Nasveti in napotki ter povpraševanja...

audia33
Nov uporabnik

Prosim NASVETI glede AUDIJA A3 2.0TDI

Napisal/-a audia33 To okt 18, 2011 7:10 pm

Hm lepo pozdravljeni vsi skupaj

Imam en velik problem in rabim par nasvetov oziroma mnenj....Imam sledeč avto-> Audi A3 2.0TDI letnik 2004 in avto mi je zadnje čase začel žvižgati nenormalno kar se sliši pri počasni vožnji(tuljenje bolj kot žvižganje) in pa ob speljevanju kaditi plavo-belo...Tako nekako no drugače med vožnjo pa ne kadi vsaj ne nekaj opazno...seveda sem takoj pomislil na turbino vendar po nekakšnem "hitrem" pregledu mehanika je rekel da je turbina O.K(da kao nima lufta oz. ne toliko da bi bila za zamenjati) in da ni to problem nakar je odpiral nekaj posodo za dolivanje olja iz katere se je malce kadilo, kar se nebi smelo in pa snel je neko cevku in držal prst gor nakar je pihnilo nekaj ven in je rekel da je motor fuč, da se ustvarja pritisk v motorju in da je najbolje da kupikm od razbitega motor in ga zamenjam....zdaj je stvar taka da se meni zdi malo tko tko vse skupaj..ne pravim da ni res ampak kar tako nahitro diagnozo postaviti da je nekaj narobe z bati oz. cilindri ali nekaj takšnega(se ne spoznam ravno preveč na te stvari) in da pač kar zamenjati motor....Ni mi pa vseeno jasno zakaj potem žvižga toliko če je kao motor hin in turbina O.K in zakaj je začel kaditi ib začetku tega žvižganja...prej namreč kadil ni...Naj pa še omenim da je bila lansko leto menjana glaa motorja za NOVO in je od tega slabih 15 000 kilometrov in takrat je bilo vse drugo kao super zdaj pa kar naenkat spet menjati pol mašine praktično...ali imam res takšno smolo ali lahko mogoče preverim kaj drugega oz. je lahko vzrok za kajenje in tuljenje kje drugje....PROOOOSIM za nasvete kaj narediti...

Hvala in LP

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Prosim NASVETI glede AUDIJA A3 2.0TDI

Napisal/-a zlica22 To okt 18, 2011 7:35 pm

"simptomi" kažejo, da se vaš mehanik ni veliko zmotil... Koliko prevoženih km ima avto?

audia33
Nov uporabnik

Napisal/-a audia33 To okt 18, 2011 8:33 pm

180 000

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To okt 18, 2011 8:33 pm

kaj pa garancija na novo glavo?

audia33
Nov uporabnik

Napisal/-a audia33 To okt 18, 2011 8:36 pm

Glavo mi je menjal popoldanec vendar je vseeno eno leto...samo isti mehanik pravi da glava kao ni da je nekaj v spodnjem delu motorja...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To okt 18, 2011 8:43 pm

Pozdravljeni

Preverite še pri kakšnem drugem mehaniku/mojstru/popoldancu...................drugo mnenje nikoli ne škoduje. Kaj pravi odušek motorja??

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

kvadugaja
Nov uporabnik

Napisal/-a kvadugaja To okt 18, 2011 9:13 pm

zanimam me ce kaj ves katera cevka je to da bi jaz probal pri kolegu ker ga tudi neki muci mi lahko bol podrobno razlozis?? hvala lp alen

audia33
Nov uporabnik

Napisal/-a audia33 Sr okt 19, 2011 2:58 pm

Evo danes bil pri enem drugem mehaniku, ki naj bi bil zelo dober za VW group in mi je rekel da se sliši turbine(ki še ni nekaj nujno potrebna za menjavo) ampak motor pa da je uredu...malo sva se peljala na mestu sem ga moral turirati in je rekel da je O.K sploh če ne žre nič olja....Naj pa omenim da kadi mi samo kadar je avto hladen in še to ob speljevanju, ko se segreje ne kadi več...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 5 gostov