Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kotlet
Nov uporabnik

Peugeot 206 - par vprašanj

Napisal/-a kotlet Če sep 08, 2011 10:14 am

Pozdravljeni, to je moj prvi post, in sicer imam par vprašanj glede okvar na P206, 1.4, letnik 2002.

1. Obvolansko stikalo:
- ko stojim v križišču in imam prižgan smernik, mi včasih kar izklopi smernik - stikalo ostane v položaju, smerniki pa ne delujejo več.
- pri tem mi tudi izklopi luči, če so prižgane (na stikalu) - te se sicer takoj vklopijo nazaj, saj ima avto avtomatsko prižiganje luči, spremeni se tudi jakost osvetlitev armature
- potem samo malo ruknem ročico stikala in smerniki delujejo naprej, včasih se čez par sekund napaka ponovno pojavi
- je potrebno menjati kompletno stikalo ali se da to popravit (ker sem nekaj gledal za komplet, pa je cena od 130 naprej, pa še to se mi zdi, da je ponaredek)
- če se da popravit, kje (okolica MB, Ptuj) ter približna cena

2. Merilnik temperature
- včasih se mi zgodi, da ko stojim v križišču temperatura naraste na maximum, prižge se lučka STOP, nato pa čez kake 2 -3 sekunde temperatura pade in lučka preneha svetiti
- Pred kratkim je bil zaradi tega zamenjan tudi senzor temperature, kar pa napake ni popravilo
- En mehanik mi je rekel, da je verjetno napaka v samem števcu

3. Stikalo za zadnja leva vrata
- Včasih se zgodi, da prižgem avto, začne utripat lučka STOP, ker so zadnja leva vrata odprta, stopim iz avta in odprem ter malo močneje zaprem zadnja vrata in napaka izgine
- Je potrebno zamenjati stikalo, ter koliko je približna cena

Naj omenim, da sem drugi lastnik avta, kupil sem ga cca 2 leti nazaj. Prvo leto ni bilo z avtom nobenih težav, v drugem letu pa so se začele pojavljati. Pred cca enim letom je bil narejen veliki servis.
Po par mesecih po velikem servisu je spustil killer, sem ga zamenjal za novega a neoriginalnega. Nato so bile zamenjane tudi šipke stabilizatorja na podvozju. Vmes je crknila tudi hupa.
Pred enim mesecem je bilo zamenjano tesnilo glave motorja (avto je puščal male lužice olja). Zamenjan senzor temperature. Zamenjane tudi zavorne ploščice...
Pred tremi meseci je bila zamenjana sklopka.

Pa še kaka malenkost je bila popravljena v tem času, se ne spomnim.
Mi pa je še danes tudi začel peti auspuh, kot sem na hitro pogledal je verjetno spustil spoj(objemka) med sredinsko cevjo in zadnjim loncem.

Avto ima sedaj prevoženih okoli 150 000 km. Koliko je še sploh vreden v takem stanju, ko je sedaj. Ker ne vem, ali se mi ga sploh splača še popravljat. Sem pa že počasi malo jezen, ker vsaki mesec crkne kaka malenkost. Najbolj me skrbi stikalo, da se slučajno nebi kdaj zgodilo, da ostanem ponoči brez kakih luči...

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Re: Peugeot 206 - par vprašanj

Napisal/-a devilkin Če sep 08, 2011 1:38 pm

Glede težave s pregrevanjem:

Bodi pozoren če se ti sploh vklopi ventilator ko stojiš na mestu . Pri 206 je to dokaj pogosta napaka ker so releji ventilatorja dokaj izpostavljeni vremenskim elementom in oksidirajo in izgubijo kontakt z ventilatorjem.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če sep 08, 2011 3:13 pm

Kupi nov avto in ko ti bo tam crknil šalter in ko boš zanj odlomil 500€ potem cvili.Pa Hebemu mater zarad takih malenkosti bi menjal avto in kupil drugega rabljenega ki bo mogoče slabši kot ta??? Dam ti 500€ zanj saj je itak pol avta za zamenjat.

Drugače pa ja obvolansko stikalo zamenjaj,ker če ti ga bo kdorkoli šel popravljat (če se ga sploh da) vprašanje kaka bo cena
glede pregrevanja res najprej porajtaj če ti dela ventilator (napaka pri 206-kah,ker voda požre kontakte na relejih iz sprednje strani pri hladilniku...) poglej še kok je vode in če je sistrem prezračen-Je bila glava tudi ravnana ali samo menjano tesnilo??Glede ključavnice pa mogoče samo malo naštelat da bolj zagrabi,ali pa tapeto dol pa mal našpricat al pa nažalost novo (najbolje rabljeno) oz. je lahko napaka samo v inštalaciji med stebričkom in vrati.

Se ti pa vnaprej opravičujem če si užaljen ker sem te na.pizdil ampak me take stvari pogrejejo.Avto je le 10 let star.

kotlet
Nov uporabnik

Napisal/-a kotlet Če sep 08, 2011 3:26 pm

Glej sploh nisem užaljem samo poln k....c imam tega, da vsaki mesec nekaj crkuje pa crkuje (Če je avto star deset let torej pomeni da je nuja vsak mesec zmetat 100 € za popravila). Drugače pa so bili pri velikem servisu lani zamenjani kabli pri ventu. Ventilator se vklopi. Vode je dovolj, pa sistem je bil prezračen.

Glede zamenjave tesnila pa ne vem, če je bila glava brušena.

To je sicer avto od babnice, sam se vozim v 10 let starem C Xsari picasso pa zaenkrat še nič ne crkuje (razen dve leti nazaj mi je zašvasalo konaktno ključavnico).
Če je star avto še zastopim, da je načeloma več popravil kot pri novih ampak kar je preveč je pa preveč.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če sep 08, 2011 3:41 pm

kotlet je napisal/-a:Glej sploh nisem užaljem samo poln k....c imam tega, da vsaki mesec nekaj crkuje pa crkuje (Če je avto star deset let torej pomeni da je nuja vsak mesec zmetat 100 € za popravila). Drugače pa so bili pri velikem servisu lani zamenjani kabli pri ventu. Ventilator se vklopi. Vode je dovolj, pa sistem je bil prezračen.

Glede zamenjave tesnila pa ne vem, če je bila glava brušena.

To je sicer avto od babnice, sam se vozim v 10 let starem C Xsari picasso pa zaenkrat še nič ne crkuje (razen dve leti nazaj mi je zašvasalo konaktno ključavnico).
Če je star avto še zastopim, da je načeloma več popravil kot pri novih ampak kar je preveč je pa preveč.

Isti problemi pri svakinji na 206-ki 2001, 1.4. Staaalno nekaj crkuje - pa ne gre za zgonjen avto - ima preverjeno zgodovino, redno servisiran itd... Tudi ona išče drug avto.
Pred 206ko je imela dva starejša avta - korejca in japonca: razen tega da nista bila lepa in najbolj udobna - nikoli enega samega sranja. 206 ka jo je v po leta na cesti pustila 5x, čas ki ga je preživaela po raznih servisih pa nenormalen...

Vneti zagovorniki francozov ste lahko užaljenio na smrt, pa vendar: kvaliteta izdelave (vsaj v obdobju 1995-2005) je v primerjavi s konkurenco z vzhoda ter švabi - bistveno nižja in
to se odraža v večjem številu okvar. Pa ni nujno da vedno gre za velike okvare...Tudi malenkosti, ki se stalno pojavljajo zmanjšujejo uporabnost vozila v enaki meri...
Govorim tudi na podlagi lastnih izkušenj - največ problemov sem osebno imel s francozi. Seveda so problemi tudi pri nmemških znamkah (pa vendar precej manj), še najmannj težav pa sem imel z vzhodnjaki...
Lep dan!

kotlet
Nov uporabnik

Napisal/-a kotlet Če sep 08, 2011 5:59 pm

PRejšnji avti je bil cordoba l. 94 1.8 - super avto ampak brez klime, naju je pustil na morju (cinšpula), po tel. pogovoru z mehanikom zamenjal sam. Prodajal sem jo tri mesece. Sem pa materi rekel, da ji ga šenkam če rabi, na začetku ni hotla vzet. Ko pa končno dobim kupca, ki bi sigurno kupil, če bi počakal cca tri tedne, pol pa mi mati reče ja zdaj pa bi mela cordobo. Sem ji na koncu dal, pa se je vozila leto pa pol, brez vsakega servisa oz vzdrževanja (razen cinšpula ji je spet šla enkrat). Vmes sem še imel hyundai accenta, kupil za jurja 4 al pet let nazaj nazaj, vozil ga malo manj kot tri leta, edino popravilo je bilo zamenjava akumulatorja ter zamenjava ploščič in oblog, to pa je bilo vse, pa so avti kar šli.

Sem pa danes zamenjal vmesno cev med katalizatorjem in zadnjim loncem, je čisto prerjavela ob spojki, cena 35 €, rezultat tiho delovanje ter ena velika buška na glavi.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če sep 08, 2011 11:29 pm

nekej je treba ločt, k se govori o tem popravilu pa kolk se kej kvari

treba je ločt potrošni materjal

se pravi izpušni lonc, zavore, itd.. to je potrošni, to je treba pr vsakem menjat
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Sr sep 21, 2011 10:08 am

Sej lahko kupiš še tako firmo od avta, pa če nimaš sreče, ti lahko tudi vse crkne...
Punca ima pežoja 206 1.4 bencinar 2002 letnik 130k prevoženih.
Do sedaj smo zamenjali diske in ploščice, desni zglob in zajle za ročno. Pa ga ima tri leta.
Vsak avto ima neke serijske napake. Se pač prej pozanimaš kaj so in jih sproti preverjaš.
Potrošni material je pa itak odvisen od voznika kdaj bo potrebno kaj zamenjat.

Aja, pa ta ročka tudi njo zafrkava. Ampak ko vklopi žmigavec samo zvoka ni, dela pa še vedno. Se ji je pa pozimi tudi znalo zgodit, da ko je dala dolge luči, so se ji same spet zamenjale na kratke.

Glede korejce pa moram reč, da so super avti glede vzdrževanja. Zelo malo stvari se kvari, če se pa že, je pa nov del cenejši kot za kater drug avto rabljen.
Pa imamo dva hyundaja doma.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr sep 21, 2011 10:22 am

huhu počakaj še na zadnji most :lol:

mp84
Nov uporabnik

Napisal/-a mp84 Ne apr 08, 2012 7:41 pm

Pozdravljeni

si bom kar sposodil to temo, ker imam podoben problem, in sicer s pregrevanjem
imam P206 1.4 letnik 2004

že približno 3 leta imam problem s pregrevanjem v toplejšem delu leta
npr.: vožnja po mestu, klima na 2. stopnji, radio. Po parih km temperatura skoči na 100°C prikaže se STOP lučka in motor se avtomatsko ugasne.
Po parih sekundah vžgem motor (brez klime in radia) in temperatura gre max. do 95°C
Do pregretja (lučka STOP) pride tudi pri vožnji v strm klanec.

Lani spomladi je bil zamenjan senzor za temperaturo in ker problem ni bil rešen še eno zadeva pri ventilatorju (mehanik je moral razstaviti pol sprednjega dela)
Popravila so bila narejena pri Citroen servisu.

LP, upam, da mi kdo lahko pomaga s kakšnim dobrim nasvetom

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne apr 08, 2012 9:14 pm

Vsi , ki imate težave s pregrevanjem ampak ste zamenjali že pol avta ( termo stikalo, termostat, tesnilo glave...) dodobra preglejte še hladilnik. Kajti v vseh teh leti se nabere v samem staovju hladilniki še in še svinjarije....Le ta je ( ko je avto sestavljen) navadnemu oćesu neopazna....Ko pa se kiler sname se more videt skoz njega....Pranje z notranje strani (ob snetem kilerju) s kakim srednje močnim kirherjem in na varni razdalji dela čudeže.....In smo spet pri vzdrževanju vozila....To se ponavadi nardi ob vsakem velikem servisu...Nardi kdo to?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Ne apr 08, 2012 9:54 pm

Prvo stopnjo ventilatorja bi ti moral zalaufati pri 97°C, imam enak avto, in meni ventilator prižge točno takrat. Se mi še ni zgodilo, da bi šel števec čez 100°C, pa grem dostikrat v kakšne dolge klance. Je pa res, da je bil hladilnik menjan cca. leto in pol nazaj (ravno preden sem kupil avto).

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne apr 08, 2012 9:58 pm

Kakšno obvolansko stikalo pa imaš.. z komandami za radio kot v novejših modelih ali je na blinker stikalu levo še hupa?

http://www.ebay.de/itm/VALEO-Lenkstockschalter-251494-Peugeot-206-Partner-Citroen-Berlingo-6239Q0-/110829053479?pt=DE_Autoteile&hash=item19cded2627

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne apr 08, 2012 10:05 pm

zato stikalo se dobi kopija in samo leva ročka baje... ker nova obvolanska enota je na servisu 250€+
Kopijo ima Adel

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne apr 08, 2012 10:36 pm

Pozdravljeni

Kot je bilo že povedano je na P206 problamatičen rele, ki vklaplja ventilator - vgrajen je med hladilnikom in masko, spredaj levo in dokaj težko dostopno. Z malo volje je hitro zamenjan ( strošek cca 15 evrov - original )

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

mp84
Nov uporabnik

Napisal/-a mp84 Po apr 09, 2012 8:53 am

lisko je napisal/-a:Vsi , ki imate težave s pregrevanjem ampak ste zamenjali že pol avta ( termo stikalo, termostat, tesnilo glave...) dodobra preglejte še hladilnik. Kajti v vseh teh leti se nabere v samem staovju hladilniki še in še svinjarije....Le ta je ( ko je avto sestavljen) navadnemu oćesu neopazna....Ko pa se kiler sname se more videt skoz njega....Pranje z notranje strani (ob snetem kilerju) s kakim srednje močnim kirherjem in na varni razdalji dela čudeže.....In smo spet pri vzdrževanju vozila....To se ponavadi nardi ob vsakem velikem servisu...Nardi kdo to?

Hladilnika res še nikoli ni bil očiščen oops
pa to lahko naredim sam, ali mora mehanik?
Kaj je kiler :?: oops

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po apr 09, 2012 9:10 am

mp84 je napisal/-a:Kaj je kiler :?: oops

Hladilnik vode http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3930505
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

mp84
Nov uporabnik

Napisal/-a mp84 Po apr 09, 2012 9:45 am

yashica je napisal/-a:
mp84 je napisal/-a:Kaj je kiler :?: oops

Hladilnik vode http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3930505

Hvala za pojasnilo oops oops oops
Zadnjič spremenil mp84, dne Če apr 12, 2012 8:33 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST To apr 10, 2012 9:55 am

Preverite še obe stopnji delovanja ventilatorja če delujeta, nizka in visoka...

mp84
Nov uporabnik

Napisal/-a mp84 Če apr 12, 2012 8:32 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Kot je bilo že povedano je na P206 problamatičen rele, ki vklaplja ventilator - vgrajen je med hladilnikom in masko, spredaj levo in dokaj težko dostopno. Z malo volje je hitro zamenjan ( strošek cca 15 evrov - original )

Lep pozdrav

Rele je bil zamenjan že lani
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov