blazkom je napisal/-a:avto ne kadi in ne pušča, majoneze pa tudi ni.. mene zanima ne kaj se zgodi če je poraba olja 5l/10tkm ampak kake enote so te tkm?
INFINITI je napisal/-a:Preredko je to olje za tvoj avto prešaltaj na Valvoline MaxLife 10W-40 in bo OK
tiguan je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:Preredko je to olje za tvoj avto prešaltaj na Valvoline MaxLife 10W-40 in bo OK
Ne zastopim, prosim za razglago.
On uliva notri 10w40 ti priporočaš 10w40, pa ne glejte na te znamke olja, ker so vsa kukr tolk dobra, gledat je treba specifikacije, visokoznost, na konc je pa vseeno kaj vliješ Total, Valvoline za stare avte je znamka nepomembna.
Nič se ne obnaša drugače, razlike so samo v obstojnosti in čistosti. Viskozen pa je enak vsak 10W-40, zato mu ga bo tudi požrlo enako. Delna rešitev je, kot je že nekdo napisal, tankanje xW-50 ali xW-60 olja (15W-50 mineralca bi morda lahko dobil zelo poceni), končna rešitev pa odprava napake, ker taka poraba olja ni normalna. Meni identičen avto požre 0,5L/10tkm. Zelo verjetno so za zamenjat tefloni, poglej še tesnilo pokrova ventilov, ki je meni spuščalo in sem ga sam zamenjal čisto poceni.INFINITI je napisal/-a:tiguan je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:Preredko je to olje za tvoj avto prešaltaj na Valvoline MaxLife 10W-40 in bo OK
On uliva notri 10w40 ti priporočaš 10w40, pa ne glejte na te znamke olja, ker so vsa kukr tolk dobra, gledat je treba specifikacije, visokoznost, na konc je pa vseeno kaj vliješ Total, Valvoline za stare avte je znamka nepomembna.
Kaj ti ni jasno dečko? -Formulacija maxlife ali pa njegovega je drugačna; ima drugačne aditive in se drugače obnaša al misliš da je vse kakor v merkatorju - Olje Cekin al pa Olje Zvezda?
zlica22 je napisal/-a:Teme o oljih, ki se ne končajo...lalala
Drugo olje redkokdaj res pomaga-morda je razlika pred in po menjavo ampak kakšnega čudeža (razen v redkih primerih) še nikoli ni bilo...
LP
Energetik81 je napisal/-a:Nič se ne obnaša drugače, razlike so samo v obstojnosti in čistosti. Viskozen pa je enak vsak 10W-40, zato mu ga bo tudi požrlo enako. Delna rešitev je, kot je že nekdo napisal, tankanje xW-50 ali xW-60 olja (15W-50 mineralca bi morda lahko dobil zelo poceni), končna rešitev pa odprava napake, ker taka poraba olja ni normalna. Meni identičen avto požre 0,5L/10tkm. Zelo verjetno so za zamenjat tefloni, poglej še tesnilo pokrova ventilov, ki je meni spuščalo in sem ga sam zamenjal čisto poceni.INFINITI je napisal/-a:tiguan je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:Preredko je to olje za tvoj avto prešaltaj na Valvoline MaxLife 10W-40 in bo OK
Kaj ti ni jasno dečko? -Formulacija maxlife ali pa njegovega je drugačna; ima drugačne aditive in se drugače obnaša al misliš da je vse kakor v merkatorju - Olje Cekin al pa Olje Zvezda?
Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 8 gostov