Nasveti in napotki ter povpraševanja...

leon30
Novinec

Kraj: Nova Cerkev

Praznenje akumulatorja - Seat Leon

Napisal/-a leon30 Če avg 25, 2011 7:22 pm

Pozdravljeni
Imam en problem, ki nimam pojma kako se ga lotiti. Vsak teden se mi dogaja, da se mi izprazni akumulator do te mere, da avto ne vžge več. Kaj storiti??
Kot prvo sem mislil, da je kriv akumulator. Ker je akumulator še v garanciji sem ga nesel nazaj k pooblaščencu, ta mi je dal nadomestnega in sem se vozil z njim dokler niso mojega "popravili".
Po 4 dneh sem dobil svojega nazaj. Vozil sem se dober teden, ista zgodba, avto ne vžge. Ga nesem spet nazaj, dobim zopet nadomestnega. Se vozim z nadomestnim akumulatorjem dober teden zopet ista zgodba.
Avto je vseskozi garažiran, ponavadi vsak dan na cesti od 5 do 30 km na dan. Zvečer potegnem ključ iz ključavnice in ga zaklenem. Radia ponavadi ne prižigam. Vžigam ga ponavadi s pozicijskimi lučmi.
z nadomestnim akumulatorjem sem šel teden nazaj na test, kako je stanje z njim ali avto fila? Pokazalo je da je akumulator 87% in fila z 13,9.
Avto je Seat leon 1.9tdi (81kw), akumulator je 70 Ah.
Kaj sedaj storiti, kje je možna kakšna napaka?
Je možno, da kakšna žarnica dela kratek stik in / ali s tem prazni akumulator?
Prosim za pomoč
Obnova, poliranje žarometov na terenu 040/753-743

jeronimo
Novinec

Re: Praznenje akumulatorja - Seat Leon

Napisal/-a jeronimo Če avg 25, 2011 7:29 pm

Popolnoma isti problem sem jaz imel na popolnoma istem avtu. Najbolje ti bo če snameš maso ter vmes daš multimeter in meriš kok toka ti žre (ampere v skali 1-3A). Sprobaj če ti alternator slučajno pobira tok. To je črni kabl na akumulatorju (v škatlici na njem) in jo odklopi. Če ti pade tok na nič oz na 0.08A ti ga on pobira (v mojem primeru je). Lahko ti je pa ključavnica to pa tako ugotoviš da odstraniš varovalko za ključavnico (dve sta) in če ti po tem pade tok ti ena od ključavnic pobira.

PS: meni so tudi rekli da je lahko od luči (leksus luči zadej) pa ledice k so ble dve d so lahko (avto ni skuz pobiral toka). Ko mi je pobiral sem sam šel pač čez varovalke posebej čez pol pa na kable ki so nad akumulatorjem v škatli.
Zadnjič spremenil jeronimo, dne Če avg 25, 2011 7:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Če avg 25, 2011 7:31 pm

Včasih je napaka banalna... Morda prižgana luč v prtljažniku ipd.? Najbolje bi bilo, da se z A-metrom pomeri tok praznenja akumulatorja, ko je avto ugasnjen.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če avg 25, 2011 9:32 pm

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če avg 25, 2011 9:36 pm

sem imel do pred kratkim zelo podoben primer, le da je pri meni ispraznilo akumulator že v treh dneh. v zimskem času še hitreje.
pa vendar kljub priklopu na več testerjev nismo odkrili napake. potem pa mi je kolega pomagal tako, da je z multimetrom meril porabnike v avtu.
on je gledal kako je stanje na števcu ampermetra, jaz pa sem prav vse varovalke potegnil ven in dal nazaj. potem sva pa še poskusila z odklopom konektorjev pri vratih (za centralno zaklepanje in dvig šip)
no od takrat nimam več težav z praznim akumulatorjem in vse deluje kot mora.
pa pozabil sem še omenit, da sem imel občasno težave z centralnim zaklepanjem
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če avg 25, 2011 10:46 pm

lej dejstvo je da imaš skritega porabnika, tako da lahko dajaš ti te akumulatorje

pod garancijo in ti jih zamenjajo (meni ga niso, so ga testirali in rekli da je ok baterija)

ampak še zmeraj ti bo po določenem času spet prazen akumulator

imaš skritega porabnika! lepo priklopi, in sklapljaj varovalko po varovalko, potem glej da ni kaka luč

npr. pri meni je avtoradio imel uro, ki mi je žrla baterijo, sosedu je žrla lučka na stropu ki je nonstop gorela

itd.. + spremljaj tu, ki ti pišejo kaj vse lahko še žre elektriko

lp
Alergičen na rjo

leon30
Novinec

Kraj: Nova Cerkev

Napisal/-a leon30 Po avg 29, 2011 4:15 pm

Zaenkrat sem rešil težavo. Ena izmed možnih porabnikov je glavna volanska ključavnica. Če pustiš avto v garaži, odklenjen in ključe v njem, ima nekje porabnika, kje ne vem. In ta porabnik ti v 2-3 dneh sprazni akumulator, do te mere, da ne vžge več. Vsaj pri meni je tako. Če pa avtu v garaži vzameš ključe ven in ga zakleneš, pa tega ni. In normalno vžge. Ker je avto v "slep" načinu. V tem primeru aparat ne kaže porabe.
Hvala za nasvete in odgovore.
Obnova, poliranje žarometov na terenu 040/753-743

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po avg 29, 2011 5:25 pm

avto ti nakazje, da čez noč zaklepajte avto sicer se bo spraznil :D

zaklepajte ga, pa ne bo problema
Alergičen na rjo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten