Nasveti in napotki ter povpraševanja...

prvake
Nov uporabnik

Kratke ,dolge luči

Napisal/-a prvake Pe okt 07, 2011 9:00 am

Imam Seat ibizo in me zanima sledeče.....ko prižgem dolge luči se kratke ugasnejo!zdj pa me zanima če se da kak prevazat,da ko bi vklopil dolge da bi svetile obojne.Baje z nekim mostičkom??kako pa to naredim??

LP

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Kratke ,dolge luči

Napisal/-a mihaing Pe okt 07, 2011 9:37 am

Zakaj pa bi moral imeti prižgane oboje :?: :?:

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe okt 07, 2011 9:50 am

Zato se ugasnejo, ker bi v nasprotnem primeru prišlo do pregretja in skurjenja žarnice.

Če imaš h7 ti morajo v primeru dolgih po defaultu svetit oboje.

Vsak zakaj ima svoj zato :con

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe okt 07, 2011 9:55 am

Kolikor vem se prekljaplja, ko imaš dolge in kratke v eni žarnici, paraboli (H4) in po vsej verjetnosti res zaradi pregretja in posledično uničenja sedišča žarnice, parabole,..
Lp

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe okt 07, 2011 10:23 am

Pri večini vozil s H7+H1 žarnicami, res gorita obe, pri nekaterih pa vendarle ne.. Če se ne motim, je kratka pri Lagunah (letnik pred 2000) vedno ugasnila, ko si dal dolge. Ne vem če je tako tudi z novimi.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe okt 07, 2011 12:09 pm

prvake je napisal/-a:Imam Seat ibizo in me zanima sledeče.....ko prižgem dolge luči se kratke ugasnejo!zdj pa me zanima če se da kak prevazat,da ko bi vklopil dolge da bi svetile obojne.Baje z nekim mostičkom??kako pa to naredim??

LP

V tem primeru boš na vsake 3 dni menjal žarnice

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Pe okt 07, 2011 12:10 pm

Ne bo hudega. Pri gostoti prometa na naših cestah čedalje manj lahko uporabljamo dolge luči :)

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Pe okt 07, 2011 1:41 pm

prvake je napisal/-a:Imam Seat ibizo in me zanima sledeče.....ko prižgem dolge luči se kratke ugasnejo!zdj pa me zanima če se da kak prevazat,da ko bi vklopil dolge da bi svetile obojne.Baje z nekim mostičkom??kako pa to naredim??

LP

Kje pa si ti videl, da bi goreli dolga in kratka hkrati? Jaz do sedaj še nisem vozil takega avta.
Alfa romeo 147

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Pe okt 07, 2011 2:25 pm

ejsim je napisal/-a:Pri večini vozil s H7+H1 žarnicami, res gorita obe, pri nekaterih pa vendarle ne.. Če se ne motim, je kratka pri Lagunah (letnik pred 2000) vedno ugasnila, ko si dal dolge. Ne vem če je tako tudi z novimi.

Pri Laguni 1, ki ima H7 sta ločeni žarnici za dolge in kratke. Gorita/jo obe oz. vse tri (pozicijska) in se ne prekljaplja. To je značilno za H4, kjer imaš skupaj.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe okt 07, 2011 2:34 pm

kamal je napisal/-a:
ejsim je napisal/-a:Pri večini vozil s H7+H1 žarnicami, res gorita obe, pri nekaterih pa vendarle ne.. Če se ne motim, je kratka pri Lagunah (letnik pred 2000) vedno ugasnila, ko si dal dolge. Ne vem če je tako tudi z novimi.

Pri Laguni 1, ki ima H7 sta ločeni žarnici za dolge in kratke. Gorita/jo obe oz. vse tri (pozicijska) in se ne prekljaplja. To je značilno za H4, kjer imaš skupaj.

Pri H1 sta tut ločeni žarnici in ne gorita obe ampak vsaka posebej. Tako da ne velja to samo za H4.
Alfa romeo 147

supermico
Nov uporabnik

Napisal/-a supermico Pe okt 07, 2011 3:16 pm

Saj oba mislita isto :lol:
H1 in H7 so enonitne žarnice in so ponavadi v ločenih parabolah. Ponavadi svetita hkrati kratka in dolga.
H4 so dvonitne žarnice. Sveti samo kratka ali samo dolga.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe okt 07, 2011 4:45 pm

Jaz imam H4. To so dvonitne in ko preklapljaš gori ena nitka za kratko ali druga nitka za dolgo. Logično.
Ko pa dam ročko za prekapljat na sredino pa gorijo obe nitki. Sicer ne prakticiram tega.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe okt 07, 2011 4:50 pm

xalfist je napisal/-a:

LP

Kje pa si ti videl, da bi goreli dolga in kratka hkrati? Jaz do sedaj še nisem vozil takega avta.

Resno? Meni je pa ravno to, da svetita obe, normalno, ker sem vajen 2x H7.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe okt 07, 2011 5:08 pm

supermico je napisal/-a:Saj oba mislita isto :lol:
H1 in H7 so enonitne žarnice in so ponavadi v ločenih parabolah. Ponavadi svetita hkrati kratka in dolga.

Imam H1 in ko vklopim dolge se kratke ugasnejo tako, da mi ne svetita obe hkrati, tak kot sem že napisal. Vrjetno je odvisno od avta enim svetijo obe enim ne. Evin če poblendam takrat se kratke ne izklopijo.

~toMmy~ je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:

LP

Resno? Meni je pa ravno to, da svetita obe, normalno, ker sem vajen 2x H7.

Vrjetno odvisno od avta jaz imam kratko in dolgo posebej, (kia spehia okrogle luči) nevem kako delajo mercedesu in pa stari celici, ki ima tut okrogle in ločene, če se jim kratke vgasnejo ali jim gori vse
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Pe okt 07, 2011 5:58 pm

LP

Sklepam da govoris o tvoji ibizi 97 letnik in cupra/gti luceh?
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 6 gostov