Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dareerad
Nov uporabnik

Garancija?

Napisal/-a dareerad Sr okt 05, 2011 9:55 pm

Pred petimi dnevi sem kupil Vectro C, 06 letnik, 19cdti.
Na avto sem dobil enomesečno garancijo, razen na vztrajnik (zaradi katerega sem dobil popust). Sedaj, po štirih dnevih uporabe, mi je padla sklopka noter, lahko jo ročno popravim,vendar ob potistku noter ostane noter, skratka ne prime. Ne vem, če je temu kriv vztrajnik ali je šlo kaj drugega?
Drugače se je prej vztrajnik občasno slišalo, sklopko je tudi rahko treslo.

Na avtu so mi na Oplovem servisu ugotovili tudi nekaj drugih napak:

1) vztrajnik
2) termostat za temperaturo vode za zamenjat
3) 2x senzor za tlak manjka
4) roke na sprednjih kolesih za menjat
5) servisni interval javlja
6) zavorne ploščice za menjat

Avto imam sparkiran na dvorišču. Kaj storiti? Poklicati, da mi avto odpeljejo na oplov servis, popravijo in izstavijo račun prodajalcu, da uveljavim garancijo? avto rabim dnevno, kasko mi krije nadomestno vozilo, mislim, da 5 dni...
Prosim za pomoč!

Hvala

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Garancija?

Napisal/-a Fan Sr okt 05, 2011 10:08 pm

Pozdravljeni

Najprej se oglasite do prodajalca in se skušajte sporazumno dogovoriti okoli popravila vozila - nekateri imajo pogodbeni servis in samo tam se lahko popravi karkoli okoli garancije.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če okt 06, 2011 6:43 am

dareerad je napisal/-a:Pred petimi dnevi sem kupil Vectro C, 06 letnik, 19cdti.
Na avto sem dobil enomesečno garancijo, razen na vztrajnik (zaradi katerega sem dobil popust). Sedaj, po štirih dnevih uporabe, mi je padla sklopka noter, lahko jo ročno popravim,vendar ob potistku noter ostane noter, skratka ne prime. Ne vem, če je temu kriv vztrajnik ali je šlo kaj drugega?
Drugače se je prej vztrajnik občasno slišalo, sklopko je tudi rahko treslo.

Na avtu so mi na Oplovem servisu ugotovili tudi nekaj drugih napak:

1) vztrajnik
2) termostat za temperaturo vode za zamenjat
3) 2x senzor za tlak manjka
4) roke na sprednjih kolesih za menjat
5) servisni interval javlja
6) zavorne ploščice za menjat

Avto imam sparkiran na dvorišču. Kaj storiti? Poklicati, da mi avto odpeljejo na oplov servis, popravijo in izstavijo račun prodajalcu, da uveljavim garancijo? avto rabim dnevno, kasko mi krije nadomestno vozilo, mislim, da 5 dni...
Prosim za pomoč!

Hvala

za vstrajnik si vedel in si dobil nižjo ceno, glede na to da se vztrajnik pa sklopka dokej skup držita je fajn še to preverit, servisni interval...ja treba ga nardit 0 posebnega kle garanicja nima veze, tud zavorne ploščice so potrošnja (verjetn sm jst edina budala ki sm pred prodajo ploščice menov), za ostalo bi pač naredil preventivni pregled pred nakupom, tko sm se tud jst pred davnimi leti ocuril na p106 da ni tehničnega sploh naredu

dareerad
Nov uporabnik

Napisal/-a dareerad Če okt 06, 2011 10:00 am

Rabljen vztrajnik pride v poštev?
Imam na izbiro novega, ponaredek za cca 700€ oz. rabljenega original za 400€ (prevoženih 80k)

rogi2
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a rogi2 Če okt 06, 2011 7:36 pm

Še enkrat preberi kaj ti je napisal fan,potem se ti gučaj po svoje.Če ne se boš poroču z nepremičnino

dareerad
Nov uporabnik

Napisal/-a dareerad Če okt 06, 2011 8:58 pm

Rogi2 - ?? imaš težave?

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če okt 06, 2011 10:21 pm

kaj storiti? kontaktirat prodajalca in se nekako dogovorit da ubema ustreza (beri: se razumeta)

ne morete pa zahtevat, da bo redni servis šel tudi pod garancijo..

zdaj ne vem kako je z to garancijo, kaj se vse tu šteje, ali se potrošni materjal in kateri je še sprejemljiv, da bi šel pod njo itd..

za vztrajnik ste vedeli, jaz tudi ne bi šel potrošnega materjala, ki ga je potrebno menjat pri vsakem avtu in ne morete pri rabljenem

zdaj pričakovat, da tega ne bo, kot npr. termostat, roke ter zavorne ploščice :roll: potem najbolje da še gume, k bojo mele 2mm profila

da zahtevate nowe :lol: smešno, ma je pa isto :D
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe okt 07, 2011 6:35 am

Na pogodbi piše, da je kupec je vozilo ob prevzemu pregledal, se strinjal s stanjem in ga prevzel, torej razen zapisanega, nimaš šans za kaj dosti uspeha. Standardni brabni material ne gre pod garancijo, razen vztrajnika, pa še to vidim, da bi rad nazaj tlačil dvomasna jajce, namesto 100x boljšega enomasnega nadomestnega. Če pa si vozilo v nervozi očitno preplačal, je pa težka pot preko sodnih izvedencev do morebitnega vračila.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Pe okt 07, 2011 12:29 pm

pa to ti lahko zamenja vse tudi popoldanc, ki si bo vzel čas + povedal kaj bi morda bilo še zamenjat + ceneje bo

kot te butli na pooblaščenih servisih, ki vidijo samo zaslužek
Alergičen na rjo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov