trafo66 je napisal/-a:potrebujem za alfo 166 turbo malo gostejše olje. zanima me če je dobro olje motul 10w 50. na njem piše da je za motorna kolesa .
lizard je napisal/-a:trafo66 je napisal/-a:potrebujem za alfo 166 turbo malo gostejše olje. zanima me če je dobro olje motul 10w 50. na njem piše da je za motorna kolesa .
Niti slučajno ne pride v poštev olje za motorje.
10W-50 ne pomeni gostote olja, ampak viskoznost pri hlanem in segretem olju, ki je povsem druga lastnost kot gostota.
Kakorkoli že, za Alfin šestak je v redu 5W-40 olje (najbolja izbira bo Motul X-Cess 5W-40), in 5W-50 (v tem primeru pa že predlagani Mobil 1 5W-50) če voziš zelo športno. Če pije olje menjaj teflone.
Imaš pa na "domačem" forumu tvojega avta zelo dobro in obširno temo glede olja.
trafo66 je napisal/-a:ne gre se za pitje olja ampak vsake malo moram štelat izpušne ventile.kateri se rahlo slišijo sam ko je olje vroče. imam notri motul x cess 5w 40 pa je zadeva slabša kot s selenio 10w 40.pri uporabi omenjenega motula se ropot pojavi veliko prej.zanima me kakšna je razlika med olji za motorna kolesa če je sploh katera razlika.
lizard je napisal/-a:trafo66 je napisal/-a:ne gre se za pitje olja ampak vsake malo moram štelat izpušne ventile.kateri se rahlo slišijo sam ko je olje vroče. imam notri motul x cess 5w 40 pa je zadeva slabša kot s selenio 10w 40.pri uporabi omenjenega motula se ropot pojavi veliko prej.zanima me kakšna je razlika med olji za motorna kolesa če je sploh katera razlika.
Kako misliš da se pojavi prej? A že pri nižji temperaturi, ali po manj prevoženih km?
sašo5 je napisal/-a:problem je, ker avtu(samemu motorju) bi rec. Castrol 10-60 RS ustrezal, ampak je ta gradacija smrt za turbino(zapikalo bi jo po par tisoč kilometrih)
Probaj, kot je nekdo napisal z 5-50 Mobilom....
alanq4 je napisal/-a:Mam jaz zate olje, fuchs silkolene 10w-50 pro-s. Je v uporabi že v par alfah pri nas in izkušnja je pozitvna pri vseh.
lizard je napisal/-a:Ah, Motul X-Cess je top olje, sploh proti katerikoli Selenii. Bo nekje drugje problem.
Po forumu brska: Mojca558 in 9 gostov