Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gwendolen
Nov uporabnik

menjava prednjih vilic pri Nissanu - nepooblaščen servis

Napisal/-a Gwendolen Pe sep 02, 2011 6:21 am

Pozdrav vsem,

prosila bi za informacijo (če kdo seveda ve), kje bi mi v okolici Ljubljane (lahko tudi v Savinjski dolini, tja do Celja) na Nissanu Primeri l. 1999 zamenjali prednje vilice in mogoče tudi stabilizatorje. Iščem pa seveda nek nepooblaščen servis, saj na pooblaščenem samo za menjavo vilic računajo tam nekje med 350 in 400 eur, kar je pri avtomobilu, ki je vreden max. 1200 eur, občutno preveč.

Bila sem namreč na nekem xy servisu, ker me je skrbelo škripanje in pokanje v ovinkih. Tip mi je avto dvignil in pogledal, rekel, da so zanič puše in naj grem na pooblaščen servis, ker mi nikjer drugje pri tem avtu ne bodo tega menjali, saj je menda preveč komplicirano. Na pooblaščenem so mi pa potem rekli, da menjajo komplet vilice. Zato v bistvu tudi sprašujem za menjavo vilic (ker je menda to enostavneje in upam, da se najde kak junak, ki to menja pri starih Nissanih). Aja, ene vilice na pooblaščenem servisu (original, verjetno) stanejo 100 eur + ddv. :roll:

Se sicer ne spoznam preveč in sem lahko napisala tudi kako neumnost, ampak sem prepričana, da boste stručkoti na tem forumu ugotovili, za kaj gre. :)

Najlepša hvala vsem za pomoč.

Lp, G.

Gwendolen
Nov uporabnik

Re: menjava prednjih vilic pri Nissanu - nepooblaščen servis

Napisal/-a Gwendolen Pe sep 02, 2011 8:59 am

Sporočam, da ni potrebno odgovarjati, saj sem našla nekoga, ki se spopada s temi zadevami tudi pri Nissanih - Avtoservis Kramžar Črnuče!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe sep 02, 2011 9:02 am

Pozdravljeni

Na pooblaščenem servisu za vaše vozilo je ena vilica krepko čez 100 evrov. To vam lahko zamenja vsak mehanik/mojster/popoldanec, Vargelant...................... po menjavi obvezno opraviti optiko vozila. Rezervne dele pa lahko nabavite ( najceneje ) tukaj: http://www.vargalant-horjul.si/ ..................

Sedaj koliko je vrednost vozila in kakšen strošek predstavlja popravilo............................... takšna primerjava je brezpredmetna, potrebno je vedeti:

- nabava rezervnega dela predstavlja določen strošek
- ura od mehanika je 60 minut, ne glede kaj popravlja, novega Mercedesa ali pa 30 let starega Fička

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Gwendolen
Nov uporabnik

Napisal/-a Gwendolen Pe sep 02, 2011 9:22 am

No, saj... Meni so na pooblaščenem servisu ponujali izključno originalen del, medtem ko so neoriginalni bistveno cenejši (sem našla tudi to stran od Vargalanta, ja), pa ura dela (ki je za vse seveda 60 min.) je na pooblaščenem servisu tudi zasoljena.

Primerjavo z vrednostjo avtomobila sem dala pa zato, da poudarim, da 400 eur nisem pripravljena dati za to popravilo.

Hvala Fan!

Lp

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin So sep 03, 2011 3:52 pm

Tudi jaz imam Primero letnik 99 in tudi pri meni zgornja roka na desnem kolesu , t.i. upperlink že pošteno škriplje in poka (servis Močnik v Kr. sicer pravi da to ni nevarno ampak da je kljub temu priporočljivo zamenjat). Ali je tudi po tem posegu potrebno naredit optiko Fan?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne sep 04, 2011 11:43 am

Pozdravljeni

Ko je v okvari ali ima preveliko zračnost sprednja obesa in krmilni mehanizem je že podrta optika vozila....................torej ko se opravi servis, se načeloma zmeraj naredi optiko vozila. S tem se sicer poveča strošek servisa za 30 do 40 evrov, vendar dolgoročno ne trpijo drugi elementi, ki so še dobri in bi se jim krajšala življenska doba...........................obnašanje vozila je lepše in ni šoka po kakšnih 3000 prevoženih kilometrov z napačno obrabljeno pnevmatiko.

Ja vem nekaterim je na vozilo težko dati tudi 5 evrov, takšni pač ne opravijo optike.............

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Ne sep 04, 2011 12:25 pm

Po menjavi vilic je optika obvezna... Čene je vse skupaj brezvezno delo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov