jo malo počistu in pregledau ampak nisem vidu da bi blo kje kaj za pospajkat al pa da bi blo kaj narobe. no, in ko omenim očetu da mi da knjigo od avta da pogledam v navodila če kaj piše za sinhroniziranje, mi pove da centralno in dalinjsko ni original in da je to negdo že pred nakupom ugradiu noter(verjetno prejšni lasnik).baje da niti motorčki cetnralnega in gumbi za elektične šipe niso original not. tako da sm se odloču it pogledat kako zgleda ta povezava kjer je bla škatlica in vidim da res ni original ker so žice neki polepljene,štukane in ene pa kr štrlijo tam, sploh niso izolirane.(glej sliko)prau katastrofa, morem malo odlepit pa zalepit ponovno da bo prau narjeno.Slika mogoče tudi se je kaka žička snela pa zato nedela, ker ko povežem škatlico z kabli in pritisnem gum na daljincu začne v škatlici neki delat tik,tik,tik.... ene šestkrat to nardi in to je to,niti žmigavci se ne uklopijo več(kot sm opisau v prvem postu). no upam da mogoče se najde gdo ki se malo spozna na to povezavo pa da vidi sliko in mogoče pove kaj bi blo narobe. čene pa bo treba kupit nov komplet daljinskega zaklepanja. pred časom sem brau na tem forumu da eni forumaši so kupovali daljinsko preko ebay-ja od nekega kitajca ful poceni in da je dobro.
ufff sm se ztipkau,se opravičujem za tako dolgo besedilo. pile ej. še za spis ko smo pisali nisem napisau toliko besed kot zdaj:) hehe.
slikau sem tudi vsebino škatle če kaj pomaga. aja, pa firma je od sikura(made in italy) Slika
pa hvala obema uporabnikoma za pomoč in nasvete.

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 Pe avg 26, 2011 1:35 pm

Probaj še z vseh strani, levo desno gor dol...uglavnem mal kombiniri strani, pa po ključu butneš kr s pestjo, ne pa preveč. mi smo odstranli tisto črno gumo na kateri so bele črtice pa od takrat se ne pojavlja več.

Lp

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe avg 26, 2011 4:06 pm

Tisti gumbek je treba prispajkati nazaj na ploščico, lepljenje ne bo dovolj. Se točno vidijo površine na ploščici, od katerih je odpadel.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

bigdusan
Nov uporabnik

Napisal/-a bigdusan Pe avg 26, 2011 5:33 pm

madmax89 je napisal/-a:Probaj še z vseh strani, levo desno gor dol...uglavnem mal kombiniri strani, pa po ključu butneš kr s pestjo, ne pa preveč. mi smo odstranli tisto črno gumo na kateri so bele črtice pa od takrat se ne pojavlja več.

Lp

sem odstrabu gumo, ma ni učinka. sm udarjau in ugotoviu, da z zadnim delom izvijača ko udarim skoči vn, ampak ko da not pa vn ključ je spet isto.sm špricau,touku,vrteu ključ pa ne pomaga nič. verjetno bo treba res kaj zamenjat.

bigdusan
Nov uporabnik

Napisal/-a bigdusan Pe avg 26, 2011 5:38 pm

sebaveh je napisal/-a:Tisti gumbek je treba prispajkati nazaj na ploščico, lepljenje ne bo dovolj. Se točno vidijo površine na ploščici, od katerih je odpadel.

ja, sej to vem ampak nimam trenutno spajkalnika pri sebi doma in zato sem samo zaletu z sekundnim lepilom.bom spajkau ko ga dobim nazaj. konec koncev mi to ne pomaga kaj dosti da popravim gumb kot treba ker šezmeri mi nedela centralno in daljinsko.
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 20 gostov