.Dk. je napisal/-a:probaj naredit najmanj 20 kilometrov na avtocesti pa vozi tam 150 160 ga takrat pa potem povej če bo kaj boljše

Dvomim - sem se včeraj vozila po avtocesti 200km tam med 140-150km/h, pa ni nič pomagalo. Mislim, da v mojem primeru to ni nobena rešitev ...
Danes zjutraj sem preverila olje in je na istem nivoju kot je bilo, vmes sem naredila približno 300km. Ampak na takšni kratki relaciji se verjetno tako še nič ne pozna?
Ni mi jasno, zakaj kar naenkrat ta moder dim in to sedaj po odstranitvi DPF-ja in obnovi šob.
Se pa zadeva očitno slabša, ker kot že rečeno, prej se je to zgodilo 3x na 1500km, sedaj pa kar 3x na 300km. Najprej bom dala zamenjati olje in oljni filter, sicer niti slučajno ne verjamem, da bo kaj boljše, ampak bomo videli.
Torej varianti sta ali turbina ali tefloni? Drugače kompresija je baje v redu, tako da upam da vseeno ni tako hudo. Da šobe ne bi bile vpisane v računalnik, dvomim, ker to mi je mehanik dejal, da je definitivno urejeno, kot je treba. Stvar je pa v tem, da sploh nimam več živcev, da se s tem avtom ukvarjam, ker da pridemo do ugotovitve, kaj sploh je, me lahko spet drago stane, popravilo pa še bolj drago. Vseeno mi je škoda avto prodati, ker sem res lepo skrbela za njega in vse porihtala, ampak mislim, da ne bo druge ...
Čisto informativno - kakšen je sicer strošek, če so fuč tefloni? In kakšni točno so simptomi, da je ta okvara? Ker jaz na podlagi simptomov res nikakor ne morem oceniti, kaj bi bilo.