Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blazkom
Stalni uporabnik

Accent sitkalo za meglenke

Napisal/-a blazkom Sr sep 21, 2011 9:21 pm

Pozdravljeni, v hyundai accenta 1996 bi rad dal lučke ki bi jih prižgaltak kjer je zraven meglenk še prosto mesto za stikalo.. namen sem imel dati še eno stikalo za meglenki, vendar pa je to stikalo ubistu tipka. in ima tri konektorje. zanima me če mogočo kdo ve kaj so te tri žice in ali to upravlja računalik kdaj jih prižgeš ali samo tipka.. ker se prižgejo tudi samo ko je avto v teku. mogoče kdo ve katero stikalo bi pasalo v tisti prostor?

hvala

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Accent sitkalo za meglenke

Napisal/-a zlica22 Če sep 22, 2011 7:45 am

Lahko vgradiš stikalo za meglenke, čeprav ima tri pine. Malo se potrudiš in poiščeš "vhodni" in "izhodni" pin. Tretji bo pač odveč

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Če sep 22, 2011 8:55 am

Aha. Kak pa tretji pin dela? Ceprav so trije kabli pinov je pa se mi zdi 5.. Kje bi pa dobil to stikalo?

meho1
Nov uporabnik

Napisal/-a meho1 Če sep 22, 2011 11:57 am

Če boš ugradil tipko, boš moral dodat še flipflop vezje, drugače bo luč svetila, samo ko boš držal tipko,.. Tretji pin na tipki pa je osvetlitev tipke. Dobiš pa jo na avto odpadu.

meho1
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe sep 23, 2011 8:25 pm

Še enostavneje pa je, če ti uspe najti impulzni rele, t.i. "štromštos". Poglej kako imajo narejeno v originalu za prižiganje sprednjih meglenk. Stikala v nekaterih avtih (npr. Vectra A, sprednje in zadnje meglenke) sicer na pritisk dajejo občutek kot da so tipke (ker na videz ne moreš ločiti ali je vklopljena ali ne) v resnici pa so navadna stikala.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom So sep 24, 2011 12:40 am

ubistu sm ugotovu da je tud ta "tipka" ubistu stikalo.. mal me je sam skrbel da nebi delal ker meglenke delajo sam je pržgan motor.. ker nevem al to dela tko da stikalo preklopi sam takrt ko da motor čez nek kontakt signal da je pržgan al da tipka signal računalniku in pol on to prklapla
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mojca558 in 9 gostov