Ravnotako ne škodi, če prve pol minute po zagonu pustiš avto v leru s spuščeno sklopko, da olje "razmeče" po motorju in menjalniku.
yani je napisal/-a:Ravnotako ne škodi, če prve pol minute po zagonu pustiš avto v leru s spuščeno sklopko, da olje "razmeče" po motorju in menjalniku.
Po motorju ja, samo po menjalniku pa ne vem če bo glih kaj razmetalo, glede na to da avto stoji na mestu... Razen, če se v 'leru' vrti spodnja os menjalnika, to pa ne vem, nisem mehanik
Fan je napisal/-a:yani je napisal/-a:Ravnotako ne škodi, če prve pol minute po zagonu pustiš avto v leru s spuščeno sklopko, da olje "razmeče" po motorju in menjalniku.
Po motorju ja, samo po menjalniku pa ne vem če bo glih kaj razmetalo, glede na to da avto stoji na mestu... Razen, če se v 'leru' vrti spodnja os menjalnika, to pa ne vem, nisem mehanik
Tudi v menjalniku - se giblje, samo pogona ni
zgagaxxl je napisal/-a:Hmm... Vozim že drugega turbo dizla, pa še nisem opazil, da bi turbina kaj bolj jambrala pozimi.![]()
Pa smo doživeli tudi do -30°C...
.Dk. je napisal/-a:Hvala za odgovore imam pa še eno vprašanje , eni si dajo karton pred kiler in celega pokrijejo , alini bojazni da bi se motor pregrel če je cel kiler pokrit čez zimo ko so temparature pod ničlo ali pokrijem le spodnji del čisto zgornji dve reži pa pustim da malo kroži zrak imam pa megana 2 lp
bizgec je napisal/-a:V moji 26 letni šoferski praksi nisem še doživel oziroma slišal toliko besed in ugibanj okrog turbin.Lahko povem le to da mi do zdaj še nobena ni odpovedala-ne na kamionu, ne avtobusu na avtu. Ne pozimi, ne poleti
Po forumu brska: Google [Bot], Mojca558 in 9 gostov