Napisal/-a audia33 To okt 18, 2011 7:10 pm
Hm lepo pozdravljeni vsi skupaj
Imam en velik problem in rabim par nasvetov oziroma mnenj....Imam sledeč avto-> Audi A3 2.0TDI letnik 2004 in avto mi je zadnje čase začel žvižgati nenormalno kar se sliši pri počasni vožnji(tuljenje bolj kot žvižganje) in pa ob speljevanju kaditi plavo-belo...Tako nekako no drugače med vožnjo pa ne kadi vsaj ne nekaj opazno...seveda sem takoj pomislil na turbino vendar po nekakšnem "hitrem" pregledu mehanika je rekel da je turbina O.K(da kao nima lufta oz. ne toliko da bi bila za zamenjati) in da ni to problem nakar je odpiral nekaj posodo za dolivanje olja iz katere se je malce kadilo, kar se nebi smelo in pa snel je neko cevku in držal prst gor nakar je pihnilo nekaj ven in je rekel da je motor fuč, da se ustvarja pritisk v motorju in da je najbolje da kupikm od razbitega motor in ga zamenjam....zdaj je stvar taka da se meni zdi malo tko tko vse skupaj..ne pravim da ni res ampak kar tako nahitro diagnozo postaviti da je nekaj narobe z bati oz. cilindri ali nekaj takšnega(se ne spoznam ravno preveč na te stvari) in da pač kar zamenjati motor....Ni mi pa vseeno jasno zakaj potem žvižga toliko če je kao motor hin in turbina O.K in zakaj je začel kaditi ib začetku tega žvižganja...prej namreč kadil ni...Naj pa še omenim da je bila lansko leto menjana glaa motorja za NOVO in je od tega slabih 15 000 kilometrov in takrat je bilo vse drugo kao super zdaj pa kar naenkat spet menjati pol mašine praktično...ali imam res takšno smolo ali lahko mogoče preverim kaj drugega oz. je lahko vzrok za kajenje in tuljenje kje drugje....PROOOOSIM za nasvete kaj narediti...
Hvala in LP