Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sipr
Nov uporabnik

manšeta leve polosovine na Audi A4

Napisal/-a sipr So okt 01, 2011 10:18 pm

Dober dan!

Imam AUDI A4, letnik 1998, bencin, 1.8. Kupil sem rabljenega leta 2004, ko je imel prevoženih 107.000 km. Ker si beležim popravila, sem ugotovil, da kar pogosto-približno vsako leto- mi mehanik menja manšeto leve sprednje polosovine ( upam, da sem prav napisal). Prejšnji teden mi jo je tudi menjal.Kupil pa sem jo(originalno za Audi A4) pri enem sodelavcu, ki ima tudi trgovino z avtodeli. Mehanik mi je na moje veliko presenečenje dejal, da se mu je manšeta snela že, ko je avto po montaži manšete zapeljal iz garaže.Zraven pa da je zaslišal nek udarec-če sem ga prav razumel(Povedal je tudi da dvomi, da je manšeta originalna, čeprav je bila v originalni embalaži) Potem jo je spet pritrdil. Včeraj po enem tednu sem ugotovil, da je že spet sneta-širši del, ki je na kolesu, kolo pa je precej zapacano od masti.

Ne vem kaj sploh narediti? Je mehanik slab? Je manšeta neprava? kako vem, da kupim pravo? kako pogosto se običajno menja manšeto? Kaj je vzrok da se manšeta sname, ali pa strga?

Hvala za odgovore in lep pozdrav iz Primorske-okolica Nove Gorice...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: manšeta leve polosovine na Audi A4

Napisal/-a Fan So okt 01, 2011 10:46 pm

Pozdravljeni

V koliko sem dobro razumel imate probleme z levo zunanjo manšeto. OK................snela se je iz homokinetičnega zgloba, kje pa je objemka, ki jo drži na zglobu...............
V koliko je manšeta pravilno vgrajena in povrhu še originalna................................se lahko strga, nikakor pa naj se ne bi snela. Preden postavite manšeto na svoje mesto...............dobro očistite notranjost zgloba in ga ponovno namažite z grafitno mastjo ( mast + prah = "polir pasta" ), obvezno stisnite novo objemko

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So okt 01, 2011 10:59 pm

Jaz dvomim da ti vredi objemko da gor, ker ko 1x stisneš objemko je fuč, daj gor sam novo pa tisto dobro. Če jo 2x prepogibaš je bol jalova.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So okt 01, 2011 11:32 pm

Manšeta ne pade kar tako dol... Lahko da te mehanik malo na******
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov