rajonski je napisal/-a:Lep pozdrav.
Prosim če mi ve kdo dat nasvet v zvezi garancijo.
Na KIA sem zamudil servis in zdaj mi nočejo priznat več garancije.
Zdaj mi je na vozilu šel štarter ali alternator(ne poznam se tak dobro), glavno noče zaverglat.
In zdaj me zanima ali lahko zato ker sem zamudil menjavo olja odklonijo popravilo npr. alternatora, ki nima nobene zveze z menjavo olja zaradi katerega mi nočejo priznat garancije.
Hvala za pomoč če ve kdo svetovat
rajonski je napisal/-a:Lep pozdrav.
Prosim če mi ve kdo dat nasvet v zvezi garancijo.
Na KIA sem zamudil servis in zdaj mi nočejo priznat več garancije.
Zdaj mi je na vozilu šel štarter ali alternator(ne poznam se tak dobro), glavno noče zaverglat.
In zdaj me zanima ali lahko zato ker sem zamudil menjavo olja odklonijo popravilo npr. alternatora, ki nima nobene zveze z menjavo olja zaradi katerega mi nočejo priznat garancije.
Hvala za pomoč če ve kdo svetovat
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni [b]Kupec lahko prosto izbira, kje bo servisiral svoje vozilo, in proizvajalec avtomobilov mu mora v tem primeru priznati garancijske pravice.
ejsim je napisal/-a:Fan: Od kod ti to? Če se ne motim, ponavadi piše -> vgrajeni originalni deli s strani pooblaščenega (Kia, VW, Audi..) servisa? Če se motim me popravi, to bi bila super novica.. Stric ima tudi Kio, pa bi bilo super, če bi ga lahko peljal na Hyundai servis, ker imajo precej boljši odnos. Ker jaz sem ravno to vprašal na Hyundai-u (če bi lahko servisirali Kio, ki jo ima stric in da tako ohrani garancijo), pa so rekli, da brez problema servisirajo, ker je to praktično Hyundai, garancijo bi pa žal izgubil..
ejsim je napisal/-a:Koliko km imaš, koliko si bil preko in koliko si zamudil? Sicer si naredil napako in ti servis, glede na pogoje, lahko "skensla" garancijo (vedno piše, da v kolikor ne servisiraš, kot je predpisano, zgubiš garancijo -> mislim da lahko zamudiš 1 mesec oz 1.000 km). Je pa zelo "nefer" in nespametno od servisa, da to naredijo, ker mečejo slabo luč na znamko in si delajo slabo reklamo, sploh ko okvara ni neposredno vezana na ne-servisiranje. Jaz sem na Hyundai-u zamudil servis več kot 3.000 km (tako jaz, kot fotr), pa so mi vedno priznali garancijo.
Fan: Od kod ti to? Če se ne motim, ponavadi piše -> vgrajeni originalni deli s strani pooblaščenega (Kia, VW, Audi..) servisa? Če se motim me popravi, to bi bila super novica.. Stric ima tudi Kio, pa bi bilo super, če bi ga lahko peljal na Hyundai servis, ker imajo precej boljši odnos. Ker jaz sem ravno to vprašal na Hyundai-u (če bi lahko servisirali Kio, ki jo ima stric in da tako ohrani garancijo), pa so rekli, da brez problema servisirajo, ker je to praktično Hyundai, garancijo bi pa žal izgubil..
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Pa saj ni potrebno voziti vaše vozilo na pooblaščenca, po zakonu si lahko sami izbirate serviserja vašega vozila, garancija na vozilo pa ostane kot jo je predpisal proizvajalec:
KJE SMEM SERVISIRATI AVTO??
Kupec lahko prosto izbira, kje bo servisiral svoje vozilo, in proizvajalec avtomobilov mu mora v tem primeru priznati garancijske pravice. Proizvajalci avtomobiljskih sestavnih delov za prvo vgradnjo bodo lahko nadomestne dele prosto prodajali. Tudi pooblaščene servisne delavnice bodo smele vgrajevati alternativne nadomestne dele.
( Vir: revija Mehanik in voznik )
Garancija proizvajalca vozila se veže na vozilo in njegove sestavne dele, ne pa kje je servisiran.
Res je, da to veliko lastnikov ne ve, pooblaščenci pa niso neumni da bi na veliko oglaševali. Kar se tiče žiga, ga pa lahko da vsaka legalno odprta delavnica in je pravno mirodajno. Ta zakon velja od 2006 naprej po vsej Evropi. Torej poglobiti se je potrebno v zakone in na kraju boste vi zmagovalec.
Lep pozdrav
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov