Nasveti in napotki ter povpraševanja...

astragsi
Novinec

opel astra f števec hitrosti "Laže"

Napisal/-a astragsi Če okt 13, 2011 10:16 am

Problem je da sem razdrl stevec ker sem moral menjat podlago kjer pisejo hitrosti ko sem naredil vse nazaj skupaj mi je zacel stevec kazat neprave hitrosti , recimo ko speljem mi do 35 km/h sploh ne pokaze nic potem pa sem meril z garminom hitrost 50 na uro meni kaze na stevcu 40 Km/h . ceprav sem kazalec lepo nataknil nazaj kot je bil prej. prosim za ideje ce ima kdo ze izkusnje z tem . Lp

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: opel astra f števec hitrosti "Laže"

Napisal/-a crxdelsol Če okt 13, 2011 10:23 am

To je nemogoče točno gor dat točno. Isto sem naredil na Pežoju 206, ko sem menjaval srebrno ozadje z črnim(od novejšega modela). Vse sem si zarisal in dal točno gor ampak nikoli več ni bilo to to. Ajde hitrost je še najmanjši problem, problem je bencin števec in obratomer.

Tudi servis ni uredil zadeve kot bi moral, samo "ugibali" in natikali so.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Če okt 13, 2011 10:26 am

Če se človek potrudi, potem se da vse naredit tko kot je treba. Šalabajzerji pa pravijo, da je nemogoče...

In preden crxdelsol zakikirika - ja, sem to že delal in vem, kako to gre. Na svojem stilotu sem podrl števec in ga sestavil nazaj in je še vedno kazal točno, kot je prej ;)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če okt 13, 2011 10:39 am

Mogoče je na stilotu drugače, tud kolegu na puntotu ni nič zabavalo. Na pežoju pa mi ni mogo rešit ne Golec ne v Kolmanič.

Potem pa opiši postopek, ker verjetno to ni neko doktorsko opravilo ki ga nebi mogel vsak nareit? Ni umetnija isto nataknit kot je bilo, ampak kadar/če je igla iz števca okrogla brez kake izbokline da vidiš kam paše pa je POPOLNOMA isto kot je bilo tovarniško težko naredit.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Če okt 13, 2011 10:53 am

Treba si je natančno zacahnat, ko je kazalček v neki končni skrajni točki, kjer ni mogočega nadaljnega premika. Nobena umetnost.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če okt 13, 2011 11:01 am

OP je pizdarijo že naredil, zdaj lahko riše/ zacahne po števcu kaj hoče pa mu nebo pomagalo.

astragsi
Novinec

Napisal/-a astragsi Če okt 13, 2011 11:07 am

tako sem problem sedaj resil :) stevec brez sprednje plastike in kazalca namontiral v avto garmina vkljucil in ko sem se po garminu peljal 50 Km/h sem nataknil kazalec na stevec na 50 Km/h in sedaj kaze spet vse hitrosti enako probano pri vec razlicnih hitrostih (Garmin/števec) :) hvala vseeno
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 7 gostov