Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vuk21
Nov uporabnik

Scenic 2007 1.5 dci - okvara klime?

Napisal/-a vuk21 Po sep 12, 2011 7:06 am

Zdravo,

včeraj med vožnjo, pri zunanjih 32°C se mi zdi, da avtomatska klima naenkrat začne slabše delati, nakar v 5ih sekundah močno zasmrdi, kot po zažgani gumi, (podoben vonj ima tudi skurjena elektronika (npr. napajalnik od PC-ja)). Sprva sem mislil, da vonj prihaja od zunaj, potem pa ugotovim da prihaja iz ventilacijskih rež. Takoj ugasnem klimo, počakam 5 minut, da se "prevetri", vonj po zažganem pa mine. ALi kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe? :?: :idea:

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Scenic 2007 1.5 dci - okvara klime?

Napisal/-a joztom Po sep 12, 2011 7:14 am

Če je šel vulkaniziran sloj jermenice na glavni gredi, ki goni kompresor in ostalo assist grupo, boš kmalu to opazil tudi na občasnem zatikanju volana, če je ta na olje in nižji voltaži, kar bo izpisalo na displayu. Ocahnaj jermenico in čez čas poglej, če se zunanji del z ripnami kaj premika proti središčnem.

rogi2
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a rogi2 To sep 13, 2011 7:10 pm

crknu ti je motorček ventilatorja,ki poganja zrak v notranjost avta

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr sep 14, 2011 6:38 am

Jaz sem razumel, da klima nagaja, ne motor ventilatorja. Tega se pa sliši po hitrosti itd.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr sep 14, 2011 1:15 pm

joztom je napisal/-a:Če je šel vulkaniziran sloj jermenice na glavni gredi, ki goni kompresor in ostalo assist grupo, boš kmalu to opazil tudi na občasnem zatikanju volana, če je ta na olje in nižji voltaži, kar bo izpisalo na displayu. Ocahnaj jermenico in čez čas poglej, če se zunanji del z ripnami kaj premika proti središčnem.

brez takih ali podobnih sindromov, le izpad klime...cez tri dni je jermen scefralo in ga povrh vsega namotalo okrog pod taglavni jermen, da je se ta preskocil...
stroskov suma sumarum 800€ in skoraj pljucnica, ko sva v Senju v nedeljo zjutraj na burji par ur cakala, da nama kripo usposobijo vsaj za pot domov :x
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 16 gostov